Podkłady poporodowe

Ja też przetrwałam, tych pierwszych kilka dni na Bella mama.Rzeczywiscie nie są zbyt anatomiczne...Ja po kilku dniach zrezygnowałam z podkładów i zakładałam grubsze, normalne podpaski z naturelli, sprawdziły się.

Z tych trzech opcji teraz wybrałabym te z Babyono lub Canpol zależy , które szybciej i łatwiej są dostępne.

Dziewczyny napewno korzystałyście i podpowiecie mi, powoli zaczynam kupować wyprawkę dla siebie i dziecka do szpitala. Przy drugim dziecku te zakupy robił mąż bo ja niespodziewanie znalazłam się w szpitalu. jedyne dostępne podkłady w przyszpitalnej aptece to Bella mama, jakoś dałam z nimi radę bo często się je wymienia i są dość chłonne, aleeee nie mają paska z klejem, wiec nie trzymają się bielizny i nie mają anatomicznego kształtu, przekręcają się i wg mnie są mało wygodne. Miałyście jakieś inne które możecie polecić? Zdjęcie z internetu, srodkowe to baby ono, z prawej canpol Babies.

zdecydowanie canpol.najlepsze  jakie istnieją.szerokie na pupie, klej trzymający sie bielizny.na dodatek jest wesja nocna.Ja je do tej pory uzywam na noc przy okreskie.Kupuje w rossmanie.

Babyono nie miałam więc nie wiem ale z canpol już tak i są na prawdę ok też kupiłam w Rossmanie. Dobrze trzymają się tej siateczkowej bielizny i są szersze na pupie i to akurat jest wygodniejsze i bardziej komfortowe o ile wogóle można tak powiedzieć kiedy leżymy po cc. Z belli też miałam bo właśnie w aptece takie były i jak musiałam leżeć to położna podkładała mi dwie właśnie dlatego że w tamtej sytuacji tak średnio sięgały do tyłka więc kiedy szykowałam wyprawkę do drugiego porodu to kupiłam wcześniej już te z canpol babies 

Megg canpol to super rzecz jeśli używasz bielizny oczywiście są cieńsze ale fajnie chlona i zaletą jest to że są szersze z tyłu i przodu dzięki czemu nic nie przecieka. 

Ja miałam też te z belli. I jak nie ma się wyboru to ok.  Ja kupiłam bo najpopularniejsze i myślałam że są dobre, bo to był mój pierwszy raz. Jednak dla mnie były za duże.  Więc tylko na poczatku w szpitalu miałam. I tak jak poprzedniczki polecam canpol. O wiele wygodniejsze i zgrabniejsze. A chlona bardzo dobrze.  I dla mnie te opakowania to było aż za dużo,  bo bardzo szybko przeszłam na zwykłe podpaski.

Z Belli uważam, że to zupełna porażka... Dokładnie tak jak opisałaś, nie mają nawet paska z klejem, do tego ta okropna grubość... Moze i są tanie, bo paczkę mozna kupić za ok. 5zł, ale tu akurat się sprawdza powiedzenie, że cena idzie z jakoscią. Ja wlasnie zamowiłam z Canpola, te co są na zdjeciu, byłam z nich bardzo zadowolona przy pierwszym pologu, więc nie zamierzam ryzykować i kupować coś innego. 

Ja miałam z Beli i podobnie jak dziewczyny uważam , że są tragiczne grube itd najbardziej pasowały mi te z Canpola co są na zdjęciu wygodne , nie grube i fajnie że się rozszerzają przy końcach miałam też inne z Canpola proste ale mi też nie odpowiadały. 

Bella też ale masakra grube mało chlonne, ogólnie dramat ale do przeżycia. 

Szczerze mówiąc to w szpitalu wymagali jednorazowych majtek i miałam te podpaski z  Bella ze zdjecia - te majtki to i tak tragedia i nawet jakbym miała podpaski z klejem to chyba by sie i tak nic nie trzymało.....

