No tez mi się to nie podoba, ze jestem jakby pod kontrola płacąc karta, ale jak nie maja wydać to i tak muszę ta karta płacić. Wczoraj specjalnie wybrałam kasę i chciałam płacić gotówka, w 3 warzywniakach i piekarni nie mieli jak wydać…. I wszedzie musialam karta płacić…
Ja byłam w pepco przedwczoraj i było mega przemeblowanie, na początku myślałam , ze może likwidacja, ale nie było żadnej informacji i przecen. Może robią tam samoobsługowe , bo w sumie jeszcze w pepco się z takimi nie spotkalam.
Tez byłam zdziwiona ze w pepco zrobili tym bardziej ze nie jest to jakiś dużo sklep ciekawe czy w innych u mnie tez zrobili
U nas to samo w mieście. Już chyba w każdym Pepco kasy samoobsługowe. Choć nie ukrywam, że tam średnio mi to pasuje bo albo metka urwana albo coś nie tak. Chyba że mam pecha i akurat tak trafiam
A to już wiem czego się spodziewać ,bo właśnie zauważyłam w pobliskich pepco ,że jakieś remonty mają ;) Więc pewnie też robią te samoobsługowe ;D
no ja dawno nie byłam w pepco i jak weszłam to się zdziwiłam i ucieszyłam, ze likwidacja i wyprzedaż , a tu niespodzianka , żadnej wyprzedaży :D
Ja byłam z dwa tyg temu to nie było takich samoobsługowych kas.
A z gotówką jest podobnie, mało kiedy ktoś chce rozmienić lub żeby miał wydać
Ja właśnie obserwuję na Instagramie taki profil co tam kobietka opowiada o różnych takich pepkowych promocjach i w ogóle i też chodziłam do Pepco bo tak wszystko miało być w promocji takie fajne wyprzedaże ale nic kompletnie nic nie kupiłam nawet dla córki o żadnych ubranek już nie mówię że dla dorosłych miałoby się coś znaleźć fajnego. To miało być ssakiem fajne że dwa Plus jeden na ubranka dziecięce na ubranka dla dorosłych na różne takie artykuły użytku domowego ale to wszystko było takie badziewie
Pewnie w każdym pepco będą kasy samoobsługowe.. Nie będzie potrzeba tyle ludzi do pracy do stania przy kasie.. I zaoszczędza..
Tak jak w.rosmanie.. chcę zapłacić gotówką i trzeba czekać aż ktoś przyjdzie bo większość osób korzysta z samoobsługowych kas
No w rossmannie to samo. Ledwo jedna osoba na na cały sklep ,bo chcą ludzi nauczyć do korzystania z kas samoobsługowych. Klienci się denerwują ,a pracownicy dwoja i troją w tych wszystkich sklepach ,bo sklepy liczą ,że ludzie będą w pierwszej kolejności z tych kas samoobsługowych korzystać. Czy to Rossmann czy biedronka. Dlatego ja wszędzie staram się z nich korzystać ,bo jest zwyczajnie szybciej...
Ja tez często korzystam z kas samoobsługowych
Mnie tez to irytuje w rossmannie , ze tylko do samoobsługowych i jak chce płacić gotowka , to nikogo nie ma przy kasie..:/ Byłam dzisiaj w pepco, ale nic ciekawego nie było.. ale widziałam ,ze kasy samoobsługowe są ;)
Jak dobrze pójdzie to się wybiorę w tym tygodniu do pepxo to zobaczę czy są u nas czy nie ;)
Ja to nie wybieram się bo znowu nakupue więcej niż trzeba..
MamiAG bo sklepy nauczyły się oszczędzać na pracownikach i wolą postawić kasy samoobsługowe zamiast dać osobę więcej na sklep :) W Biedronce też dwoją się i troją...bo pracowników mało na zmianie ,bo liczą ,że wszyscy będą korzystać z samoobsługowych. No ja korzystam zawsze...ale dlatego ,że cenię sobie swój czas i zwyczajnie nie wystoję w kolejkach na pół sklepu.
W Pepco byłam wczoraj ,ale mało co kupiłam :) Ceny raczej normalne :) A zniżki były na paru produktach i ubrankach ,których akurat nie potrzebowałam :)
A ja często korzystam z kas samoobsługowych właśnie ze w względu na to że do zwykłych są takie kolejki. Szkoda że nie ma ich w Lewiatanie bo tam robię najczęściej zakupy a są największe kolejki, najpierw do mięsa a potem do kasy.
Patrycja masz racje. Ja tez korzystam z samoobsługowych , bo czas jest dla mnie ważny. Ale jak już wybieram kasę i chce ja wydać, to i tak nie mam gdzie…
Femka No nie wiem , czy tak nakupisz.. Dla mnie nic kompletnie ciekawego nie było. Albo wszytsko przegrzebane albo niefajne ;)
Ja zazwyczaj z samoobsługowych korzystam też że względu na kolejki, ale jeśli trafiam na pusta kasę z ekspedientka to tam robię zakupy, w końcu jak będziemy płacić tylko karta to gotówką stanie się bezużyteczna. . . A tego nie chcemy.
O to przecież chodzi, żeby doszczetnie móc nas kontrolować. U mnie tylko gotówką.
Ja najczęściej tez idę do kas samoobsługowych ze względu na czas ale w niektórych marketach jest tak ze można karta albo gotówka płacić wiec fajne rozwiazanie
Jak tylko mama kartę to np idąc do biedry wolę zdecydowanie samoobsługową bo tam są przez okropne kolejki zawsze i kasując samemu idzie szybko