Podziękowanie dla rodziców chrzestnych

Też uważam że to zbędny wydatek , i tak w większości często leci to zaraz do kosza lub gdzieś na dno kartona. U nas zostało dużo ciasta po chrzcie i dałam dla każdego do kawy na drugi dzień do kawki :cherry_blossom::blush:

1 polubienie

Ja kieckę dla małej na chrzest kupowałam w H&M za 90zł - takie typowe na chrzest to wszędzie były po ponad 200zł. Ta z H&M u góry była haftowana a dół był tiulowy

No cały komplet rozumiem 200, ale używane na vinted po tyle są :smile: ja się zdecyduje chyba na body z muchą i spodenki na szelkach z Reserved bo wrócił rozmiar. Sweterek, czapke i buciki mam. Szukam jeszcze dla córki, nawet się zastanawialam nad kompletem sweterkowym eleganckim zamiast sukienki.
W Wielkanoc to też może być 20 stopni prawie jak rok temu :grin:

Najbardziej bym się ucieszyła właśnie z takiego ciasta :smiling_face_with_three_hearts:

Jak mam byc szczera to ja ubralam mala w sukienke i teraz z ta wiedza bym tego nie powtorzyla . Kiecki dla lezacych bobasow to meczarnia i dla nich i dla nas , bo sie podwijaja , przeszkadzaja w noszeniu , marszcza :face_with_peeking_eye: i tak dalej … mala ma w szafie tyle kiecek (glownie podostawala je jako prezent) ze moglaby chodzić w nich codziennie i dlugo by sie nie powtorzyly … i to na kazdy rmmozwliwy rozmaiar . 62 i 68 juz poszly do wora , wiec nowiutkie trzeba oddac , bo nie bylo gdzie zalozyc :face_with_peeking_eye:
Ja tez dalam sie poniesc i kupilam kilka , bo az mi oczy blyszczaly … teraz juz nie kupuje . Dopiero jak bedzie popylac na 2 nogach to zaczne patrzec w strone sukienek :sweat_smile:

Dokładnie, mi też kupowali przy pierwszej córce sukienki i w ogóle ich nie zakładałam… to jest niepraktyczne :roll_eyes: i tak jak mówisz jak zaczęła chodzić to wtedy zaczęła nosić. Do chrztu miała i pamiętam że tylko naciągałam do zdjęć :see_no_evil:

1 polubienie

Ja myślę, że swojej siostrze, a przyszłej chrzestnej kupię wisiorek albo bransoletkę :stuck_out_tongue: a chrzestnemu jeszcze nie wiem :stuck_out_tongue: może po prostu zdjęcie z ramką i fajnym napisem :stuck_out_tongue: u córki dla gości były krówki ze zdjęciem i chyba też tak zrobię :S tylko trzeba ustalić termin jeszcze :rofl::rofl::rofl:

1 polubienie

A jaki chcesz motyw na chrzciny zrobić ?

Ja też , bo tak ile zawsze zjesz tego ciasta jak się chce wszystkiego spróbować . A na drugi dzień rano do kawki idealnie smakuje :cherry_blossom:

Nie wiem , nie myślę o tym jeszcze chyba żadnego takiego motywu nie będzie . Zobaczę jeszcze co mi się w oko rzuci :cherry_blossom:

Jak po weselu :sweat_smile: ja zawsze liczyłam na paczkę ciast bo na weselu nigdy mi się nie chciało ich jest w na drugi dzień o mamoo

Na weselu nigdy nie chce się jeść a na drugi dzień to mmm, my w tym roku idziemy na wesele więc będę dużo jeść :smiley: będzie gdzie schować w brzuszku :stuck_out_tongue:

Dziewczyny, czy któraś z Was zamawiała ściankę z napisem i balonami na chrzest, roczek, urodzinki? Jaki to był kosz? Czy byłyście zadowolone? :two_hearts:

Ja nie pomogę, bo u mnie dopłacało się do sali 350 zł i ścianka była, ale byliśmy zadowoleni:)

1 polubienie

Ja gdzieś czytałam że to koszt koło tysiąca :see_no_evil: więc jak gdzieś mi mignęło na fb że tyle ścianki kosztują to przestałam się nimi interesować. Zastanawiam się nad zamówieniem z temu balonów i zrobieniu samemu takiej ścianki

Ja zamówiłam balony i taki pół łuk na temu ;D

Ze szwagierką robiłyśmy na chrzciny w knajpie na wypożyczonym łuku balony, potem dwa razy na urodziny mojej córki na samej taśmie i teraz już poszłam krok dalej i jakiś stelaż jest :sweat_smile:
A doradzicie mi co do tortu, czy zrobić łączoną dekorację na chrzest i 3 lata córki. Czy specjalnie dwa torty? Czat mi podpowiedział coś takiego A teściowa ze szwagierką stwierdziły że to nie na chrzest :woman_facepalming:t2:

3 polubienia

Jesli córka zaakceptuje łączony tort to ja bym szła w 1 tort na dwie okazje. Ja w ogóle się zastanawiam czy brać tort na chrzest bo wszyscy średnio przepadają za tortami, ale słyszę że trzeba wziąć bo nie wypada nie… na ślubie nie mieliśmy i nikt nie zauważył braku toru :smiley:

1 polubienie

Ja bym też poszła w łączony tort :cherry_blossom:

1 polubienie

Ja też zawsze balony zamawiam na temu lub sheinie

1 polubienie

Dla 3 latki to nie ma znaczenia, figurkę sobie wybrała to będzie zadowolona :grinning: mi właśnie tort bardziej pasuje do urodzin niż chrzcin , ale jakoś to połączymy