Z własnego doświadczenia wiem, że poduszka do karmienia może być bardzo pomocna, ale jej wybór zależy od indywidualnych potrzeb. Jeśli pierwsza poduszka była za mała w obwodzie, warto poszukać modeli z regulowanym zapięciem lub większymi rozmiarami… ja akurat trafilam na fajna w smyku, fakt ze nie uzywalam jej za dlugo bo maly jest KPI… ale byla wygodna… nie wiem jakiej marki, ale byla kupiona wlasnie w smyku stacjonarnie wiec sobie przymierzylam do siebie ![]()
![]()
Muszę iść do Smyka zobaczyć w takim razie.
Tak poprzymierzaj sobie… stacjonarnie to zupelnie inaczej niz przez neta ![]()
Osobiście przy pierwszym dziecku sprawdziła mi się bardzo poduszka Infantilo. Wydaje mi się że najzwyklejsza i najlepsza. Ale teraz przy drugim synu wgl nie używamy bo chce pić najlepiej na leżąco
Ale przynajmniej jest wtedy spokojny.
Ja nie pamiętam jaką mialam. Ale tez okazala sie taka maława w obwodach
A że nie szlo nam kp to też nie kupowalalm innej
Ojj to widzę że to nie jest tylko tak dobrać idealną poduszkę do karmienia
ja używam z poofi, ale innych nie miałam okazji wypróbować
Właśnie zamówiłam z Bonjour i jestem ciekawa
jestem wielką fanką tej marki i mam dużą cześć wyprawki od nich ![]()
Też mam kurę ale słyszałam, że na pierwsze tygodnie fajniejsza jest poduszka rogal więc domówiłam rogala zobaczymy co się sprawdzi lepiej. Kura z la millou to mam wrażenie taki gadżet nowoczesnych mam ![]()
Ja używam poduszki do karmienia z firmy PIAPIMO.
Bardzo fajnie nam się sprawdza, jest twarda przez co daje wygodne podparcie Maluszkowi i mnie, gdzie nie raz naprawdę długo trwają te karmienia, a ja nie odczuwam dyskomfortu. A czasem zdarzyło nam się jej nie mieć gdzieś pojedyncze razy, więc zdecydowanie było czuć różnicę.
Sama poduszka ma nieprzemakalną powłoczkę na sobie, więc przy wyciekach mleka i innych “przygodach” jest zabezpieczona, a na nią są dostępne wymienne poszewki, więc można spokojnie je prać i wymieniać, a poduszka nie ucierpi. My mamy powłoczkę z takiej imitacji “baranka”, więc jest mięciutka i do tego ładnie wygląda. ![]()
Ja kiedyś wygrałam w konkursie więc po prostu mamy ją i nie narzekam sprawdzała się.
Ja sobie odkupiłam używaną bo u koleżanki się sprawdziła i do dziś mała z niej korzysta u siebie w łóżku.
a używana nie była jakoś odgnieciona bardzo?
Nie miałam okazji korzystać z kury, ale kiedyś na Instagramie u jakieś położnej słyszałam, że kury sa po prostu nowoczesnym gadżetem, że nie wspierają kp jak porządna poduszka, zwykły dizajn, jestem ciekawa szczerych opinii użytkowników kurki ![]()
Ja też kupiłam od nich na początku kokon, śpiworek i właśnie poduchę do karmienia. Kokon niestety się u nas nie sprawdził. Za to śpiworek i poduszka super. Tylko ceny mają dość spore przynajmniej tych bambusowych rzeczy bo na te się zdecydowaliśmy ale i tak uważam, że warto!
Ja nie miałam ale moje kuzynka tak i w ogóle prawie jej nie używała. Mówiła, że jest twarda i niewygodna dla niej i bobasa🤷🏼♀️
Używałam tylko na początku, teraz mała ma 3 miesiące i praktycznie lezy w kącie
Mi sie udało kupić w super stanie jak nowa ![]()
Ja mam ostatecznie większość wyprawki od Bonjour Cherie. Rożek, kokon, otulacz, śpiworek, ubranka
super mi się spodobała ta firma przez materiał i print
bo mają kolekcję marynistyczną ![]()
A jest jakaś poduszka do karmienia która jest najbardziej polecana przez mamy , chciałam kupić taką z polecenia przez większość.