Porod

Madzia ja też łącznie 10 dni w szpitalu byłam - jak wyszłam ze szpitala to tak dziwnie się czułam, jakbym wiele lat w mieście nie była:D

Pati ja to Mówią bele.przeszlo na 9 miesiąc.A czujesz ze możesz wcześniej urodzić 

Super ja obie ciążę szłam dzień wcześniej do szpitala na badania przed porodem 

Pati daj znać co u ciebie  i jak po wizycie;)

Ja soe ostatnio dowiedziałam ze będę mieć cesarke planowana i yo tydzień przed, gdzie termin mam na sylwestra.. Także święta będą nieciekawe 

Dlaczego będą pamiętne ja miałam cięcie przed świętami Wielkanocnymi i to zawsze co roku będą dla mnie niezapomniane święta i urodziny synka.

Natinka obyś nie trafiła między świętami do szpitala. No a jak będziesz przed to sobie przynajmniej odpoczniesz od przygotowań, bo jednak po cc to nie ma opcji szaleć.

Dokładnie lepiej staraj się szukać plusów tej całej sytuacji ominie cię świąteczne sprzątanie i przygotowania.  

Oj ewula masz rację poród w czasie świąt jest chyba najgorszy pod względem przygotowan 

Doniwe czasami mam takie wrażenie że coś będzie szybciej dlatego już wszystko czeka w razie czego. 

Anita już gdzieś pisałam że muszę odpoczywać szyjka skrócona poniżej normy dostałam luteine na szczęście w domu oby wytrzymac do 38tc młody waży 2100g

Natinka ja z pierwszym synem miałam termin na 10 stycznia urodził się w grudniu 19 nawet nie myślałam o świętach akurat wyszliśmy 23 grudnia popołudniu do domu nje mieliśmy dosłownie nic, święta są co roku nie ma co się przyjmować będzie dobrze :) 

Czasami ma się takie przeczucia które się sprawdzają 

Oj Pati u ciebie to ciężko będzie tak przeleżeć do tego 38 tygodnia ale już mało zostało masz jakieś wsparcie przy małym czy wszystko sama musisz ogarniać?

Nati  No na święta  to taki fajny czas ale faktycznie pierwsze święta beda żadne;( u nas corka się urodziła 14 ale wyszłyśmy kilka dni przed świętami  i też przyznam ze nie w głowie mi były wtedy swieta;)  gdyby nie mąż to nawet choinki byśmy nie mieli wtedy o tym nie myślałam ale teraz miło to wspominam

Ja miałam termin na Święta Bożego Narodzenia ale z powodu cesarki planowanej przez pośladkowe ułożenie syna miałam tydzień wcześniej cięcie I na Święta akurat byliśmy w domu. Drugi starszy syn urodził się w Wielki Czwartek więc z nim spędziłam całe Wielkanocne Święta w szpitalu. 

U mnie jedne termin na 25 grudzień a. Drugi na 31 grudzień. Nie wiem czy bardziej biorą pod uwagę termin z miesiączki czy z usg

Raczej z miesiączki i tak one są zbliżone 

Ja mam termin jeden na 30.10 a drugi chyba na 3.11 ale tego nie biorę pod uwagę;) hehe 

Chociaż  przy pierwszym  porodzie miałam termin właśnie z usg  wiec tutaj zobaczymy jak będzie  

Święta temat kontrowersyjny zwlasza w szpitalu. Kto chce pracować w święta? Więc jaka ta opieka jest. Czasem po łepkach na odwal alby szybciej pracę skończyć. Nie odzukumy sie. Choć zdarzaja się wyjątki .

Dokładnie Aneczka znam to z mojego doświadczenia opieka jest fatalna w Święta w szpitalach państwowych.  U nas lekarze mieli Święto takie , że nawet obchodu wizyty wieczornej nie było.  Olewka totalna położnych także. W prawdzie ja tuż przed Świętami rodziłam ale słyszałam jak mówią wszystkie muszą urodzić do Świąt bo my też chcemy wolnego trochę 

Anita pewnie też bym nie myślała o choince w takiej sytuacji.

W szpitalach nie powinno być czegoś takiego jak Święta i wolne