Polecam canpol night, zastanawialam sie nad wyborem dlugo, moja pierwsza ciaza, nie wiedzialam co mnie czeka , ale jak robilam wyprawke akurat wszystko z canpola bylo w promocji to wszystko kupilam. Nie zaluje, bardzo fajnie mi sie nosilo ( nie cierpie grubych podpasek), obowiazkowo majtki siateczkowane. Po 5 dnich od porodu zaczelam uzywac normalnych podpasek
Patka dokładnie też nie wyobrażam sobie bez tych majteczki siateczkowych chodzic. Jak? Ciągle że ściśniętymi nogami z obawa że wysunie sie
Ja mam właśnie zakupione majtki siateczkowe z babyono ale jakoś mnie nie przekonują może gdy się włoży właśnie wkładkę to lepiej będą przylegać do skóry ;)
Ja miałam te majtki siateczkowe , ale ich nie użyłam.Zaczelam nosić normalne i było ok.
Mnie po cc było lepiej właśnie w tych siatkowych na pewno z tydz je nosiłam bo od normalnych strasznie cisnęła mi gumka
Te z canpol polecam bo są bardzo duże. Przynajmniej są najlepsze na początek. Później używałam te z belli... Są ok ale przy mniejszym krwawieniu...
Ja kupiłam te siateczkowe majtki ale nie uzywalam tylko normalne bawełniane majtki, A podkłady miałam z Canpola i z Belli.
Jak bylam na sali po porodzie to jedna dziewczyna chodziła po korytarzu w takich majtkach z siateczki z podkładem i miała założona krótką koszulkę jako piżama to miało być chyba, jak ja pielęgniarki zobaczymy to ja pigonily, taka sytuacja.mi się przypomniała.
Też mam już zakupione majtki siateczkowe dużo osób mi je poleciło. Po cc chyba szczególnie się przydają żeby nie podrażnić blizny.
Ja w szpitalu chodziłam w tych siateczkowych. Czasami podobno w szpitalach ganiają za majtki, a chodzić z podkładem bez majtek to sobie nie wyobrażam. U mnie nikt nie ganiał, ale wolałam majtki co są wysokie, a moje to by mi ranę ocierały. I przyznaję, że latem bardzo wygodne. A co więcej ja noszę XS normalnie, albo S, a te majtki to miałam większe i dobrze przylegały i były wygodne. Jednej firmy trochę mniej. Chyba z Canpol były przyjemniejsze w dotyku.
Klaudia to prawda po CC o wiele lepsze są majteczki siateczkowe niż zwykle
U nas w szpitalu zalecali majtki siateczkowe, żeby się tam lepiej wietrzył, np jak ktoś miał nacinane krocze to rana tez musiala oddychać. No i przy cc tez bardzo przydatne, nie uciskaja rany i są po prostu wygodne
To u mnie różnie było bo bez majtek najlepiej było iść jak sprawdzali czy się dobrze goi itd..
Co od bellii między nogami się trzymała dobrze hah ale do majtek niewygodne.
Ja majtki siateczkowe wziełam o jeden rozmiar większy niż noszę rzeczywiście i idealnie pasują nawet jak włożyłam wkładkę pomiędzy. Też w dużej mierze zależy jaka firma bo niektóre są tak małe że trzeba kupić nawet o dwa rozmiary większe żeby była swoboda ruchu
Ja też mam o rozmiar większe. Już wlasnie wiele razy słyszałam z taki będzie okej
Ja majteczki też miałam o rozmiar większy.
Kasia dokładnie niektóre firmy to chyba dla dzieciach robią te rozmiary majtek. Ja kupiłam akuku L , a w nie nie weszłam, a z canpola kupiłam M i były fajne , nawet bym mogła mieć S, bo się super rozciągały.
Ja też kupiłam rozm większe i też były ok ale one takie elastyczne są
muszą być jak najbardziej przewiewne i elastyczne bo po porodach to tak krocze boli że człowiek musi się w nich czuć komfortowo ;)
Najlepiej te siateczkowe wielorazowe stosować jak jednorazówki, bo nic nie ucuskaja, duże podkłady się zmieszczą i są rozciągliwe. Nawet takich majtek nie produkują w mniejszych rozmiarach, z tego co wiem najmniejsze są S/M.
No są fajne, godne polecenia ;)