Aniss no ja dlatego chcę wszystko robić (pranie, prasowanie,pakowanie) raczej później niż szybciej żeby te ubranka była jak najdłużej świeże wlasnie :D
Tylko że ja właśnie dobrze się czuje i mogę sobie na to pozwolić żeby wszystko robić na koniec.
Aniss no ja dlatego chcę wszystko robić (pranie, prasowanie,pakowanie) raczej później niż szybciej żeby te ubranka była jak najdłużej świeże wlasnie :D
Tylko że ja właśnie dobrze się czuje i mogę sobie na to pozwolić żeby wszystko robić na koniec.
Mamalaury to mój tak dobry jak Twój :D jak szłam do szpitala to miałam płaszcz taki jesienno-zimowy , jak wychodziłam 25 stopni. Kazałam mu zabrać jakąś letnią sukienkę na ramiączkach i powiedziałam jaką. To zabrał na grubych ramiączkach dopasowaną, ale ja sie nie zmieściłam w nią :D także wracałam w tej , w której przyszłam sukience sweterkowej z długim rękawem :D
Ja miałam naszykowane ale jakoś długi nie byłam spakowana. Chyba jak już pod koniec coś tam nie było okej to wtedy zaczęłam się szykować . I ciągle pakowałam i rozpakowywywalma sprawdzajc czy na pewno wszytko mam a co do ubranek to też chciałam żeby były świeże ale tak mnie korcilo żeby już wyprać i wyprasować . Tak wiecie. Pierwsze dziecko , ciągle oglądałam ciuszki , układałam w szafeczce (nie wiadomo po co jak później i tak wyciagałam do prania i prasowania) ale to taki syndrom wicią gniazda się uruchomił
Ja się cieszę że przyniósł jednak coś innego bo jak jechałam do szpitala to było w święta miałam na sobie jeansy z pasem ciążowym które po porodzie by mi z tylka spadły i sweter z lampkami LED świecący ;) w sumie i tak zrobiłam szal w szpitalu tym swetrem jak mnie przyjmowali na oddział ;) ja się wolę sama spakować i po swojemu to samo jak gdzieś jedziemy np na wczasy to zawsze ja pakuje torbe bo jednak inny mam pogląd na go co zabrać ze sobą a co nie
Tak najlepiej
A ja już w trzeciej ciąży spakowałam się chyba z tydzień albo nawet później przed pójściem do szpitala. Poprzednie ciąży były po terminowe jedna więcej niż tydzień , druga 2 tygodnie po terminie więc raczej nie liczyłam na to że tutaj Maluszek będzie chciał wyjść wcześniej. I oczywiście 10 dni po terminie
natinka o ja to przechodzilas niezle :D
ja wolałam wcześniej się spakować
Ja myślę na dniach właśnie kupić już koszule ,jakieś podkłady , majtki siateczkowe i biustonosze do karmienia żeby po woli kompletować tą moją torbę jednak żeby potem się nie okazało że dziecko ma wszytsko natomiast ja oczywiście nie mam nic będę dziś na lajvie zobaczymy może się uda coś wygrać :)
Ja w poprzedniej ciąży byłam spakowana dwa miesiące przed porodem a teraz to ja nawet nie mam nic kupione to o spakowaniu już nic nie mówię. Nie wiem kiedy ja to wszystko ogarnę a zostały mi dwa i pół miesiąca
ja to zawsze id 30 tygodnia byłam spakowana bo w tym czasie dzieci zaczynały już się pchać na świat :D
Mazia nawet mnie nie strasz bo u mnie niedługo zleci a ja tak będę dalej zwlekać i odkładac wszystko na ostatnią chwilę a potem się okaże że jestem nie spakowana jak zawsze ostatnio gdyby mnie chłop nie męczył to bym się pakowala ze skurczami ;)
Najlepiej się wcześniej spakować
MamaLaurusa lepiej się wcześniej spakować, a nie na ostatnią chwilę..
Ja też muszę już zacząć to robić bo już się stresuje ze jie zdążę
Ja myślę że lepiej się spakować nawet tak wstępnie. Dla mnie było to mega komfortowe. Chociaz przyznam że mialan mieć też w pogotowiu torbę spakowana na każdy etap ciazy żeby nie było jak w 1. Ale tak się źle czułam że nie miałam do tego głowy
Wiem dziewczyny dlatego wczoraj sobie zamowilam w końcu rzeczy dla mnie bo non stop się myśli o tych dzieciach co jeszcze nie narodzonym to tym co już jest a o sobie wcale taka prawda my zawsze mamy przecież czas
MamaLauryG i dobrze że pomyślałaś też o sobie. Masz rację zawsze się myśli o tych maluszkach a przecież dla siebie też potrzeba sporo rzeczy.
Ja miałam torbę spakowaną chyba jakoś ok 35 tygodnia ale dokładnie już nie pamiętam. Wiem tylko że jak stała w kącie zapakowana to odczuwałam taki luz psychiczny że jak coś to mam wszystko pod ręką. To dużo daje.
ja to dopakowywałam do ostatniego dnia ;) hehe jeszcze batony energetyczne popychałam i wafle ryzowe;) i pewnie jak bym tego 36 tygodnie nie trafiła na patologie to pewnie bym jeszcze dopychała;)
a była ze mna dziewczyna która w 36 tygodniu rodziła i jeszcze wszystkiego nie miała kupionego wiec co tam pakowanie;D
Lepiej szybciej wszystko kupić i mieć spokój
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.