Też robiłam wesele w zeszłym roku i kosztowało nas to 230zł od osoby, ale w tym mieliśmy już ciasta, tort i stół wiejski. Mój kuzyn ma wesele w tym roku i płacą 320 zł za dwa dni z poprawinami ale ciasta, tort i stół wiejski kupują osobno.
Teraz chcemy zorganizować chrzciny i jedna z tańszych opcji w naszym mieście to 150zł od osoby, bo są miejsca gdzie chcą aż 200zł za chrzciny. I wszędzie tort trzeba kupować osobno.
Nie wiem czy tak dużo my mieliśmy chrzciny w lokalu i też tort był osobno i vodka a roczek w domu i nas wyszedł z tego co liczyłam 5 tysięcy co by się wydawało że impreza w domu jednak wyjdzie znacznie mniej:)
Niby są koszta ale teraz wszystko jest drogie prąd , woda , gaz i same produkty i nasz czas a robiąc w lokalu mamy z głowy niczym się praktycznie nie przejmujemy często potem lokal nam oddaje resztę jedzenia i mamy na kolejny dzień w domu na obiad tak że nie jest tak źle można znaleźć tańszy i droższy lokal tak naprawdę
To ja też w zeszłym roku za wesele za osobę płaciłam 300zl za osobę. Tort i ciasta w cenie. Wódka osobno. Jeden dzień. Imprezy okolicznościowe były po 150zl osoba. Też tort i ciasta w cenie. Teraz spodziewam się że impreza okolicznościowa to będzie pewnie ok 200zl/ osoba. Ja mam tak dużą rodzinę że w domu ich wszystkich nie pomieszczeń jak przyjdzie robić chrzest, roczek czy komunie. Najbliższa rodzina a 17 dzieci i 29 dorosłych. Więc 46 osób to sporo jednak.
A pomyślcie że przy organizacji wesela są też dodatkowe koszta jakieś kwiaty , ubiór sali , fryzjer z makijażystka ,kosmetyczka które rozniez poszły w górę i koszta się liczy nie w setkach tylko już w tysiącach takiej imprezy sam alkohol czy tort to jest nie lada wydatek nawet przy robieniu mniejszej imprezy
fakt alkohol tez poszedł w górę, całe szczęście, że my mieliśmy jeszcze wódkę, wino i szampana weselnego:D tak jeszcze się uchowały mimo, że 3 lata już minęłY:D
ja jestem w trakcie organizowania wesela swojego i zakupiłam wódka i pan który mi sprzedawał powiedział, że lepiej własnie kupić wcześniej bo ma jeszcze wzrosnąć o 15%.
Ostatnie lata dają nam w kość jak nie Covid to teraz ta inflacja. Mam nadzieje, że te ciężkie czasy miną i będzie lepiej. Szykuje właśnie wyprawkę dla 3 dziecka i ceny są dużo wyższe niż przy poprzednich wyprawkach. Super że Canpol ma promocje na wyprawkę i udało mi sie z niej skorzystać :)
ostatnio byłam w biedronce gdzie kupiłam najpotrzebniejsze produkty, nawet całej reklamówki nie było, a zapłaciłam 150 zł. Masakra tak wszystko poszło w góre.
Dk mam tak samo i ciężko jest poprawić ich wygląd samymi balsamami, moim zdaniem kremy to tylko dodatek do ujędrnienia i podniesienia potrzeba masażu, dużo ruchu ale wtedy też tracimy na masie a u mnie zwłaszcza pierwsze gramy ulatniają się z biustu a nie np z brzucha!
Odpowiednia suplementacja też jest ważna, jednak myślę że tabletki typowo na biust to raczej wymysł, by zarobić.. mogę się mylić, aczkolwiek taki emam zdanie. Odpowiednia dieta, suplementacja, nawodnienie organizmu i oczywiście zadbanie o skórę również z zewnątrz.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.