Już waży 3,370
na poród nic jeszcze nie wskazuje haha pozamykane on się jeszcze nie wstawił w kanał
liczyłam że powie coś w stylu nie zobaczymy się na kolejnej wizycie ![]()
To że tak mówił to jeszcze nie znaczy że tak będzie
ale duży bobas!
A który Ty jesteś dokładnie tydzień ?
To wszystko może się zmienić nawet w chwili także nie ma co . Trzeba czekać ![]()
37+1
tylko nie zrobiła mi jeszcze badań GBS bo nie wzięła tego czegoś ![]()
kolejna wizyta za tydzień
ale i tak od soboty będę pić liście z malin
i jeść ananas
Ja gbs miałam wcześniej pobierany akurat ale z tym porodem to może nic się nie dziać a nagle cyk trzeba jechać to nigdy nie przewidzisz
A to ja się cieszę że u nas było tak że jak na h umówione to się spóźnić nie mogłam bo już czekała na mnie ![]()
Oo to spoko, bo u nas w szpitalu na nfz to zawsze takie mega kolejki
Trochę słabo że na takim etapie nie masz GBS ja miałam już w 35 TC robiony
Mi lekarz mówił że jak nie zrobie GBS sama przed pójściem do szpitala to szpital będzie miał obowiązek mi zrobić i żebym się nie stresowała tym
Ja się jej pytałam jak byłam na wizycie w 35 to powiedziała że dopiero się robić w 37 ![]()
W takim razie się nie martwię jakby się akcja zaczęła ![]()
![]()
To ja 35+1 - 2 tygodnie różnicy mamy ![]()
Ja dziś pakuję i pakuję, układam podpisuję i w szoku jestem jak dużo miejsca zajmują wszystkie rzeczy do szpitala ![]()
![]()
Tak naprawdę nie wiadomo ile waży na 100% i nie wiadomo czy jednak nie zmieni zdania i nie zechce wyjść na świat wcześniej
tylko bobo wie takie rzeczy haha
Oj pakuj się
ja jeszcze muszę ją otworzyć i na pewno sprawdzić czy wszystko jest bo tak jest tego sporo ![]()
@Karcia ja wlansie uważam że on już za niedługo będzie chciał się pojawić ![]()
![]()
No to co zrobisz jak nic nie zrobisz. Jesteś już na tak bezpiecznym etapie że gdyby nawet zamarzyło mu się wyjść już to będzie ok:grin:![]()
@karolina27034 to jeśli masz takie przeczucie to koniecznie sprawdź tę torbę
i może rób sobie zdjęcia brzucha codziennie to zobaczysz jak opadnie ![]()
Ja tego nie widziałam, nie że nie był tylko dla mnie nie bym opadnięty, nie wiem ![]()
![]()
@BeataSt Widziałam że na kartce papieru sprawdzają czy brzuch opada
ja mam wrażenie że on cały czas jest opadnięty
@karolina27034 to ja Ci powiem ciesz się tym brzuszkiem choćby jak by Ci dawał w kość bo jest piękny i taki pojemny i mluszek ma tam jak w raju
ja ku końcowi robiłam dużo fotek Ci powiem i nie żałuję , lubię do nich wracać plus córce pokazuję że tam mieszkała 9 miesięcy i była TYCI TYCI maluszkiem ![]()
ooo wlansie w niebieskim pudełku bedziesz miała książeczkę a tam piękne wierszyki, m.in. tyci tyci śpi maluszek ![]()
![]()
Zrobić może i by musieli, ale tak naprawdę na wynik czasami trzeba czekać nawet kilka dni, także poród zwykle odbywa się w ciągu najbliższych kilku czy kilkunastu godzin, więc nikt nie oczekiwał by wyniku tylko od razu z góry podawał antybiotyk profilaktycznie. Bo antybiotyk podają przy dodatnim wyniku lub jego braku
także jakby chciało się uniknąć podania antybiotyku, pod warunkiem ujemnego wyniku, to lepiej mieć zrobiony wcześniej ![]()