Podziekowania dla gości chrzest

Ja jak mam upchane w niej rzeczy, to nic nie widać. Czasami tylko przez to wycięcie na dłonie, ale nie przeszkadza mi to, w końcu od tego ta szuflada jest :sweat_smile:

No właśnie u mnie przynajmniej jest kryta ta szuflada, jakby nie była kryta to faktycznie troche dzienie by było :sweat_smile:

Ja nie widziałam tego wątku o łóżeczku :sweat_smile: ale haaalo żeby nie było - ja mówie, że zbiera sie tam kurz haha ale no na półkach sciennych też sie zbiera, wysyarczy odkurzyć czy przetrzeć i jest oki :smiley:

@Mamamiski no dokładnie, a zawsze coś tam można dodatkowo schować ja np zapas pieluszek :smiley:

1 polubienie

Nam teraz, podczas pobytu u teściowej to takie rozwiązanie sprawdziło się genialnie, bo każda przestrzeń była dla nas na wagę złota, także tu tak naprawdę mam zapas pampersów, chusteczek, gazy jałowej, soli fizjologicznej, witaminy D, balsam, krem do buzi, i wiele innych :rofl::rofl: na pewno przekroczyłam limit wagowy tej szuflady, ale trzyma się super mimo wszystko

1 polubienie

Ja mam właśnie takie z krytą szufladą , wiesz musiało mi to pytanie umknąć o łóżeczko w tłumie łóżeczek wybacz więcej to sie ne powtórzy :sweat_smile: także poprawiam się i to łóżeczko polecam z szufladą .

1 polubienie

O teen , normalnie jak praawdziwe truskawki !
@Wesola95 o moj boze jakie boski3 bamboszki :face_holding_back_tears::heart_eyes:

1 polubienie

Dzięki muszę w takim razie kupić :heart: już po samym opakowaniu wygląda słodko :smile: ja lubię właśnie słodkie alkohole :smile:

Mimo że od ponad roku nie piłam alkoholu zainteresował mnie ten trunek. Da się go gdzieś kupić stacjonarnie? :grinning:

@Patrycjaw25 @Mamusia22 ja kupowalam w niemieckim kauflandzie , ale wydaje mi sie , ze w polskim tez powinno to byc :grin: dajcie znac jak wrazenia :smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie

Poszukam w polskim ale jak nie będzie do Niemieckiego nie mamy daleko także pojedziemy i tam :smile: dam znać napewno jak wrażenia po konsumpcji :grin:

Ja dostałam aparat i personalizowany album z metryczka syna. Młodszy zabawki Canpol i śpiworek do wózka, a starszy Albika i samochodziki. I sam Mikołaj osobiście dostarczył.
Super ten Airtag, kupię mężowi na imieniny, bo on wiecznie szuka portfela.

Glownie pieniadze , bo kazdy w tym roku zabiegany byl przed swietami . Ale od meza dostalam bransoletke (smialam sie , ze mielismy ten sam pomysl tylko inne wykonanie) dostalam tez posciel i koszule (bo wiedza , ze od porodu nosze do spania tylko koszule a pizamami gardze :sweat_smile:)

Ja tez w ciąży team koszula do spania i to bez bielizny :face_with_hand_over_mouth: nic mnie nie uciska itp

Wietrzenie narodowe, jak to wymyśliła mama ginekolog

W ogole przez to ze zaawansowana ciaze przehasalam w kieckach to teraz na zime ciezko mi bylo wrocic do jakichkolwiek spodni :sweat_smile::face_with_peeking_eye: ale najpierw wleciały dresy a teraz juz znowu dreptam w spodniach , chociaz nie moge sie doczekac lata . Jednak kiecki to kiecki :muscle:

Oo to chwilę poczekaj bo ma być airtag 2, jakaś nowa generacja, miał być w grudniu ale pojawi się po nowym roku :grinning: i podobno już wtedy tej 1 nie opłaca się brać :grinning:

@asiam1 ohh to ja mam tak, że biorę te koszule, rodzę dziecko, przetrwam w nich w szpitalu a potem do widzenia do kosza i wracam do moim ukochanych piżamek :sweat_smile::grinning:

Też jestem team piżamka :smiley: latem w ciąży spałam w dłuższym t-shirt a po porodzie przez dwa tygodnie nosiłam koszulę do porodu, żeby nic mnie nie uciskało w bliznę i żeby wietrzyć bliznę. Później trochę się zdziwiłam ze nie mieszczę się w piżamki :see_no_evil: no więc teraz śpię w luźnych dresach i ciągle zwlekam z zakupem bo liczę że niedługo się zmieszczę w ciuchy sprzed ciąży :smiley:

:rofl::rofl: ja tez absolutnie nie kupuje nic nowego i to z wiekszym rozmiarem! Bo jestem pewna przeciz, że po porodzie wracam do swoich rzeczy :sweat_smile:

No jedynie moge kupić mniejszy rozmiar :sweat_smile:

Ja się cieszę że w mojej wiosenno-letniej garderobie przeważają sukienki i spódnice to zawsze łatwiej wejść w sukienkę sprzed ciąży niż w spodnie :joy: a zimę muszę jakoś przetrwać. Kupiłam sobie tylko jedne jeansowe spodnie żeby na święta nie jechać w dresie :joy:

Niestety, liczę się z tym, że mogę w swoje piżamki nie wejść :sweat_smile: jednak pozytywnie się nastarajam i afirmuję, żeby jak najszybciej do nich wrócić :grinning: no nie znoszę tych koszul :face_with_peeking_eye:

Skoro jest Was mało, to super można zrobić coś naprawdę fajnego i osobistego.
Podziękowania dla gości sprawdzone i trochę inne to na przykład Małe świeczki – najlepiej w słoiczkach. Do tego prosta etykieta z imieniem dziecka i datą. Goście zawsze to wykorzystają.
Słoiczek miodu albo konfitury na chrzest, bardzo ładnie wygląda i jest na pewno zjedzone.
Czekoladka albo pralinka w papierku z napisem „Dziękujemy za obecność” proste, ale eleganckie.
Przy 14 osobach nawet ręcznie napisany bilecik robi mega wrażenie. Dekoracje na chrzest chłopca:
Nie kombinowałabym za bardzo błękit + biel zawsze wyglądają dobrze.
Biały obrus, błękitny bieżnik, Winietki z imionami – nawet proste kartoniki, Małe bukieciki kwiatów albo pojedyncze kwiaty w małych wazonikach, Balony – kilka błękitnych i białych, bez przesady, Girlanda z imieniem dziecka albo mała tabliczka Chrzest Święty i imię dziecka.
Fajny detal, który robi klimat to na przykład Upominek położony przy talerzu, Świeczki, Mała ramka, gdzie goście wpiszą życzenia dla dziecka.

1 polubienie