Podziekowania dla gości chrzest

Mój syn dostał hajsy na łóżeczko i materac do swojego pokoiku :grinning: i takie słodkie pomposzki od ciotki :

:face_holding_back_tears::face_holding_back_tears:
Ale i tak na wigili uwaga skoncentrowała się głównie na chrześniaku (prawie 3 latek) dostał dwa zestawy z lego duplo, książeczkę pucia i maskotkę pucia i taki fajny zestaw z jakimiś rurkami i wiatraczkami do kąpania, miał super uciechę i się już rozbierał u tesciow i się chciał koniecznie kąpać :sweat_smile:

1 polubienie

U Nas Maly dostal puzzle z CzuCzu (uwielbiamy je) i wodne malowanki i książeczki i zwykle puuzle :slight_smile: I pieniążki do skarbonki. Ogólnie prezenty malo spodziewane bo jak juz kiedyś pisalam u Nas prezenty duze na Mikolaja

Genialne, do tej pory zastanawiam się jak to jest zmontowane :blush:
@Wesola95 jakie słodkie te bamboszki :pleading_face::heart_eyes:
U nas maluch z racji tego że jeszcze w brzuchu musi poczekać na prezenty :sweat_smile:

1 polubienie

A wy mamuśki ? Coś dostałyście ? :grinning:
My z mężem w tym roku odpuściliśmy totalnie robienie sobie prezentów, od teściów dostaliśmy :dollar: na łóżeczko no i standardowo jakieś ptasie mleczka i rafaello :grinning: od siostry męża (co roku mówimy co chcemy) dostaliśmy końcówki wymienne do szczoteczek :grinning:a no i mnóstwo herbat, nie mam ich już gdzie chować :face_with_peeking_eye:

1 polubienie

Torebka, slodycze, winka , kubek, kosmetyki , maseczki do twarzy czyli wszystkiego po troche :gift::heart_eyes:

U mnie w tym roku bardzo skromnie jeżeli chodzi o prezenty, zarówno tych dla nas jak i ode mnie :smiley: Nie miałam kompletnie głowy do tego jak i reszta rodzinki.
U nas większość postawiła na $$$.
Dodatkowo wpadły jakieś cuksy i alkohol dla męża :slight_smile:
Małych bombli już w domu nie ma, więc nie było jakiegoś szału podczas rozdawania prezentów, a szkoda bo uwielbiam tą ekscytację dzieciaków :smiley:

Boże najsłodsze co widziałam chyba :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

My mielismy swieta w 5. Maz dostal zestaw airtagow i kubek termiczny, ja tez dostalam kubek termiczny i lancuszek z tous’a, babcia krem na zmarszczki :joy: Gucio kroliczka z FP, a Tocha: Gry, Lego i Aparat a’la instaks.
Ale chyba zostane fanem takich super spokojnych, pizamowych swiat :smiling_face_with_three_hearts:

2 polubienia

My od teściów dostaliśmy leżaczek bujaczek (dostaliśmy kasę wcześniej żeby kupić na święta ale zaczęliśmy używać już od 3 tygodni :joy:), później tyko ładnie zapakowaliśmy żeby było pod choinkę :joy: i jeszcze dostał kilka zabawek, dla nas obrazy do jadalni bo mega pusto było na ścianie (ale też pokazaliśmy które chcemy), a od moich rodziców żelazko, świąteczne kubki, hajs a dla synka kupili kojec (mówiłam im że przyda się) i matę wodną i skarpetki :slight_smile:

Z kojca jesteśmy mega zadowoleni, wcześniej mieliśmy problem żeby odkładać synka na podłogę do ćwiczeń czy zabaw i szliśmy do jego pokoju, a teraz na spokojnie możemy się z nim bawić w salonie bez obawy o pieski. Tzn o jedną się nie martwiliśmy, bo pewnie położyłaby się obok bobasa ale druga jest nieostrożna, mogła by nadepnąć na synka a już na pewno zabierałaby jego zabawki :see_no_evil:

My z mężem od moich rodzicow kaska, skarpetki, czekoladki. Dzidzia w brzuchu na mikołajaka od moich rodzicow dostala łóżeczko na doł i dostawkę do łózka a moje dziecko zostalo zasypane prezentami :rofl:

U teściów nie ma nic pod choinką nigdy :woman_shrugging:t3: tam nie obchodzą abi urodzin, ani prezentów nie ma pod choinką jakoś tak smutno :sweat_smile: no ale nie wnikam i nie wychylam się, mąż mówi, że po prostu u nich nigdy nie bylo prezentów pod choinką

@ewelka8990 no i cuuudnie!:heart_eyes:

@Kikip nie skromnie mówiąc ja najbardziej lubię takie prezenty $$$ :sweat_smile: a faktycznie jak maluch jest w domu to te święta takie weselsze się stają u nas właśnie chrześniak chodził i wszystkim prezenty rozdawal, na początku wgl prezentów nikt nie wystawił pod choinką, dopiero po kolacji babcia poszła z maluchem do pokoju i wtedy szybko prezenty pod choinkę i go zawołaliśmy że był Mikołaj a on taki zaoferowany, że wowo Mikołaj był i są prezenty :face_holding_back_tears:

