Podziekowania dla gości chrzest

No wlasnie o to chodzi , bo ja mam wrazenie , ze w takich rzeczach chodzi o nasze wspomnienia a nie , ze ktos byl . Fajnie , ze o nas pomysli , ale mam 1 lodowke a znajomych troszke , wiadomo jak w tych czasach … lepiej poleciec za granice niz nad polskie morze bo tam masz all inclusive w cenie samego dojazdu i hotelu/domkow w polsce . A gdzie jeszcze jedzenie i jakies drobne przyjemności , wiec jak tak kazdy co rok przywiezie to sie robi niezla kolekcja czyis pamiatek w mojm domu :see_no_evil:
@Wesola95 hahahaha . Na pamiatke magnez z potasem z gór :rofl::rofl::rofl: babcie są super

Aa widzisz to taka sytuacja​:rofl::rofl: ciekawa jestem czy na takim jak dyplomy się drukuje , czy na zwykłej drukarce pójdzie.
@asiam1 ha ha dokładnie trzeba będzie kupować specjalnie drugą lodówkę na wspomnienia znajomych :rofl:

Moja mama byla najlepsza . Jej przyjaciolka przywiozla jej magnes z grecji a ta na to " Wiola chyba zwariowalas , trzabylo flaszke przywiesc a nie magnes "
I tez zadnen u niej nie wisi na lodowce :face_with_peeking_eye::rofl:

1 polubienie

U Nas też lodówka bez zabudowy. Mamy sporo magnesów- kupuję na pamiatke jak gdzieś jesteśmy :wink: ale też nie lubie jak Ktos przywozi mi ze swoich wakacji…

Ja tam z mężem lubię zbierać magnesy i zawsze sobie przywozimy z jakiejś podróży :grinning: mam taki handel wymienny z siostrą też, że jak ona gdzieś jest to też nam przywozi, ale właśnie do magnesów dodajemy zawsze jakieś lokalne winko :sweat_smile:
Ogólnie na wyjazdach wypad do lokalnych winiarni, gorzelni to jest chyba nasza taka tradycja :sweat_smile:

Haha to ja mam cytrynówkę z Włoch masakra taka kwaśna :see_no_evil: dostaliśmy od siostry męża przywieźli nam ale magnez też dali​:sweat_smile: no ale cytrynówka to już coś nie wiem kiedy ją wypijemy napewno spróbuję ją dodać do jakiś drinków bo samej się jej nie da pić :see_no_evil:
@Kikip ja szczerze powiem też wolałabym winko z jakiegoś regionu niż magnez w prezencie bo jednak wolałabym magnez przywieźć sobie sama z miejsca gdzie byłam.

My kupowaliśmy magnesy ze zdjęciem i krówki :slight_smile:

Oo no do drinkow byla by fajna ta cytrynowka . Wlasnie jako dodatek a nie glowny skladnik .
Ja zazwyczaj jako prezenty tez staram sie przywozic wlasnie jakies napitki . Nawet jak ktos nie wypije to mozna wstawic w szafke i niech stoi i dojrzewa lub czeka na inna okazje :see_no_evil: ja akurat sama nie pije alkoholu ale za to dlugo kolekcjonowalam i mam w domu ogromna ilosc :see_no_evil: teraz juz mi ta zajawka przeszla w sumie :rofl:

Ja miałam takie szampany małe, dobrego słoneczka i miałyśmy na szybko przed klubem coś do wypicia :laughing:

@asiam1 @Patrycjaw25 na magnesy polecam taka mate ona jest w rolce do kupienia na allegro i docina się ją do dowolnego kształtu, ja ją włożyłam w takie większe ramki z action i mi widzą 3 takie ramki z magnesami od znajomy z Polski i zza granicy :blush:

1 polubienie

O kurcze nie widzialam takich , ale to fajne by bylo do pokoju dzieciecego bo farba magnetyczna strasznie mnie rozczarowała

^Dołączę się do tematu , niedługo planujemy chrzest to się coś podpatrzy

Masz do nadrobienia ponad 250 wiadomości - padło wiele fajnych propozycji więc na pewno znajdziesz jakiś pomysł dla siebie na chrzest :sweat_smile:🫶🏼

1 polubienie

https://allegro.pl/oferta/tablica-magnetyczna-folia-stalowa-z-klejem-wieksza-moc-hunter-61-100cm-12606540224

Ja kupowałam ta i jest spoko, 3 lata sie trzyma tektury z ramki :wink: a magnesy się fajnie trzymają, wiadomo te cięższe trzeba rozplanować na dole by miały ewentualny podpór ale na lodówce też tak jest

My z mężem jak byliśmy we Włoszech to właśnie zamówiłam limoncello, bo chciałam spróbować. Ale nie sądziłam, że takie mocne jest to diabelstwo! :rofl: Tym bardziej, że na co dzień nie piję alkoholu i ten jeden kieliszek mnie sponiewierał. I w smaku był jak fervex :rofl:

Hahah moja kumpela z pracy tydzień temu poznała rodziców swojego chłopaka i oni właśnie chcieli się trochę przypodobać i wyciągnęli oryginalne włoskie limoncello :rofl::rofl::rofl: koleżanka wysączyła kieliszek i podziękowała mówiła że to było tak słodkie a zarazem kwaśne że nie dało się tego pić :crazy_face: po drugim kieliszku rodzice chłopaka też zrezygnowali. Koleżanką się śmiała że taki chrzest bojowy przeszła bo nalali jej jakieś coś i patrzyli czy wypije :rofl::rofl::rofl: a jego mama też stwierdziła po chwili że smakuje jak fervex :rofl:

Ja z alkoholi to lubie na rodzinnych imprezach robić różne drinki mam zestaw syropów i tworze wtedy dla gości , jak do nas przyjeżdżają to jak mąż coś proponuję i ja powiem kto drinki? To wszyscy odrazu że chcą moje drinki :rofl:
@Mama.Wiki mój szwagier wlasnie takie coś kupował na okap dookoła obklelili na zabudowie na magnesy . Ale nigdy właśnie nie pytałam gdzie oni to kupili, zobaczę Sobie właśnie mamy dużo magnesów a szczerze powiem jak będę mieć już dom to nie chcę ich przyczepiać na nową lodówkę.
@Mika1 @Karcia to właśnie o tym pisałam że dostałam :rofl: i strasznie kwaśne i mocne :smile:

1 polubienie

Mi wpadło na pomysł np breloczek do kluczy (aniołek) albo taka Ala dziesiątka różańca

Ja widzialam w serialu “berlin” i oni tam sobie tak na luziku pili . Pomyslalam , ze fajnie bylo by sprobowac. Kupilam w niemczech i tak jak mowisz to jest takie mocnon, ze dalej sterczy na polce :see_no_evil:

@Patrycjaw25 limoncello oprócz do drinków możesz zużyć do nasączenia ciast biszkoptowych, do kremów i na lato idealne będzie do tiramisu cytrynowego

A masz jakiśprzepis na drinka, który zawsze kazdy zachwala? Lubie drinki ale kompletnie nie wiem jak sie do tego zabrac :sweat_smile: