Pomocne rady przed porodem

Ooo słodziak :heart_eyes::heart:
Na kilka godzinek nie widzie problemu żeby zostawić małego, natomiast moja kuzynka od małego zostawia swoje dzieci na weekend co weekend i wakacje u babci :face_with_peeking_eye: tu akurat straszna przesada :face_with_peeking_eye:
@Mamilove aa no to inna kwestia, u mnie mama miała akurat urlop kiedy byłam w szpitalu i dwa tygodnie po więc dużo dużo mi to dało :heart_eyes:
Taki obiadek to super sprawa

To faktycznie wygrałaś . Moja mama to na pewno by odmówiła. Choć wiadomo czasem sytuacja tego wymaga .

Moja teściowa też ma urlop ale ani razu nie zaproponowała żadnej pomocy , tylko na kawkę przyszła .
Oj tak i jeszcze zjeść go ciepły :grinning:

A wiesz tu nie chodzi teraz o konkurs kto kiedy i jak dziecko z babcia w jakim wieku zostawiał, a o że wgl zostawało dziecko z kims :smiley::smiley::smiley: też jak młodsza miała 2 mce to została z tata i siostra a ja też pojechałam do przyjaciółki po 18 a tez kolo 1 wróciłam :slight_smile: balam sie czy dadzą radę , bo raz ze ulewaała, dwa że bal się przebierać ubranek a trzy jak pogodzić ich usypianie :grin::grin::grin:

Kwestia osobowości. Są takie które chętnie pomogą a są osoby którym trzeba usługiwać i wtedy też inaczej podchodzisz do człowieka

No to ja dziecko też zostawiałam ale z mężem …. Jak jeździłam do fizjo czy jechałam. A kontrole do ginekologa jak młody miał 2 tygodnie …. Ale nie z nikim innym jak mężem

Dokładnie… a ona jest taka że trzeba ją obsługiwać , nie rozumie , że ktoś jest zmęczony

1 polubienie

Ale chociaż się zapowiada ? Czy tak o przychodzi

Napiszę zawsze smsa czy jesteśmy w domu albo pyta czy po nią przyjedziemy bo nie ma prawka

Chociaż tyle :slight_smile: ja nie lubię niezapowiedzianych wizyt

Chociaż na kawkę możesz liczyć :sweat_smile:
Ja na swoją nie mam co narzekać ale czasem przesadza ze swoją nadopiekuńczością :sweat_smile: nie wtrąca się chamsko tylko tak coś dopowie co mnie irytuje

Ja mam dość specyficzną teściową, jak moja mama zawsze sobie weźmie nastawi kawę i tak dalej to teściowej to najlepiej zaproszenie trzeba by było wysłać żeby przyszła a i tak przyjdzie jeżeli będzie szwagier. Bo mąż nie ma prawa jazdy a ja od razu mówiłam że ja za taksówkę robić nie będę. Inna sprawa że to już jest starsza kobieta ale tak specyficzna że nie mamy dobrych relacji

1 polubienie

Ojej… też nie lubię , a czasami tak też potrafi zrobić .
@karolina27034 mam wrażenie , że te teściowe zawsze mają coś do powiedzenia.
@AnetteSo To widzę , że u ciebie podobnie jak u mnie , tylko że mój ma prawo jazdy ale on nie ma czasu jeździć po nia i ją zawozić . To dobrze , że tak powiedziałaś , bo byś raz pokazała to by było tak cały czas

Oniee to słabo że trzeba koło niej tak skakać :face_with_peeking_eye: ale chociaż Ci się nie wtrąca w wychowanie ?
@Mamilove jak ich ostatnio odwiedziliśmy to nawet powiedziała że jej teściowa i mama strasznie się wtrącały w. Wychowanie jej dzieci i to najgorsze co może być bo mama wie najlepiej co jest ważne dla swojego maleństwa, a za chwilę wtrąciła swoje 3 grosze :joy:

Hahaha to ja nie mogę narzekać na teściową bo moja jest bardzo robotna. Wszystko zrobi i nas czasem jeszcze obsłuży. Chodź jak do nas przychodzi to ja jej wszystko robię i podaje bo jest moim gościem … u mnie to moja mam raczej tak ma ze ona się rozsiądzie u mnie i trzeba też robić wokóło ale też jest gościem …. U niej jak jestem to mi wszystko robi :smiling_face::smiling_face_with_three_hearts:

Kurde to ja właśnie z tego powodu cycków nie zdecydowałam jeszcze pójść na żadną imprezę s bardzo bym już chciała :see_no_evil:

1 polubienie

Ona była dramatyczna, jak starsza się urodziła, bo co chwilę dzwoniła do niego by przyjeżdżał, bo a to lodówkę trzeba rozmrozić (bo nie chciała wymienić na nową), a to pralkę trzeba wodę z niej ściągnąć itp.

Taka zazdrosna była, że teraz dziecko ma na głowie, a ona taka samotna, bo mój mąż miał nie mieć żony tylko być na jej skinienie. Notabene ona mi takie teksty powiedziała w twarz. Na naszym ślubie mówiła mojej matce, że przyszła bo mój mąż powiedział, że nie będzie jej już zakupów online robił.

@karolina27034 nie wtrąca się, chociaż jak starsza była malutka naprawdę przez te zachowania i zachowanie męża byłam bliska rozstania.
Czasami tylko jakieś mądrości sprzedaje mężowi, ale on mi nie przekazuje, bo wie jakie mam podejście

1 polubienie

Oj to nie zazdroszczę teściowej :flushed: dobrze że mąż ma swoje zdanie i wie kto powinien być dla niego najważniejszy

Na początku było bardzo trudno i ciężko. Na szczęście chyba każde z nas jakoś się z czasem przyzwyczaiło

Oo to masz wspaniałą teściową 🫨🫨, nie da o sobie zapomnieć to na pewno i ciągle Wam przypomina o swojej obecności pewno telefonami :grimacing::grimacing::grimacing:
@BeataSt ja z tym imprezek już na siłę musiałam wychodzoć bo juz ie dawałam rady , taki ból :face_holding_back_tears: a przecież nie bede brała do siatki laktatora i butelek na mleko bo gdzie mialabym odciągać też i np wc to całkiem niehigieniczne :face_with_diagonal_mouth:

1 polubienie