Pomysł na prezent na slub

U nas był ten problem z kwiatami , mimo że wszyscy wiedzieli że nie mają mi kupować kwiatów to i tak większość z jakimś przyszła no nie było gdzie ich stawiać pokój pełen kwiatów jescze kwiaty z dekoracji sali to zawieźliśmy na cmentarze do dziadków :blush:

1 polubienie

Piękny gest i przynajmniej się nie zmarnowały. Dlatego właśnie lepiej dawać pieniądze, przynajmniej wiadomo, że się przydadzą. Moi znajomi kiedyś zamiast kwiatów prosili o pluszaki i po ślubie zawieźli je do domu dziecka, też super pomysł :heart:

2 polubienia

U nas z kwiatami też był problem bo faktycznie były osoby co przyniosły szczególnie te co tylko na ślub były zaproszone, moja siostra na szczęście sie zaoferowała że zaniesie je do rodziców bo my zaraz po lecieliśmy w podróż

1 polubienie

Zdecydowanie najlepszą opcją będzie właśnie podarowanie pieniążków jak już tu praktycznie większość z Dziewczyn podpowiedziała, ewentualnie jeśli rzeczywiście zależy Ci żeby podarować prezent, to jednak najfajniej zapytać, ponieważ nigdy nie wiemy co para potrzebuje najbardziej i z czego się ucieszy, więc szkoda by było żeby ten prezent nie był później wykorzystany :smiley:

Hehe ja nie lubię niespodzianek, to na pewno bym była niezadowolona z nietrafionego prezentu. My robiliśmy sam obiad po ślubie a i tak dostalismy dużo kwiatów i to było takie przykre, że zaraz będą uschnięte. A nie chciałam tych rebusów bo mam wrażenie jak @Karcia że to jest takie wymuszanie, że ktoś ma mi jeszcze wino kupić.

1 polubienie

Ja też tak średnio z noespodziankami , jednak wolę prezenty które mi się przydadzą

Zdecydowanie bym zapytała Pary Młodej, jeśli nie dała żadnej informacji na zaproszeniu :slightly_smiling_face:
A jeśli nie to chyba bym poszła w gotówkę - to zawsze Młodzi sobie wykorzystają tak jak będą chcieli.

Widzę, ze wiekszosc z.Nas ma podobne zdanie :slight_smile: w dzisiejszych czasach to jednak koperta.

Co do lottto i zdrapek to kuzynka miala z nich ponad 2000 :slight_smile: ale tez bylo sporo gości na slubie

A tak z ciekawości wygrała coś ?

Nie dopisalam - miala ponad 2 tysiace wygranych :slight_smile:

1 polubienie

Ooo to spoko. Właśnie się zastanawiam czy ci młodzi coś wygrywają w ogóle :rofl::rofl:

1 polubienie

U nas z Lotto od gości zgarnęliśmy osiem dyszek :laughing: ale no zawsze coś!:grinning:

Ooo to sporo ja to może razem łącznie 400 zł mieliśmy jak nam dawał ktoś do prezentu :smiling_face:

@Kiidsweet 400 na zdrapkach?
i tak duzo. my mielismy okolo 20-30 zl :rofl: a zdrapek było parędziesiąt :smile:

Nam bardzo dużo gości dorzuciło do koperty własnie jakieś zdrapki albo lotto. Nie wygraliśmy ani 1zł :see_no_evil::sweat_smile:

Moim zdaniem najlepsze są pieniądze, ewentualnie karty podarunkowe. Mój wujek dostał na ślub 2500 złotych w kartach podarunkowych do Home&You. Dodatkowo była promocja 90% na drugi produkt, więc nakupili sobie mnóstwo pościeli, dekoracji i innych bibelotów do domu, a byli z tego naprawdę bardzo zadowoleni

2 polubienia

To ja tylko dodam, że bony podarunkowe są super i warto rozważyć tą opcję, ale ja bym bardziej celowała w bony do galerii a nie konkretnego sklepu :grinning: na parapetówce dostaliśmy taki bon do home and you i rok się męczyłam i szukałam tam czegokolwiek do kupienia :laughing:

@Skylark @MamusiaNM a gracie w dmuchanie piany w apce rossmana ? Może tam będziecie miały więcej szczęścia, bo ja tam jak na razie wydmuchałam całe 4 zł :sweat_smile:

1 polubienie

Dużo tu też zależy od tego jak bardzo zna się parę młoda. Ja wiem, że np moja mama za taki bon do Home&You to by chyba ze szczęścia tydzień skakała, natomiast z voucheru w Rossmann czy Hebe nie chciałaby aż tak korzystać :sweat_smile:
Bon do galerii też spoko sprawa o ile jest duży wybór sklepów i każdy sklep honoruje taki ogólny voucher :sweat_smile:

@Wesola95
ja osobiście w to nie gram :rofl:
ale cierpliwie czekam by dostac email na odbior paczki pampersow :rofl:
jedyne co ostatnio rossman mi zaoferowal to przez dwa razy dorzucili breloczek czysciochow do zakupow online :rofl:

Bony to dobry pomysł ale właśnie jak pisze @Mamamiski to zależy jak dobrze zna się parę młodą - można na prawde fajnie trafić z bonem. My w prezencie ślubnym rzeczywiście dostaliśmy 2 takie bony - do EuroRTV i szybko go wykorzystaliśmy, a drugi do Empika i tutaj już trochę szukaliśmy na siłę.

Co do apki to też wygrane mam na razie 4 zł :sweat_smile: raczej nie mam szczęścia w konkursach i takich loteriach :smiling_face_with_tear: