Podziwiam cie to na prawde duze wyzwanie ![]()
Ja wlasnie slyszalam ze antykoncepcja moze miec na to wplyw, ale to pewnie tez duzo zalezy od genow
Właśnie dużo osób mówi, że o tym słyszało, a czy ktoś to faktycznie sprawdzał?
Nawet po wpisaniu w Chat GPT mówi on, że nie ma na to potwierdzenia. Co więcej mowi, że są badania, według których częstotliwość ciąż mnogich nie różni się znacząco u kobiet, które stosowały antykoncepcję hormonalna, ani do kobiet ogółem.
Podejrzewam, że są to jakieś stare bajania. Dużo też się kiedyś mówiło, że po tabletkach ciężko jest w ciążę zajść, tu się mówi, że można w bliźniacza ciążę, to trochę jedno przeczy drugiemu ![]()
żadne solidne badania nie potwierdzają, że po tabletkach antykoncepcyjnych częściej zdarzają się ciąże mnogie. U większości kobiet płodność wraca do normy, a reszta to już kwestia genów i przypadku ![]()
Zastanawiam się czy nie zagrać w totka albo dzwonić do RMF skoro mam takiego farta “bez genów” trafić od razu na bliźniaki ![]()
Koniecznie, ale też jak już wygrasz te miliony i się wyprowadzisz na egzotyczną wyspę to o nas nie zapominaj i czasem wyślij jakąś fotkę jak tam się wam żyje w tym bogactwie ![]()
Myślę, żeby się jeszcze nie nastawiać, ale cieszyć się bo maleństwo odczuwa nasze emocje.
A ciekawe jak kobieta leczy się na niepłodność i wtedy przyjmuje dużo tych hormonów i innych leków. Czy to wpływa na ciążę mnogie. Bo już trojaczki albo czworaczki to fenomen dla mnie
To na pewno tez duze szczescie , graj moze ci sie uda ![]()
![]()
![]()
Ale wtedy przyjmuje stricte leki hormonalne, które płodność poprawiają a nie hamują, więc może i coś wtedy inaczej się dzieje. No też zależy, bo np przy metodzie invitro to też zależy ile zarodków transferują, wiadomo każdy się wtedy może też podzielić, ostatnio właśnie Maja Staśko (która chyba niedługo wyskoczy mi z lodówki) tłumaczyła jak u niej ten proces przebiegał
Tak decydowanie leki hormonalne które mają pomóc zajść w ciążę działają tak żeby wywołać i wzmocnić owulację więc ciąże mnogie są wtedy możliwe. Lekarz zresztą pytał się mnie przy pierwszym USG czy mnie “stymulował”. Koleżanka teraz przy Endo dostała leki na owulację to na USG jej wyszły 3 pęcherzyki więc mogło by się też trafić więcej niż jedno dziecko.
Mi Maja Stasko też się ciągle wyswietla, ale tak to jest jak się zatrzymałam na jednym filmiku że mi teraz będą ja proponować
Ja właśnie też zatrzymałam się na jednym. Bardzo jej kibicowałam, żeby jej się udało zajść w ciążę, ale jednak nie chce mi się codziennie oglądać filmików z jej wynikami z bety ![]()
![]()
Oo mi też ona wyskakuje
algorytm tik toka robi swoje
kiedyś polajkowalam jakiegos tańczącego gościa bez koszulki to mi potem ciagle tacy wyskakiwali ![]()
A to mi nie na tik tok, mi na Facebooku, ale jednak nadal mi wyskakuje, a jej filmik tylko obejrzałam, nie dałam lajka ![]()
![]()
Ja nigdy na tych zdjęciach nic nie widzę i podziwiam lekarza jak robi USG i opowiada że o tutaj widzi taką czy taką część ciała. Jestem zawsze pod ogromnym wrażeniem, jak on to widzi? ![]()
Ja też się zastanawiam zawsze co oni tam widzą i czy wszystko dobrze , te wagi to też nie zawsze tak samo wychodzą jak rzeczywista po porodzie
W drugiej ciąży chodziłam sama na kontrolę do ginekologa, a mąż zostawał ze starszym synem. I kiedyś pokazuje mu zdjęcia USG i on mówi o tu jest noga, serce itp a ja się śmieję, bo pamiętałam co było na tych fotach z wizyty, i było to zupełnie coś innego ![]()
A to źle czy dobrze że ci tacy wyskakiwali ? ![]()
![]()
![]()
Hahahaha
jak sama przeglądam to na plus, gorzej jak mąż patrzy w telefon co tam oglądam, a algorytm jest nieugięty ![]()
![]()