@Hedwiga ja miałam w planach kupić airtaga dla męża, ale ustaliliśmy że jednak nie robimy prezentów więc kupię my na urodziny w kwietniu :grinning: za to mojemu teściowi daliśmy airtaga, ale takie z Motoroli bo on ma motorole i okazało się, że szwagierka wpadła na ten sam pomysł więc dostał dwa takie same :sweat_smile:

@SylwiaMK leżaczek bujaczek fajna sprawa :heart_eyes: no i kojec też świetny, wkładasz malucha i masz pewność że jest bezpiecznie, lubie takie trafione, przydatne prezenty 🫶🏼

@Efektdomi bajerancko! Ustalaliście wcześniej i mówiliście jaką dostawkę i łóżeczko chcecie czy to była niespodzianka ?:grinning:

1 polubienie

Tzn ja kupilam wczesniej a babcia dała do kopertki kaske :smiley: powiedział, żeby kupić bo ona nie wie co i ona płaci :smiley:

My ogôlnie w tej wyprawce mamy lżej bo dużo rzeczy mała będzie miała po bracie :smiley:

Właśnie zabieram się za pakowanie walizki ale tak usiadłam na fotelu i sie rozczuliłam :pleading_face:🩷:rofl:

4 polubienia

Oooo a skąd macie łóżeczko? Ostatnio pod jakimś wątkiem pytałam o polecenia bo jestem na etapie szukania! I jestem zainteresowana takim właśnie z tą szufladą na dole, ale czytałam że niby ona się strasznie kurzy ? A dostaliśmy właśnie na święta :dollar: na łóżeczko i chciałabym to sfinalizować w następnym tyg :grinning:

No własnie to łóżeczko po starczym bracie :rofl::rofl:

My je kupiliśmy stacjonarnie w Mama i Ja ponad 5 lat temu :smiley: czy sie kurzy? Kurzy się, ale ja raz w tygodniu wszystko przecieram i jest oki. Super sie sprawdza na przechowywanie różnych rzeczy, ja jestem mega zadowolona :smiling_face_with_three_hearts:

Też mamy takie z szufladą. Mala odziedziczy po bracie :slight_smile: ale jak dla mnie szuflada mega wygodna- mam pod ręką przescieradla i podklady na zmianę i rożek. I zawsze jakieś spioszki w razie “w” :slight_smile: i nie musze do drugiego pokoju isc do szafy. Bo ogólnie rzeczy Małej sa w jej pokoji a łóżeczko u Nas w sypialni.
Wiadomo - trochę się kurzy. Jak wszystko:)

1 polubienie

Wiesz co, ja zamówiłam takie same na allegro i ta szuflada, to zbawienie, jeśli potrzebujesz miejsca. Ja w niej trzymam zapas pampersów, chusteczek, smoczków. Obciazienie ma naprawdę duże, a mimo wszystko trzyma się mur beton :rofl: no i jeśli o kurz chodzi, to w moim łóżeczku jest taka jakby przykrywka na szufladę, a jak opuścisz materac na sam dół, to on szufladę zakrywa. Kurz się zbiera, ale myślę, że nie jakoś nadzwyczajnie, raczej tak, jak wszędzie

1 polubienie

Ooo kochana to ty jesteś doświadczonym mistrzem dawaj nam tu przepisy na wolnym czasie :heart_eyes:
@asiam1 oo super czekamy na zdjęcie :blush:
A prezenciki super :blush: u nas dzieciaki dostały ubranka , slodycze , syn kocyk z misiem córka misia tańczącego i grającego ,
@Efektdomi mamy takie same łóżeczko :blush: również uważam że szuflada jest mega , u nas mamy tam pampersy chusteczki , pieluszki ulewajki, śliniaki itp. Na górze się trochę kurzy ale no normalne że kurz się zbiera wystarczy odkurzacz albo ściereczka i po kurzu :blush: jeszcze mamy na górze silikonowe gryzaki i fajnie bo córka często wbija zęby i łóżeczko synka nie jest pogryzione :sweat_smile:

Ja mam łóżeczko z szufladą ale razi mnie to jak coś jest w tej szufladzie i to widzę :see_no_evil: pampersy trzymam w komodzie, a zapasy trzymam w szafie bobasa

Ale ja mam na szufladzie takie zamkniecie, ze nie widacaa co nest w śeodku tylko jest to zabezpieczone specjalną deską na szynach od góry :woman_shrugging:t3:

@Patrycjaw25 noo dla mnie ta szafka to zbawienie, mega sie z nia lubie i ułatwia życie :smiling_face_with_three_hearts:

@Kalusia161 @Mamamiski @Efektdomi @Patrycjaw25 dobra! Biorę z tą szufladą! Gdzie wyście były jak pytałam o to w innym wątku?! :sweat_smile::face_with_peeking_eye: na styczniowych mamach wsyztskie pisały ze ta szuflada to się kurzy i wgl i zaczęłam wątpić, ale ufam wam bardziej niż tamtym dziewczynom :sweat_smile::heart: i to zawsze dodatkowe miejsce do przechowywania :grinning:

@SylwiaMK ale masz szufladę krytą półka? Bo ja chcę kupić takie (tylko jeszcze rozmyślam nad kolorem czy biel czy drewno) i nad szufladą jest polka która osłania i tu ciężko w sumie dopatrzyć się coś tam dokładnie w tej szufladzie jest :thinking:

2 polubienia