Praca w czasie ciąży

A mi to najlepiej się pije prosto z butelki :joy: próbowałam pić z jakiś kubków, bidonów itp ale jednak najlepiej mi jak noszę ze sobą butelkę ;D
Takie kubki czy bidony zawsze biorę tylko na kawę

2 polubienia

Masz odczucie , ze to inny smak :grin: nie jest on tak meeeega intensywny jak napoje , ale wedlug mnie zadowalajacy i taka mila odskocznia od zwyklej wody . Jedyny minus to to , ze wklady wychodzą drogo jak na trwalosc

1 polubienie

Ciekawe too, chciałam kiedyś kupić żeby pić więcej wody :roll_eyes:

Ogolnie ja mam wrazenie , ze z bidonow czy butelek jakos fajniej i lepiej sie pije . Od jakiegos czasu kupuje litrowe butelki wody i tez wlasnie przez to pije wiecej , bo nie wlewqm do szklanki , tylko odrazu z butelki i latwo tez wszedzie taka mniejsza ze soba zabrac

1 polubienie

Dokładnie, a nawodnienie to podstawa :face_holding_back_tears: i uwielbiam mój bidon i nie zamienię go na żaden inny :joy:

Ja teraz pije bardzo duzo wody . Odrazu po przebudzeniu woda z occtem jablkowym , pozniej ciepla woda w ciagu dnia tez lubie sobie popic letniej, bo niweluje moje ciągutki do slodyczy :rofl:

Slyszlam ze wlansie rano najlepiej wypić szklankę ciepłej wody ze to dobrze poprawia trawienie

1 polubienie

To ja jednak wolę pić ze szklanki …. Tak się przyzwyczaiłam … najlepiej by unikać microplastiku to by było kupić czajnik szklany i pić w szklankach

Ja też mam właśnie butelkę filtrująca tym bardziej że jest łatwo dostępna I co chwilę w Biedronce akurat do porodu było idealne

Wlasnie kupowalam w biedronce a 3 sztuki dodatkowych filtrow to tylko 30 zl a 1 filtr starcza naprawde na meeeega dlugo

1 polubienie

Butelki z filtrem to życie!
Ja w domu piję w bidonu, bo mam taki litrowy, dzięki czemu wiem ile wypiłam danego dnia i czy muszę przyspieszyć czy już danego dnia jest ok :slight_smile:
Butelka z filtrem wiem jakiej pojemności to łatwiej to liczyć :wink:

Mnie już chyba calkowicie odrzuca od kawy , wypijam maksymalnie pół kubka , i masakra więcej nie mam ochoty i wylewam :hear_no_evil:
@karolina27034 tak też to słyszałam a nawet z sokiem cytrynowym ale też nie można za długo pić bo można zakwasić organizm .

1 polubienie

Podobno dlatego, że bobas nie potrafi jeszcze metabolizować kofeiny, więc nasz organizm w ciąży czasem sam odrzuca kawę :sweat_smile:

1 polubienie

Oo tak, ja do szpitala też wzięłam butelkę dafi z filtrem, w domu za to mamy dodatkowy kranik Dafi przy zlewie, fajny bajer

Natura jest sprytna i dba o maluszka

@Mamuska357 x tego co kojarzę to dziś już wróciłaś do pracy ? I jak było

Dokładnie tak :face_with_peeking_eye: dobrze pamiętasz.

No w sumie to bardzo dobrze. Dziewczyny z działu mnie mega przywitały i żeśmy trochę pogawędziły o dzieciach …. Generalnie w firmie też mnie przywitali dobrze :smiling_face_with_three_hearts: oczywiście online. No i teraz się muszę po mału powtarzać w różne rzeczy. Zaczęłam już się zapoznawać :smiling_face: Młody był w żłobku do 14:30 a potem go odebrała moja mama przejął mąż :wink: więc pierwsze koty za płoty. Dziś w żłobku były zabawy z truskawkami o znów wszystko do odplamiania i prania :face_with_peeking_eye:

1 polubienie

Tak szpital to jedno a teraz zawsze w wózku mam dyżurną butelkę :grin:

A macie może zmiękczacz wody? Taki kranik który macie neutralizuje sód ze zmiękczacza ?

@Mamuska357 no to super pierwszy dzień za tobą :face_holding_back_tears: dasz radę to wszystko ogarnąć na luzie :grin::grin:
To nie dają tam żadnej ochrony tym maluszkom żeby się nie poplamiły ale z owoców to może lepiej i szybciej zejdzie niż z farby :roll_eyes:

1 polubienie