Ojeej, to już za chwilkę powitacie maluszka
Życzę szybkiego porodu! ![]()
Trzymam kciuki za szybkie rozwiazanie ![]()
Szybkiego rozwiązania:)
Oo a ja chcialabym dwoch chlopcow!
na razie jeden w drodze ![]()
Ja marzyłam o parce, a potem wyjdzie w praniu czy będzie trzecie. To mam … Parkę, ale naraz w brzuchu
Trójka już będzie i nie ma co się zastanawiać
Na pierwszych prenatalnych w 14 tyg dziewczynkę było już widać na 100%, a drugi bobas nie chciał się ujawnić. Około 18tyg już lekarz zobaczył, że to chłopak i drugie prenatalne potwierdziły. W domu już jest siostra
Dokupujemy teraz chłopięcą wyprawkę
Ja marzyłam o parce i będzie wymarzona parka ![]()
Ooo to już nie długo też bym chciała już ten czas jeszcze trochę muszę czekać
Dzis sie wlasnie dowiedzialam co to znaczy teczowy maluch, tak ze ciesze sie razem z toba ze jest ok ![]()
Gratulacie to tez duze szczescie jak sie parka trafi ja tez bede ja miec i zawsze tez o niej marzylam ![]()
Ale super
Czy u Was w rodzinie zdarzają się bliźniaki, czy to raczej cos nowego ? Chciałabym mieć takich bliźniaków ![]()
Nie mamy w rodzinie bliźniąt , to była ogromna niespodzianka ![]()
A brałaś jakieś tabletki przed staraniami ? Bo moja była szwagierka kieeeeedyś właśnie zaszła dlatego , że brała coś na hormony
Właśnie 3 miesiące brałam hormon na torbiel, to była jednocześnie antykoncepcja. Miesiąc po odstawieniu byłam już w ciąży. Ale teoretycznie prawdopodobieństwo mnogiej ciąży bo hormonach jest 2% większe niż bez nich. Może akurat trafiliśmy ![]()
Mi przed pierwszym dzieckiem marzyły się bliźniaki, ale teraz wydaje mi się to hardcore. Chociaż znam parę rodzin to nie narzekają ani na nudę ani w druga stronę. Ja mam z dwóch stron u dziadków bliźniaków, ale nam się jeszcze nie trafiły ![]()
Ja podziwiam rodzicow blizniakow , czasami z jednym maluchem nie idzie ogarnac a co dopiero z dwojka ![]()
![]()
a taki bunt x 2 nieee dziekuje ![]()
![]()
No będzie pewnie ciężko ale nastawiam się pozytywnie
co się będę zamartwiać już teraz. Akurat nigdy nie miałam takich myśli że “chciałabym” bliźniaki, ale myślę że może mimo tego że ciężej to fajnie że mam już córkę i będzie teraz w sumie trójka, bo może gdyby było na odwrót to bym już się nie decydowała później na kolejne dziecko ![]()
U nas było już na tym etapie wiadomo a ostatnio miałam 2 badanie prenatalne - potwierdziło się iż będę mieć 2 synka . wyglądało bardzo podobnie jak u ciebie na zdjęciu. jednak poczekaj na połówkowe USG wtedy już powinno być wiadomo . Trzymam kciuki ![]()
Mi ostatnio ginekolog mówił, że antykoncepcja hormonalna ani tabletki hormonalne podawane z innych powodów nie mają powiązania z ciążą mnogą, a przynajmniej nie ma potwierdzeń badaniami, że ma to wpływ
Dla mnie to ładnie z boku wygląda ale sama za nic w świecie bym nie chciała bliźniaków
Dokładnie ja mam problem z moim 6 letnim synem się wyrobić a co dopiero przy dwójce maluchów na raz