Praca w czasie ciąży

Ja mimo wszystko czekam do 6 msc, przystawiam częściej małego do piersi :wink: nie wiem czemu się tak wszystkim spieszy do podawania tej wody i wgl do rd?:smile::face_with_peeking_eye:

3 polubienia

Jeszcze się bobas w życiu naje normalnego jedzenia :laughing:

Też czekałam do 6 miesiąca aż zaczniemy RD. Natomiast gdybym widziała u dziecka sygnały odwodnienia tj zapadnięte ciemiączko / suche usta to pewnie podałabym wcześniej.

Wraz z rozszerzaniem diety czyli od 6 miesiąca życia. A i tak wcale nie jest chętna pić tej wody

1 polubienie

Wiesz co, ja mojemu zaczęłam podawać wodę jak skończył 7m. Oczywiście pił niewiele bo głównie wystarczał mu do picia mleko z piersi ale już koło 9-10 miałam bidon i mu dawałam z niego pić. Wcześniej podawałam tak trochę z kubeczka Genius Lovi albo z butelki.

Do 6m dziecku wystarcza w zupełności mleko z piersi albo mm. Mój ma teraz skończone 14m i dalej piłę mleko z piersi i woli to ni wodę :joy: Ale wodę też często proponuje

1 polubienie

Czyli z wodą się wstrzymuje, właśnie mały więcej mleka teraz pije - to jestem spokojna że się nie odwodni :smiling_face_with_three_hearts:

2 polubienia

Nie podawałam wcześniej wody, zaczęliśmy równo z rozszerzeniem diety i nawet jak wcześniej były upały to mały był na piersi i pił na żądanie tyle ile potrzebował, według mnie w zupełności pokryje to zapotrzebowanie malucha na pragnienie i uzupełnienie płynów w wysokich temperaturach :star_struck:

1 polubienie

Pamiętaj że woda to tylko woda a mleko ma w sobie inne wartości odżywcze które wraz z potem tracimy z organizmu

1 polubienie

Jeśli chodzi o wodę to też bardziej lubię jak ma chociaż minimalnie gazu tyle że takiej to dużo mniej wypije bo bardziej nasyca

1 polubienie

Synek ma 8 mieisecy i nadal mało wody pije ale za to karmię wiec z cyca sobie popije. W końcu się nauczy picia wody :slight_smile:

No dokładnie. Mój też mało wody pije a ma 14m. Zawsze ma bidon ze świeżą wodą ale i tak woli cyca

Moja może że 100 ml , wypije a tak to też z cyca się napiją chyba jej starcza :smiling_face:

To jak 100 to i tak dobrze, mój to nawet 50 nie wypija ale za to piję bardzo dużo mleka.

O to mega dużo, moj to jakies znikowe ilości. A w czym dajecie wodę?

https://allegro.pl/oferta/munchkin-miracle-360-kubek-treningowy-z-uchwytami-rozowy-207-ml-18341581557?utm_medium=afiliacja&utm_source=ctr_2&utm_campaign=54301363-6003-4a28-b32f-4b3db913de52&utm_content=5462b37fbf5e#

Z tego kubka najwięcej wypija

2 polubienia

Ja wlewam pół bidonu wody ale nawet połowy nie wypija

Dzięki zapisuje sobie, może i u nas się sprawdzi

Ja mam kubek treningowy z lovi, ale jeszcze nie próbowaliśmy :stuck_out_tongue:

1 polubienie

Też go mam , ale też jeszcze tego nie podawałam . Póki nam się ten sprawdzał , :blush: chociaż chcę zacząć próbować podawać też inny

Wczoraj dałam to mój 7miesieczny jeszcze za mały jest xd a napisane od 6 :stuck_out_tongue: