Mazią ja akurat jeżeli chodzi o chusteczki to Vanish używamy
Ja używam do prania od samego początku Lovele, a na trudne plamy np. Po kupce mydło dr. Backmanna No i chusteczki tak samo, najlepsze produkty jakie mam do prania
Ja uzywam loveli albo dzidziusia. Na oewno nie wolno uzywac zwyklych proszkow czy kapsulek bo maluch ma delikatną skore a taka chemia moze ją podrażnic
Dziękuję dziewczyny :) kupiłam płyn do prania i płyn do płukania a pomyślęteraz o tych chusteczkach :)
Ewula ja też przygotowałam tylko ubranka do 68 bo większych póki co nie ma sensu. Tak liczę, że rozmiar 74 córka będzie dopiero miała jak będzie miała ok pół roku, więc bez sensu aby już leżały w szufladzie i miejsce zajmowały.
Jeżeli chodzi o prasowanie to ja prasuje po każdym praniu, wydaje mi się, że są wtedy ubranka bardziej miękkie.
Madzia ja tak samo robię ze prasuje bo mam wrażenie ze sa bardziej miekkie. No i tez wyciągnęłam ubranka do rozmiaru 68. Bo z pierwszym synkiem wszystko wyprałam co mialam i zas mi tylko zawadzały
No lovela najbardziej popularna jednak i najczęściej stosowana .
Dziewczyny a jakie kupujecie ciuszki, chodzi mi o rozmiary, jakie bierzecie do szpitala? Ja myślałam o 56. Ale jestem w tym zielona: /
Super czas ja będę kupować 56 ale bardzo mało więcej kupie juz na 62 dziecko szybko wyrośnie z 56 a jak się urodzi 55 56 cm to już calkiem szkoda wydawać kasy bo nawet nie zdążysz założyć
Ja miałam kilka ubranek na 56 tj 4 kaftaniki, 4 spioszki, i 8 brodzików, 2 pary spodenek ale szybko przeszłam na 62 bo nawet łatwiej się ubiera i lepiej większe body czy spioszki jak przychodzi do tego pieluszka to nie chce aby dziecko miało za bardzo uciagniete by coś nie uwierało a w luźniejszym wiadomo, że wygodniej.
Nie opłaca się kupować 56 bo to jest na 3 tygodnie ,albo wcale. Ja nic takiego z córką nie kupiłam dopiero po porodzie mąż dokupił bo miała 51cm,a spodziewaliśmy,że będzie dłuższa. Sporo dzieci jak się rodzi to już w 56 nawet nie wejdzie bo są większe ,albo jest to dosłownie na chwilę. Teraz mam ten rozmiar bo dostaliśmy,ale jak sama kupowałam parę ubranek to już 62
Aaa no i już wiem ^^ mam trochę na 56 ale postawie tak jak piszecie n 62 :) dziekuje :)
Mazia moja urodzona 58 cm i rozm 56 miała tylko przez tydzień.
Doniwe no właśnie to starcza dosłownie na chwilę,a można zawsze dokupić jak się urodzi małe dziecko jednak tak jak w moim przypadku
Ja wlnasie nie kupowalam i pozniej jak jescze bylam w szpitalu to wysylalam tatusia po ciuszki bo corka urodzila sie malutka i we wszytkim pływała.
Choć też ciężko trafić moja koleżanka Teraz rodziła i 51 cm urodziła ☺
No różnie to bywa właśnie my obawialiśmy,że będzie długa bo myśmy byli i nasze rodzeństwo długie,ale córka była kruszynka jak się urodziła. Syn teraz chyba będzie większy z tego co widać po USG to może w to 56 nie wejść
Wszystko zależy od tego czy urodzimy w terminie jak duże dziecko urodzimy. Bo u jednego te 56 długo się sprawdzi a u drugich wogole
Ja jednak musialam dokupować 56 rozmiar bo wszystko mu wisiało. A właśnie naczytalam ze nie warto 56 wiec mialam duzo od 62. Jednak chociaż pare rzeczt mysle ze warto miec 56
też się naczytałam, że lepiej mieć już rozm 62, ale u nas też były za duże mimo, że córka miała 3500. Dlatego jestem zwolenniczka kilku sztuk w mniejszym rozmiarze, nawet warto kupić z drugiej ręki, bo one są w uzyciu dosłownie kilka razy, a mimo wszystko przydatne