Prasowanie ubranek- wybór żelazka

jak robisz placuszki twarogowe?

Mama Wojtusia ja to z róznych przepisów :D Jaki mi się otworzy ze składnikami, które akurat mam :D

Ale na pewno te ze strony AniaGotuje mogę polecić: https://aniagotuje.pl/przepis/placki-z-serem

Ania gotuje nigdy mnie nie zawiodła , zawsze wszystko pyszne wychodzi :)

super na pewno spróbuję 

Dwa-cudowne-szczescia mnie do tej pory też nie :) A przepisów wypróbowałam mnóstwo :)  Domownikom ostatnio zasmakowała też zupa ziemniaczana na cebulce i z kiełbaską. Troszkę tylko zmodyfikowałam przepis bo nie dodawałam masła, ale faktycznie jest pyszna :) 

Sama chyba też zrobię placki z cukini bo mam jeszcze 4 i nie mam na nich pomysłu bo chyba wszystko mi się przejadło.. he

Kotlety z cukinii były lepsze niż placki :) Ale jedne i drugie Nam smakowały. 

ooo super przepis , jeszcze nie robiłam placuszków z cukinii a nieraz miałam chęć :)

Ja muszę wypróbować 

Też lubię korzystać z przepisów Ania gotuje :) Ale narobiliście mi smaka tymi propozycjami :) zaraz idę coś upichcić :) 

ja lubię gotowa nowości często ale musze mieć spokój w kuchni 

Ja też lubię nowości. Zawsze to fajne urozmaicenie.

Oj z cukini to u nas szly placki co chwila;) ale placki z marchewka zoltym serem szczypiorek co tam mialam ;) przyznam ze mala je lubi;) wiec tez lubie je robic glownie z mysla o niej;)

A mrozilyscie cukinie?

u mnie cukinia to leczo 

Ja cukini nigdy nie mroziłam. Cały rok jest łatwo dostępna więc.nigdy nie próbowałam.

Ja cukinię oprócz placków/kotletów czy lecza  dodaje też do warzyw na patelnie 🙂

Świetna jest też zapiekana w piekarniku z farszem z mięska mielonego, pieczarek, sera itp :)

Pytam bo ostatnio mrozilam dynie bo mielismy duzo;) a z cukinia czasami tez tak jest i wtedy trzeba szybka ja przerabiac;) ale faszerowana z miesem jadlam kilka razy i faktycznie byla calkiem niezla;)

Mroziłam tylko na leczo bo po rozmrożeniu takie ciapki wychodzą. Ja też lubię gotować ale teraz w ciąży mam zaburzenia smaku :D i ciężko mi doprawić :) 

Ja dynie też mroże i póżniej jest na zupę. 

Cukinia i kabaczki to też leczo od razu;P

Co do gotowania to mam teraz koleżankę i sama nie mogę nic zrobić. Ostatnio musiała rozbijać kotlety i smaorwać nakładać farsz i ser, a to chyba nie na moje nerwy jeszcze;P

Mmm dynia pycha. Ja kocham zupę krem z dyni z imbirem. I dyniowe latte