A mi to najlepiej się pije prosto z butelki
próbowałam pić z jakiś kubków, bidonów itp ale jednak najlepiej mi jak noszę ze sobą butelkę ;D
Takie kubki czy bidony zawsze biorę tylko na kawę
Masz odczucie , ze to inny smak
nie jest on tak meeeega intensywny jak napoje , ale wedlug mnie zadowalajacy i taka mila odskocznia od zwyklej wody . Jedyny minus to to , ze wklady wychodzą drogo jak na trwalosc
Ciekawe too, chciałam kiedyś kupić żeby pić więcej wody ![]()
Ogolnie ja mam wrazenie , ze z bidonow czy butelek jakos fajniej i lepiej sie pije . Od jakiegos czasu kupuje litrowe butelki wody i tez wlasnie przez to pije wiecej , bo nie wlewqm do szklanki , tylko odrazu z butelki i latwo tez wszedzie taka mniejsza ze soba zabrac
Dokładnie, a nawodnienie to podstawa
i uwielbiam mój bidon i nie zamienię go na żaden inny ![]()
Ja teraz pije bardzo duzo wody . Odrazu po przebudzeniu woda z occtem jablkowym , pozniej ciepla woda w ciagu dnia tez lubie sobie popic letniej, bo niweluje moje ciągutki do slodyczy ![]()
Slyszlam ze wlansie rano najlepiej wypić szklankę ciepłej wody ze to dobrze poprawia trawienie
To ja jednak wolę pić ze szklanki …. Tak się przyzwyczaiłam … najlepiej by unikać microplastiku to by było kupić czajnik szklany i pić w szklankach
Ja też mam właśnie butelkę filtrująca tym bardziej że jest łatwo dostępna I co chwilę w Biedronce akurat do porodu było idealne
Wlasnie kupowalam w biedronce a 3 sztuki dodatkowych filtrow to tylko 30 zl a 1 filtr starcza naprawde na meeeega dlugo
Butelki z filtrem to życie!
Ja w domu piję w bidonu, bo mam taki litrowy, dzięki czemu wiem ile wypiłam danego dnia i czy muszę przyspieszyć czy już danego dnia jest ok ![]()
Butelka z filtrem wiem jakiej pojemności to łatwiej to liczyć ![]()
Mnie już chyba calkowicie odrzuca od kawy , wypijam maksymalnie pół kubka , i masakra więcej nie mam ochoty i wylewam ![]()
@karolina27034 tak też to słyszałam a nawet z sokiem cytrynowym ale też nie można za długo pić bo można zakwasić organizm .
Podobno dlatego, że bobas nie potrafi jeszcze metabolizować kofeiny, więc nasz organizm w ciąży czasem sam odrzuca kawę ![]()
Oo tak, ja do szpitala też wzięłam butelkę dafi z filtrem, w domu za to mamy dodatkowy kranik Dafi przy zlewie, fajny bajer
Natura jest sprytna i dba o maluszka
@Mamuska357 x tego co kojarzę to dziś już wróciłaś do pracy ? I jak było
Dokładnie tak
dobrze pamiętasz.
No w sumie to bardzo dobrze. Dziewczyny z działu mnie mega przywitały i żeśmy trochę pogawędziły o dzieciach …. Generalnie w firmie też mnie przywitali dobrze
oczywiście online. No i teraz się muszę po mału powtarzać w różne rzeczy. Zaczęłam już się zapoznawać
Młody był w żłobku do 14:30 a potem go odebrała moja mama przejął mąż
więc pierwsze koty za płoty. Dziś w żłobku były zabawy z truskawkami o znów wszystko do odplamiania i prania ![]()
Tak szpital to jedno a teraz zawsze w wózku mam dyżurną butelkę ![]()
A macie może zmiękczacz wody? Taki kranik który macie neutralizuje sód ze zmiękczacza ?
@Mamuska357 no to super pierwszy dzień za tobą
dasz radę to wszystko ogarnąć na luzie ![]()
![]()
To nie dają tam żadnej ochrony tym maluszkom żeby się nie poplamiły ale z owoców to może lepiej i szybciej zejdzie niż z farby ![]()