Pranie ciuszków do porodu dla niemowlaka

No ja teraz nie kupowałam 56 dostałam od koleżanki ,ale też ich jakoś sporo nie mam. Gdyby był malutki to dokupie wiadomo

To czyli zostawiam tak jak jest mam kilka sztuk tych na 56 i nie kupuje narazie więcej ^^;)

Maria waga to nie wszystko. Bo czasem właśnie rodzą się małe dzieci o dużej wadze albo odwrotnie. Więc waga o niczym nie świadczy tylko wzrost 

Tez często zależy jak wysocy są rodzice dziecka nie zawsze ale prawie to świadczy o tym ze dziecko rodzi się większe lub mniejsze

Mówią też, że jak rodizce byli dłudzy to dziecko też się takie urodzi, ale u nas się nie sprawdziło :D haha 

Mazia ja wysoka mąż też a córeczka też mała jakas się nie urodziła. Ale mówili że będzie wysoka bo ma długie palce 

Ja też 56 miałam kilka ubranek, więcej 62 ;) 

To chyba nie ma reguły ☺

To ja jestem dtobba i corka tez jets drobna

Jasne nie ma reguły można też obserwować z jaką masą ciała dziecko ma się urodzić bo jak ma być duze to często te 62 będą już dovre na samym początku 

Wszystkie nowe ciuszki prałam w 40 stopniach, używane w 60. Używałam kapsułek lovela zamiennie z płynem do prania Bobini. Wszystkie ciuszki prasowalam tylko po pierwszym praniu i po powrocie ze szpitala :)

Moja córka urodziła się mierząc 57 cm i już prawie miesiąc nosimy rozmiar 56, zamiennie z 62, gdzie podwijam rękawy;)

No dokładnie tak jak pisze Magdalena zawsze można podwinąć rękawki 

A jeszcze latem jak ktos rodzi tym bardziej body można śmiało większe kupić bo latem to cieńsze zazwyczaj się przecież kupuje

Magdale dziękuję za rade ;) 
Dziś dowiedziałam sie że moja kruszynka będzie raczej malutka ;d

Superczas to polecam jednak te 56 bo w 62 wpadnie a to wcale nie wygląda dobrze. Oczywiście rękawki mozna podwinąć przy body ale np juz pół śpiochy jak będą za duże to będą wisieć. 

Jak ma być malutka to faktycznie lepiej w mniejszy rozmiar się zaopatrzyć 😊

Tak mówił dzisiaj lekarz, gorzej jak nam psikusa zrobi;p ale może i bedzie malutka ja przy porodzie podobno mała byłam i mąż też kruszynka;d

No Jak ma być malutka to może faktycznie zaopatrzyć się w roz 56. Chociaż te maluchy tak szybko rosną że rażą będzie trzeba kupować rozmiary większe 

Superczas a różnie może być haha a ile mówił,że już mała waży ?

Super czas zawsze mąż może dokupić mniejsze jak będzie taka potrzeba