Pranie ciuszków do porodu dla niemowlaka

u mnie w użyciu lovela, ale koleżanka używała płatków mydlanych, bp małą jej obsypało po loveli.

No właśnie ja nie używałam płatków mydlanych ale koleżanka owszem to wyszła małemu kasza aż po sama szyję to chyba wszystko zależy od dziecka na który składnik jest uczulone 

Dokłądnie każde dziecko jest inne 

płatki mydlane to cos takiego istnieje?

No nie wymyśliłam sobie wiem że nazwa dziwna ale istnieją 

https://www.blizejciebie.pl/platki-mydlane-dzidzius_2062-4048?gclid=CjwKCAjw9LSSBhBsEiwAKtf0nxoJmW9EI6fxAONEy0CPF-s7ZEBfm2KdViKrYqedJp7NN4QYgZRftxoC_0MQAvD_BwE#/opakowanie-400g?utm_content=NN-HDZ-J400-002

Głównie z reguły najczęściej spotykane są z dzidziusia ale raz udało mi się dorwać z Bebe

platki mydlane mozna kupic w kazdym eko sklepie :)

Kurde nigdy nie używałam takich płatków mydlanych:)

Też słyszałam o tych płatkach ale nigdy nie używałam. A polecacie to w ogóle? 

Powiem ci szczerze że mnie jakoś nie zachwyciły ale są bardziej ekologiczne podobno więc jeśli ktoś patrzy pod tym kontekście to mi się wydaje że warto , raz mi się zdarzyło że u koleżanki mała się wybrudzila i ona mi rzuciła do płatków właśnie dla mnie nie ma rewelacji ale nie kosztuje to też bardzo dużo więc może warto spróbować

Może kiedyś spróbuję bo jestem ciekawa i warto sobie wyrobić własne zdanie na ten temat :) 

TerazMamma może akurat tobie podejdą aż sama jestem ciekawa czy dorwiesz bo u mnie na początku ciężko było je wgl znaleźć pamiętam że chyba w Tesco dawnym jeszcze kupiłam za pierwszym razem 

U nas w okolicy to polikwidowali tesco 

U nas też nie ma i szkoda bo ciuchy mega fajne gatunkowo dla dzieci

Ja córce kupowałam wyprawkę właśnie w tesco 

z tesco to szkod aż enmie ma mozliwosci zakupu ubranek online, bo sa z dobrego jakościowo materiału szyte zarówno dla dzieci jak idla dorosłych a swego czasu jak były jeszcze tesco to czesto na wyprzedaży za bezcen mozna było kupić ubranka dla dzieci 

Oj tak, te ubranka dla dzieci to są mega z tesco :( szkoda, że już nie można ich nigdzie kupić. Ja czasem na używkach coś dorwę:)

No u nas już tez do pewnego czasu były dwa jeszcze w okolicy sama część rzeczy do szpitala miałam z Tesco koszule do porodu , klapki , szlafrok , dużo ubranek dla dzieci , proszki , płyny jakieś rzeczy typu zele czy kremy na początek ,oliwki i nie raz kupowałam tam super ciuchy w super cenach ,buty ,dodatki , biżuterię, strój kąpielowy który kupiłam 7 lat temu i mam do dziś i nic się z nim nie stało a kupiłam go na wyprzedaży były też super wielopaki skarpet i dobrej jakości bielizna.Szkoda że teraz na miejsce Tesco weszło netto bo dla mnie totalnie nie ma tak nic może czasem jakiś dodatek do domu ale to by było na tyle a w Tesco można było kupić wszystko przez spozywke po wyposażenie do domu 

Ja prałam w płynie Lovela  i osobiście polecam. Córka nie miała alergii po nim. 

Szkoda, że właśnie już wycofali sklepy Tesco bo dużo fajnych rzeczy tam było i z ubrań i w ogóle 

Ja właśnie z tesco miałam sporo takich pierwszych uniwersalnych ubranek