Posiłki 7-miesięcznego dziecka

U mnie się wyjątkowo sprawdziło za kazdym razem. 2 córki i chłopak. Z dziewczynkami miałam ochotę na słodkie. A na mięso brało mnie na.wymioty. A przy chłopaku własnie bd na kwaśne i ostre potrawy. I mięso mogłam jeść.

Rożnego rodzaju kaszki, my akurat polecamy kaszki z Helpy i z Hipp Bio do nich zawsze dodaję zmiksowane owoce (banan, gruszka,truskawki) lub po prostu mus ze słoiczka do kaszki. Banan z amarantusem tez lubimy bardzo. Prosty sposób to ugotować wywar warzywny, zamrozić i wyciągać jedną kosteczkę i ugotować warzywko codziennie możemy mieć tak inną zupkę ( raz brokuł, marchew, kalafior itd). Zmiksowane awokado, lub awokado i banan ( dowolny owoc ), opcja awokado i jajko też jest super. Krem z dyni to pyszności! Na instagramie jest bardzo dużo profili z pomysłami na jedzenie dla maluchów 

ja owoce, ogórki kiszone. kapustę kiszoną jadłam w obu ciążach i jest dziewczynka i chłopiec.

Mnie to do słodkiego zawsze ciągnie a w ciąży nie mogłam jeść słodkości bo miałam cukrzycę ciążową a poza tym jadłam wszystko :) u mnie dziewczynka 

ja przy córci wszystko kwasne lubiłam -żurki kapusty kiszone,cytryny, ogórki ale tez przychodxiły napady na słodkie...ale starałam sie wtedy nie objadac tylko coś małego zjesc

U mnie istny misz masz w obu ciążach czyli płeć nic nie miała do rzeczy 

Mleko/kaszka trzy posiłki mleczne, obiad najlepiej gotować swoją zupe a gotowe słoiczki tylko na wyjazdach i jakiś owoc pojedynczo wtedy dziecko uczy sie smaków. Teraz sezon na dynie więc można gotować :)

Więc chyba to nie ma takiego znaczenia czy się je słodkie czy słone w ciąży na płeć dziecka

ja po jedzeniu płci bym nie poznała 

Moim zdaniem to nie ma znaczenia i tak się płci nie rozpozna :) 

w sumie nawet nie wiem czy da się tak zauważyć po posiłkach czy będzie to chłopak czy dziewczynka. 

Ja byłam w ciąży z dziewczynką, i ciągnęło mnie do słodkiego  a na mięso nie mogłam patrzeć:D

Ja tez jak byłam w ciąży z corka to tylko słodkie i śledzie mi smakowały 

u mnei obie ciaże z dziewczynkami;) i ciagle na coś konkretnego czyli porzadny obiad mieso kasze;) słodkie.... tak ale w póżniejszym etapie ciązy już na końcówce;)

Aniss to w sumie miałam podobnie. Na początku jadłam raczej normalnie. A teraz na końcu to mogłabym slodkie jeść garściami, może dlatego że mam ograniczać ten cukier

Ja od początku jadłam dużo 

A ja jadłam własnie mniej i mniejsze porcje :P 

Każde dziecko jest inne więc i te osiłki będą różne 

U mnie tez raczej wchodziły czeste a male porcje 

U mnie duże porcje