Annnna ja nie lubię mieć wypchanego portfela kasa drobna, bo później jest ciezki, a ja lubię nosic jak najmniej :D
mamaAG ja również nie przepadam. Za to lubię mieć papierkowe nówki, nie lubię takich przetyranych pieniędzy ;)
Ja zawsze jak mam dużo drobnych to wywalam w sklepie żeby mi wymienili
potrzebują w sklepach drobniaków, to prawda. choć teraz więcej płąci się kartą.
trochę ten trend płacenia kartą nas mocno ogranicza. w taki sposób jesteśmy jakby to ująć inwigilowani.
Ja płace karta , wiec w sklepie mi nie potrzeba, ale u nas w warzywniaku można płacić tylko gotówka , wiec sie przydają ;)
Ja to wszystko płacę karta się zawsze staram się mieć jakieś drobniaki, teraz przeważnie już w malutkich sklepikach można kartą płacić. Tylko na bazary chodzę z gotówką
Karta moim zdaniem najwygodniejsza. Choć ostatnio mam jakiegoś pecha i co gdzieś idę to terminal zepsuty i muszę się wracać do domu po pieniądze lub do bankomatu albo wg rezygnuje z zakupu.
Ja za telefonem zawsze nosze trochę gotówki
No czasem niestety ta gotówka potrzebna :) Nie lubię potem wybierać i na siłę rozmieniać. Lubię po prostu zapłacić kartą :)
Ja zawsze muszę mieć gotówkę w portfelu. Nie wszędzie można płacić kartą i gotówką zawsze można przydać się.
Ja właśnie często nie mam gotówki i czasmai tak jak mowicie teeminal nie działa i już nic nie kupię… :/
Też tak.macie, że akurat kiedy nie macie gotówki to coś chcecie kupić I akurat nie możecie;)
Ja na szczęście tak nie mam :) ale pamiętam jak miałam cały koszyk w Rossmannie i nagle komunikat, ze terminale się zawiesiły i płatność tylko gotówka... tak długo chodziłam pod Rossmannie z nadzieja, ale w końcu zaczęłam wszystko odkładać i komunikat, ze terminale działają :D
Ja na szczęście nie miałam takiej sytuacji bardziej jak płaciłam gotówka to kasjer/kasjerka nie mieli jak wydać dlatego teraz na zmianę płace raz karta raz gotówka ale staram się ja mieć w różnych banknotach :)
No nieraz miałam sytuację ,że terminal nie działał to zostawiałam koszyk i biegłam do bankomatu :D I naprawdę nie chciało mi się wtedy słuchać " a nie na Pani drobniej? Bo nie wydam" haha :D Chyba właśnie przez to zawsze wygodniej mi kartą:) I przez kolejki ,bo widzę dużo mniej ludzi korzysta z kas samoobsługowych pomimo płatności kartą.
Hehe a ja dalej nie nosze gotówki ;) a jak mam to właśnie nigdy nie maja wydać…
U mnie teraz nawet w pepco zrobili kasy samoobsługowe dla mnie super :)
Też mnie to strasznie denerwuje że ja mam jak wydać dlatego wygodnie i jest mi płacić kartą ale jednak postaram się trochę tej gotówki zachować bo jakoś mam w głowie to że płatność gotówką daje większą wolność niż płatność kartą w taki sensie że rząd chciał by wszystko i wszystkich prześwietlać. Płatności kartą nie mają rządnej prywatności . U mnie nie ma w Pepco kas z samoobsługowych nawet w tych największych sklepach
U mnie tez nie ma w pepco kasy samo obsługowej