Jedyne co mi przychodzi do głowy to po prostu porządne otrzepywanie przed przyjściem do domu
nie wiem jaki mógłby być na to jeszcze inny patent
ew pół żartem pół serio - kalosze do piaskownicy i wtedy mniejsze ryzyko, że się tam nasypie piach ![]()
Ja kupiłam dla 3 latki i 2,5 latki takie tablice https://allegro.pl/oferta/tablica-magnetyczna-edukacyjna-dla-dzieci-drewniana-dwustronna-105el-farma-14814572984 . Są super wykonane i mają bardzo fajne te magnesiki mega polecam . Oprócz tego super są też te magnetic book czy np książeczki z naklejkami wielokrotnego użytku
Roczniak to jakis stolik edukacyjny. Moj dwulatek na 2 urodziny dostal jezdzik i jest zachwycony. Uwielbia tez lego duplo i bawi sie godzinami . Trzy letnie to zalezy tez jaka plec , uniwersalna jest kuchnia zabawkowa, mkjs corka wtedy lynila sie bawic lalką z wozkiem… chociaz w sumie dwu letni synek tez lubi lale wozic
Znam ten problem doskonale. Ja postawiłam obok piaskownicy mały basenek z wodą i ręcznik. Przed wejściem do domu dziecko myje nogi w wodzie i wyciera. Pomaga też mata do wycierania stóp tuż przy piaskownicy. Możesz też sprawić małe ogrodowe klapki które zostawia przy piaskownicy i nie nosi ich po całym ogrodzie. Odtrząsanie ubrań przed wejściem to też podstawa. Nie da się całkowicie wyeliminować piasku ale da się znacznie zmniejszyć. To wciąż lepsza opcja niż stale chodzenie na plac zabaw, naprawdę. Warto trzymać! A co do piaskownic to tutaj mają super modele.