Ja rzadko piję, ale jak już to bardzo lubię z koleżankami Martini Fiero ze Schweppsem
czasem w Żabce można nawet kupić taki gotowy zestaw ![]()
Ja też własnie raczej z tym nie pijacych i jak mam sie napic w towarzystwie to czegos dobrego. Ostatnio przed ciaza pamietam, ze piłam aperolki i też były fajne. Nawet znalalzlam składniki bezalkoholowe i też są super jednak w ciazy nie ma ochoty na takie eksperymenty ![]()
A piłaś pasao drink? Fajny w smaku ![]()
50 ml. Passoa
30 ml soku z limonki
20 ml syropu cukrowego ja dolewam tego do mohito
100 ml soku ananasowego 100% (nie nektar)
Kostki lodu , plasterki limonki do dekoracji.
@SylwiaMK u mnie dzieciaki by jadły to ciasto zapewne więc do nasączania odpada ![]()
Moja mama zawsze robiła 2 wersje ciast jak były nasączane alkoholem, mi by się tak nie chciało ![]()
Mi tak samo , jak dzieciaki będą większe to spróbuję nasączyć tak jak mówisz
zazwyczaj nasączałam wodą z cytryną i cukrem waniliowym ![]()
Jak podałaś ten przepis to aż smaka nabrałam, a w ogóle w trakcie ciąży mnie do alkoholu nie ciągnęło… ![]()
No ale niestety, jeszcze długi okres abstynencji przede mną ![]()
Brzmi fajnie. A dostane to gdzies W stacjonarnym sklepie?
Nieee, po prostu jakby na drzwiach lodówki była jeszcze naklejona ciemna szyba. Bardzo fajnie to wygląda. To jest lodówka Haier z Media Expert, to możesz na stronie zerknąć ![]()
Ja kupuję w carefurze ale myślę że w innym wiekszym sklepie też może będzie .
@Kikip jak ma się te różne kolorowe syropy to można eksperymentować. Haha znam ten ból gosciom robię drinki a sama się patrzę jak piją ![]()
Wiem, wiem, że można eksperymentować ![]()
Kilka lat stałam na barze, ale w ofercie mieliśmy bardzo podstawowe drinki i szoty ![]()
Tak jak teraz sięgam pamięcią, to w okresie świątecznym popularny był szot “Piernik” czyli 50 wódki, sok imbirowy i mielony czarny pieprz ![]()
Robi się go coś na podobieństwo Krwawej Mery ![]()
Polecam likier truskawkowy do drinkow , ale ogolnie poje sie go samego.
Kupilam kiedys w niemczech na promce i smakuje to jak zblendowane prawdziwe truskawki z alkoholem . Jak tylko znade zdjecie na internecie to wstawie go wam . Teraz probowalam ale cos mi nie idzie ![]()
Uwielbiam takie Boxy ![]()
Teraz szykuje 2 kolejne
jeden dla mnie z orezentem na swieta a drugi na chrzest dla malej . Nie wiem czy nie zrobila tez w formie boxa prezentu dla malej na swieta . Jutro sie pochwale ![]()
Ooooo lubie truskawki i to brzmi jak cos z czym mogłabym sie zakolegowac ![]()
Zgodnie z obietnicą, mala dostala balon w srodku koszulka , bombka z data i wymienionymi czlonkami rodziny ,ktora byla obecna z nia w te swieta , 2 prezenty zapakowane w balonie , oraz jeszcze prezent w boxie pod balonem , dolaczona byla do tego kartka robiona wlasnorecznie z zyczeniami z okacji 1 gwiazdki i zdjeciemi małej
Co dostaly wasze dzieciaczki ? Pochwalcie sie
Wygląda mega fajnie ![]()
O wow super to wygląda!
Moja córka dostała książeczki, malowanki, wyklejanki i fabrykę radości balony z dumel, oj jaka to dziewczyny zabawa, nawet dorosli mieli z tego frajdę!
Tak jak jesteśmy w temacie alkoholu truskawkowego, to spróbujcie zrobić sobie kiedyś drinka z truskawkowego ginu (lubuski testowałam) do tego shweppes mix cytrus i pokrojone świeże truskawki. Jak to smakuje… ![]()
Haha, brzmi dobrze 🩷 i na bank coś podobnego latem przygotuje gdy bedzie okazja!
Tak mnie śmieszy, że na forum dla ciezarnych i matek karmiących taie tematy ![]()
![]()
Kilka ladnych lat temu , gdy bylam w warszawie pukam truskawkowa magaritte , jezu jakie to bylo dobre
szklanka byla udekorowana cukrem (ranty) i tez polecam