W domu przeszłam na Canpol ale też nie długo bo po kilku dniach używałam już zwykłych podpasek z Naturella, z tym, że na początku wybierałam takie na noc a potem już zwykłe. 

U mnie wymogu majtek jednorazowych nie było, ale mi nawet w domu było na początku wygodniej  w tych siateczkowych. Bo moje normalne to kończyły sie w okolicy cięcia, więc długo bałam się, że poszoruję.

A przy następnej ciąży nikt mnie na te z belli nie namówi. Są tak ogromne, a chłoną bardzo słabo jak na taki rozmiar.

Ja mialam podkłady z Bella ale używałam ich w szpitalu i trochę w domu. Szybko przeszłam na większe podpaski które dawały radę 

Ja kupiłam te z canpola iw sumie dobrze zrobiłam z tego co czytam, bo też zastanawiałam się nad bella

Megg ja naszczescie mialam planowana cesarkę więc mogłam się przygotować , mimo że czasem różnie bywa, torbę miałam już spakowana miesiąc przed planowaną cesarka, bo roznie bywa a jakby miał mnie mąż spakować to bym oszalała;-). Ja większość wyprawki miałam z Canpol są u mnie sprawdzone dzięki forum , i taka wyprawke przy pierwszym synku zakupiłam w Tesco a przy drugim zamknęli nam niestety Tesco więc kupiłam w Auchanie tam wybór z Canpol jest duży , dlatego tam zakupiłam podkładki poporodowe,nakładki na piersi, majtki poporodowej siateczkowe są super, delikatne i nie wbijały mi się w ranę, smoczki, butelki, podkładki na łóżko, jak dla mnie mają super produkty i naprawdę cenowo też super..także trzymam się cały czas firmie Canpol...na pewno przez to forum i ta stronę zaczęłam w Canpol i tak już zostało , poniewaz przy pierwszym synku byłam zadowolona z tych produktów;-)

Ja kupiłam Bella, Akuku i Canpol. Te trzecie przypadły mi najbardziej do gustu. Bella tak jak już tu dziewczyny pisały nie polecam. Nie wiem jak u Was, ale u mnie odchody połogowe schodziły prawie 5 tygodni. Wiadomo że na początku jest tego bardzo dużo i podkłady trzeba wymieniać non stop. Potem, kiedy już były słabsze używałam większych podpasek. Przynajmniej były cienkie :)

U mnie też ta bella nie chlonela też jedna kupiłam paczkę na szczęście druga z canpol miałam i były o niebo lepsze przy bieliźnie a że w szpotalu było mi wygodniej bez to te bella były jak cię mogle trzymały się między nogami bo byly takie grube ze szło normalnie tak je nosić i to był ich jedyny plus. Canpol sluzyl mi już jak majtki nosiłam i też zadowolona byłam bardzo bella w majtkach strasznie niewygodna i złe się trzymała a canpol super i nie przesuwał się 

Ja mam Canpol Night, fajne szerokie, mają klej i dość cienkie są czyli aż tak mocno nie czuje się jak w pampersie. 

Aisa tak to prawda podkłady z belli dobrze trzymały się bez tych majtek siateczkowych a wcześniej nie w każdym szpitalu można było takie nosić tylko trzeba było w samym tym podkładzie i wtedy były ok 

Ja mam zakupione z canpol night wyglądają na bardzo solidne koleżanka mi je poleciła która rodziła miesiąc temu ;) Ale też sobie z apteki załatwiłam probki majtek chłonnych jakie noszą osoby z nietrzymaniem moczu i czuję że to będzie mój idealny wybór bo nigdzie mi sie nie będzie podwijało ani przeciekało ;)

Rena mnie się pytali w szpitalu czy mam majtki siateczkowe . W zaleceniach nawet radzili żeby nosić majtki do ściągnięcia szwów żeby rana oddychała i mi też było dużo wygodniej .

Ja sobie nie wyobrażam chodzić bez tych majtek ciężko zeby podkład sam się utrzymał . 

Ewcia hehe mój mnie pakował nie było tak źle :)