ja dziś kupiłam takie swoje pachnące, i zajadałam się razem z nią
a mój mały jakoś nie jest za chętny do truskawek.. macie pomysły jak go przekonać? jogurty wcina.. ugniotłam mu z cukrem i nie chciał za bardzo..
Moja też jakoś specjalnie nie przepada, ale sezon przed nami to może się przekona:p
A taki makaron na zimno z truskawkami ?
moja uwielbia tobie właśnie z jogurtem naturalnym
wolę ryż niż makaron, ale i tak na ciepło, na zimno nie przełknę :D moje dzieci wyjedza owoce a makaron zostanie :)
Natinka niby można przyzwyczajac ale zalezy kto jak reaguje na alergeny , bo jakby mi sie dziecko dusiło np to nie podawałabym mu tego, byle by przyzwyczaić . Wogóle sama bym nie podawała alergrnu bez konsultacji z lekarzem , nie chcialabym krzywdy tym wyrządzić ;)
Moja córka je makaron odkąd kupiłam jej ze świnka pepą z biedronki. je go ze wszystkim lub sam.
Anna widzisz ale zależy też jakie lekarz ma podejście moja córka miała alergię na białko a mimo to jej zmieniła mleko z dnia na dzień żeby zobaczyć jak organizm zareaguje i okej tylko według mnie jak się wie że dziecko na coś może być uczulone to powinno się taką próbę prowokacji robić w szpitalu żeby ktoś w razie czego kontrolował.aytuacje a nie że ja siedzę w domu zestresowana i nie wiem co robić jak jej coś wyjdzie
u nas to kazali przynajmniej 3 tygodnie odczekać i zobaczyć dopiero efekty
Bedę próbować jej te truskawki przemycać, może się przekona, dużo fajnych przepisów w poradzie to jak znalazł;p
truskawa też dużo dzieci uczulają
Grabon, troche nie rozumiem stwierdzenia przyzwyczaić do alergenu? ;)
mam córke alergika;) i powiem c ze jak wyladowałyśmy w szpitalu na kroplówce nie odwazyłabym sie przyzwyczajać do alergenu o.o
raczej można dziecko odczulić ale to jest pod kontrolą lekarza;)
nawet testy skórne jak wykonują to pielęgniarka co chwila podchodzi i sprawdza stan pacjenta czy nic sie nie dzieje, czasami nie wielka ilość alergenu wystarczy do wstrząsu anafilaktycznego.
Aniss Kochana przeczytaj wcześniejsze komentarze to zrozumiesz ;D bo to nie ode mnie padło aby ' przyzwyczajac organizm do alergenu ' .
Ja napisałam , że nie zrobiłabym tak bo bałabym się , tylko pod kontrola lekarza więc zupełnie nie rozumiem Twojego komentarza ;p
MamaLauryG - to też napisałam, ze jedynie pod kontrolą lekarza ;D
bo alergia na mleko to jedno bo do roku jest to konieczność aby było w suplementacji diety, więc tak czy siak tzreba je zmienić aby tafić na odpowiednie a alergia w pożniejszym etapie na owoce/pyłki/ warzywa to drugie .
Mój synek też uwielbia truskawki. Ostatnio teściowa kupiła to wcinał jak szalony, na szczęście nie wyszło mu żadne uczulenie. Ale ostatnio kupiłam takie tańsze pomidory na przecenie i zrobiłam z nich sos do makaronu to małemu wyszły plamy na policzkach.
Anisss a na co Twoja córka ma takie uczulenie? Aż się dusiła? Przeraża mnie to.
pewnie jakaś chemia i uczuliła
MiśkaPyśka pewnie tak. Te pomidory spryskane nie wiadomo czym i potem taki efekt. Teraz kupuje tylko malinówki które pewnie też są pryskane ale jest lepiej.
Dlatego szczerze się zastanawiam czy przywódcy rozszerzeniu diety tym razem nie zaufać gotowym sloiczkom
ja zaczynałam od słoiczków i nie żałuję. oczywiście nie korzystaliśmy z nich długo bo synek po prostu wolał nasze jedzonko, ale uważam, że to naprawdę dobre wyjście. nie dość, że możesz przechowywać jakiś czas po otwarciu, to wiadomo jak jest z dziećmi na początku rozszerzania diety.. nie zawsze chcą jeść, człowiek się nagotuje, a one nie.. a poza tym moim zdaniem tam są używane eko produkty i ja wierzę takim markom, oczywiście zawsze dodatkowo czytam składy.
teraz to nie wiadomo gdzie kupować aby nie było pryskane
AgataAr zgadzam się z tobą w 100 procentach. ostatnuio gotowałam rosół, odlałam dla niej by nie było sooli, a ona nawet nie tknęła ;/