Ja też przetrwałam, tych pierwszych kilka dni na Bella mama.Rzeczywiscie nie są zbyt anatomiczne...Ja po kilku dniach zrezygnowałam z podkładów i zakładałam grubsze, normalne podpaski z naturelli, sprawdziły się.
Z tych trzech opcji teraz wybrałabym te z Babyono lub Canpol zależy , które szybciej i łatwiej są dostępne.
Dziewczyny napewno korzystałyście i podpowiecie mi, powoli zaczynam kupować wyprawkę dla siebie i dziecka do szpitala. Przy drugim dziecku te zakupy robił mąż bo ja niespodziewanie znalazłam się w szpitalu. jedyne dostępne podkłady w przyszpitalnej aptece to Bella mama, jakoś dałam z nimi radę bo często się je wymienia i są dość chłonne, aleeee nie mają paska z klejem, wiec nie trzymają się bielizny i nie mają anatomicznego kształtu, przekręcają się i wg mnie są mało wygodne. Miałyście jakieś inne które możecie polecić? Zdjęcie z internetu, srodkowe to baby ono, z prawej canpol Babies.
zdecydowanie canpol.najlepsze jakie istnieją.szerokie na pupie, klej trzymający sie bielizny.na dodatek jest wesja nocna.Ja je do tej pory uzywam na noc przy okreskie.Kupuje w rossmanie.
Babyono nie miałam więc nie wiem ale z canpol już tak i są na prawdę ok też kupiłam w Rossmanie. Dobrze trzymają się tej siateczkowej bielizny i są szersze na pupie i to akurat jest wygodniejsze i bardziej komfortowe o ile wogóle można tak powiedzieć kiedy leżymy po cc. Z belli też miałam bo właśnie w aptece takie były i jak musiałam leżeć to położna podkładała mi dwie właśnie dlatego że w tamtej sytuacji tak średnio sięgały do tyłka więc kiedy szykowałam wyprawkę do drugiego porodu to kupiłam wcześniej już te z canpol babies
Megg canpol to super rzecz jeśli używasz bielizny oczywiście są cieńsze ale fajnie chlona i zaletą jest to że są szersze z tyłu i przodu dzięki czemu nic nie przecieka.
Ja miałam też te z belli. I jak nie ma się wyboru to ok. Ja kupiłam bo najpopularniejsze i myślałam że są dobre, bo to był mój pierwszy raz. Jednak dla mnie były za duże. Więc tylko na poczatku w szpitalu miałam. I tak jak poprzedniczki polecam canpol. O wiele wygodniejsze i zgrabniejsze. A chlona bardzo dobrze. I dla mnie te opakowania to było aż za dużo, bo bardzo szybko przeszłam na zwykłe podpaski.
Z Belli uważam, że to zupełna porażka... Dokładnie tak jak opisałaś, nie mają nawet paska z klejem, do tego ta okropna grubość... Moze i są tanie, bo paczkę mozna kupić za ok. 5zł, ale tu akurat się sprawdza powiedzenie, że cena idzie z jakoscią. Ja wlasnie zamowiłam z Canpola, te co są na zdjeciu, byłam z nich bardzo zadowolona przy pierwszym pologu, więc nie zamierzam ryzykować i kupować coś innego.
Ja miałam z Beli i podobnie jak dziewczyny uważam , że są tragiczne grube itd najbardziej pasowały mi te z Canpola co są na zdjęciu wygodne , nie grube i fajnie że się rozszerzają przy końcach miałam też inne z Canpola proste ale mi też nie odpowiadały.
Szczerze mówiąc to w szpitalu wymagali jednorazowych majtek i miałam te podpaski z Bella ze zdjecia - te majtki to i tak tragedia i nawet jakbym miała podpaski z klejem to chyba by sie i tak nic nie trzymało.....
W domu przeszłam na Canpol ale też nie długo bo po kilku dniach używałam już zwykłych podpasek z Naturella, z tym, że na początku wybierałam takie na noc a potem już zwykłe.
U mnie wymogu majtek jednorazowych nie było, ale mi nawet w domu było na początku wygodniej w tych siateczkowych. Bo moje normalne to kończyły sie w okolicy cięcia, więc długo bałam się, że poszoruję.
A przy następnej ciąży nikt mnie na te z belli nie namówi. Są tak ogromne, a chłoną bardzo słabo jak na taki rozmiar.
Megg ja naszczescie mialam planowana cesarkę więc mogłam się przygotować , mimo że czasem różnie bywa, torbę miałam już spakowana miesiąc przed planowaną cesarka, bo roznie bywa a jakby miał mnie mąż spakować to bym oszalała;-). Ja większość wyprawki miałam z Canpol są u mnie sprawdzone dzięki forum , i taka wyprawke przy pierwszym synku zakupiłam w Tesco a przy drugim zamknęli nam niestety Tesco więc kupiłam w Auchanie tam wybór z Canpol jest duży , dlatego tam zakupiłam podkładki poporodowe,nakładki na piersi, majtki poporodowej siateczkowe są super, delikatne i nie wbijały mi się w ranę, smoczki, butelki, podkładki na łóżko, jak dla mnie mają super produkty i naprawdę cenowo też super..także trzymam się cały czas firmie Canpol...na pewno przez to forum i ta stronę zaczęłam w Canpol i tak już zostało , poniewaz przy pierwszym synku byłam zadowolona z tych produktów;-)
Ja kupiłam Bella, Akuku i Canpol. Te trzecie przypadły mi najbardziej do gustu. Bella tak jak już tu dziewczyny pisały nie polecam. Nie wiem jak u Was, ale u mnie odchody połogowe schodziły prawie 5 tygodni. Wiadomo że na początku jest tego bardzo dużo i podkłady trzeba wymieniać non stop. Potem, kiedy już były słabsze używałam większych podpasek. Przynajmniej były cienkie :)
U mnie też ta bella nie chlonela też jedna kupiłam paczkę na szczęście druga z canpol miałam i były o niebo lepsze przy bieliźnie a że w szpotalu było mi wygodniej bez to te bella były jak cię mogle trzymały się między nogami bo byly takie grube ze szło normalnie tak je nosić i to był ich jedyny plus. Canpol sluzyl mi już jak majtki nosiłam i też zadowolona byłam bardzo bella w majtkach strasznie niewygodna i złe się trzymała a canpol super i nie przesuwał się
Aisa tak to prawda podkłady z belli dobrze trzymały się bez tych majtek siateczkowych a wcześniej nie w każdym szpitalu można było takie nosić tylko trzeba było w samym tym podkładzie i wtedy były ok
Ja mam zakupione z canpol night wyglądają na bardzo solidne koleżanka mi je poleciła która rodziła miesiąc temu ;) Ale też sobie z apteki załatwiłam probki majtek chłonnych jakie noszą osoby z nietrzymaniem moczu i czuję że to będzie mój idealny wybór bo nigdzie mi sie nie będzie podwijało ani przeciekało ;)
Rena mnie się pytali w szpitalu czy mam majtki siateczkowe . W zaleceniach nawet radzili żeby nosić majtki do ściągnięcia szwów żeby rana oddychała i mi też było dużo wygodniej .
Ja sobie nie wyobrażam chodzić bez tych majtek ciężko zeby podkład sam się utrzymał .
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.