Ooo słodziak ![]()
![]()
Na kilka godzinek nie widzie problemu żeby zostawić małego, natomiast moja kuzynka od małego zostawia swoje dzieci na weekend co weekend i wakacje u babci
tu akurat straszna przesada ![]()
@Mamilove aa no to inna kwestia, u mnie mama miała akurat urlop kiedy byłam w szpitalu i dwa tygodnie po więc dużo dużo mi to dało ![]()
Taki obiadek to super sprawa
To faktycznie wygrałaś . Moja mama to na pewno by odmówiła. Choć wiadomo czasem sytuacja tego wymaga .
Moja teściowa też ma urlop ale ani razu nie zaproponowała żadnej pomocy , tylko na kawkę przyszła .
Oj tak i jeszcze zjeść go ciepły ![]()
A wiesz tu nie chodzi teraz o konkurs kto kiedy i jak dziecko z babcia w jakim wieku zostawiał, a o że wgl zostawało dziecko z kims ![]()
![]()
też jak młodsza miała 2 mce to została z tata i siostra a ja też pojechałam do przyjaciółki po 18 a tez kolo 1 wróciłam
balam sie czy dadzą radę , bo raz ze ulewaała, dwa że bal się przebierać ubranek a trzy jak pogodzić ich usypianie ![]()
![]()
![]()
Kwestia osobowości. Są takie które chętnie pomogą a są osoby którym trzeba usługiwać i wtedy też inaczej podchodzisz do człowieka
No to ja dziecko też zostawiałam ale z mężem …. Jak jeździłam do fizjo czy jechałam. A kontrole do ginekologa jak młody miał 2 tygodnie …. Ale nie z nikim innym jak mężem
Dokładnie… a ona jest taka że trzeba ją obsługiwać , nie rozumie , że ktoś jest zmęczony
Ale chociaż się zapowiada ? Czy tak o przychodzi
Napiszę zawsze smsa czy jesteśmy w domu albo pyta czy po nią przyjedziemy bo nie ma prawka
Chociaż tyle
ja nie lubię niezapowiedzianych wizyt
Chociaż na kawkę możesz liczyć ![]()
Ja na swoją nie mam co narzekać ale czasem przesadza ze swoją nadopiekuńczością
nie wtrąca się chamsko tylko tak coś dopowie co mnie irytuje
Ja mam dość specyficzną teściową, jak moja mama zawsze sobie weźmie nastawi kawę i tak dalej to teściowej to najlepiej zaproszenie trzeba by było wysłać żeby przyszła a i tak przyjdzie jeżeli będzie szwagier. Bo mąż nie ma prawa jazdy a ja od razu mówiłam że ja za taksówkę robić nie będę. Inna sprawa że to już jest starsza kobieta ale tak specyficzna że nie mamy dobrych relacji
Ojej… też nie lubię , a czasami tak też potrafi zrobić .
@karolina27034 mam wrażenie , że te teściowe zawsze mają coś do powiedzenia.
@AnetteSo To widzę , że u ciebie podobnie jak u mnie , tylko że mój ma prawo jazdy ale on nie ma czasu jeździć po nia i ją zawozić . To dobrze , że tak powiedziałaś , bo byś raz pokazała to by było tak cały czas
Oniee to słabo że trzeba koło niej tak skakać
ale chociaż Ci się nie wtrąca w wychowanie ?
@Mamilove jak ich ostatnio odwiedziliśmy to nawet powiedziała że jej teściowa i mama strasznie się wtrącały w. Wychowanie jej dzieci i to najgorsze co może być bo mama wie najlepiej co jest ważne dla swojego maleństwa, a za chwilę wtrąciła swoje 3 grosze ![]()
Hahaha to ja nie mogę narzekać na teściową bo moja jest bardzo robotna. Wszystko zrobi i nas czasem jeszcze obsłuży. Chodź jak do nas przychodzi to ja jej wszystko robię i podaje bo jest moim gościem … u mnie to moja mam raczej tak ma ze ona się rozsiądzie u mnie i trzeba też robić wokóło ale też jest gościem …. U niej jak jestem to mi wszystko robi ![]()
![]()
Kurde to ja właśnie z tego powodu cycków nie zdecydowałam jeszcze pójść na żadną imprezę s bardzo bym już chciała ![]()
Ona była dramatyczna, jak starsza się urodziła, bo co chwilę dzwoniła do niego by przyjeżdżał, bo a to lodówkę trzeba rozmrozić (bo nie chciała wymienić na nową), a to pralkę trzeba wodę z niej ściągnąć itp.
Taka zazdrosna była, że teraz dziecko ma na głowie, a ona taka samotna, bo mój mąż miał nie mieć żony tylko być na jej skinienie. Notabene ona mi takie teksty powiedziała w twarz. Na naszym ślubie mówiła mojej matce, że przyszła bo mój mąż powiedział, że nie będzie jej już zakupów online robił.
@karolina27034 nie wtrąca się, chociaż jak starsza była malutka naprawdę przez te zachowania i zachowanie męża byłam bliska rozstania.
Czasami tylko jakieś mądrości sprzedaje mężowi, ale on mi nie przekazuje, bo wie jakie mam podejście
Oj to nie zazdroszczę teściowej
dobrze że mąż ma swoje zdanie i wie kto powinien być dla niego najważniejszy
Na początku było bardzo trudno i ciężko. Na szczęście chyba każde z nas jakoś się z czasem przyzwyczaiło
Oo to masz wspaniałą teściową 🫨🫨, nie da o sobie zapomnieć to na pewno i ciągle Wam przypomina o swojej obecności pewno telefonami ![]()
![]()
![]()
@BeataSt ja z tym imprezek już na siłę musiałam wychodzoć bo juz ie dawałam rady , taki ból
a przecież nie bede brała do siatki laktatora i butelek na mleko bo gdzie mialabym odciągać też i np wc to całkiem niehigieniczne ![]()