Hej Dziewczyny!
Wkrótce urodzi się Nasz Synek. W domu mamy 4-letnią córkę. Chciałabym, żeby ich relacja od początku przebiegała dobrze. Słyszałam o pomyśle zrobienia prezentu dla Starszaka od młodszego dziecka. Chciałabym coś takiego u nas zrobić ale brakuje mi pomysłu na taki prezent. Chciałabym, żeby było to coś co spodoba się córce teraz ale będzie mogła do tego wracać w kolejnych latach. Coś co będzie jej dłużej służyło.
Córka uwielbia księżniczki i zabawy lalkami barbie, ale ma ich już tak dużo, że nie chcę kupować kolejnej.
Robiłyście takie prezenty dla swoich starszaków? Co się u Was sprawdziło?
A może po prostu jakieś akcesoria do lalek które już ma? Jakiś samochód, Domek, czy po prostu ubranka?
Moze jakis wozek dla wiekszej lalki, bedzie sie opiekowac lala tak jak ty mlodszym braciszkiem ![]()
My będziemy robili taki prezent. Ale syn ma 1,5 roku i to fan pojazdów, więc dostanie taki komplet koparka + wywrotka. Encyklopedie Britannica i taka patelnię z Pepco co jedzenie na niej zmienia kolor. Może właśnie jakieś akcesoria do gotowania?
Oo fajny pomysł żeby dziecko poczuło się ważne i włączone w nową sytuację ![]()
Moze Bransoletka lub naszyjnik „Starsza Siostra ? Albo jakiś box a w nim dyplom starszej siostry i jakiś zestaw kreatywny ?![]()
Córka ma kuchnię z wyposażeniem ![]()
Mamy lalkę i wózek
myślę właśnie że wróci do łask jak się urodzi dzidzia ![]()
Tu akurat za wiele pomysłów nie ma, bo córka pod choinkę i na urodziny dostała kampera, domek, szafę pełną ciuchów. Więc dla lalek całe wyposażenie już ma ![]()
O! Super pomysł z tą biżuterią
nie pomyślałam o tym, a faktycznie córka coraz bardziej się interesuje takimi rzeczami. Taki wisiorek czy bransoletka to pamiątka na lata ![]()
Jak Mala ma już dużo zabawek to postawiłabym na biżuterię - moze coś z zawieszką z napisem “starsza siostra”
A pióra Albika macie? My mamy dostać na święta, ale już słyszałam dużo polecajek, i tu dziewczyny też pisały że super jest
Biżuteria to dobry pomysł jakiś wisiorek będzie miała na pamiątkę od maluszka
My również będziemy poszukiwać prezentu dla naszej 4 latki. Szczerze mówiąc myślałam o jakiejś personalizowanej książce, symbolicznej przytulance lub kocyku/poduszcce, który towarzyszyłby jej przez kolejne lata.
Biżuteria to też fajny pomysł aczkolwiek zastanawiam się na ile do wykorzystania teraz ![]()
Mamy Albina - córka dostała właśnie pod choinkę
bardzo polecamy!
Córka jest jedyną wnuczką więc dziadkowie zwykle szaleją z prezentami ![]()
Ja kupiłam książeczkę o starszym bracie , taka personalizowaną
i nowy bidon bo akurat wtedy ciągle o nim gadał ![]()
Pewnie zależy od dziecka, bo są takie małe strojnisie, co lubią torebki, biżuterię, jakies zabawkowe kosmetyki do makijażu mają. Ja kiedyś kupiłam chrześnicy jak miała 5 lat bransoletkę to nie chciała nawet założyć. Ale kolczyki odkąd ma przebite uszy to uwielbia dostawać
U nas moja mama jest taka że sklep by wykupiła. Mamy np 4 pieski szczekające i chodzące
to może rzeczywiście postaw na jakąś symboliczną zabawkę. Albo jakaś specjalna książeczkę. Moja chrześnica miała 2.5 roku jak się urodziła jej siostra i do tej pory wspomina że dostała prezent od malucha ![]()
Na też przysiade, bo też mam taką 4latke w domu, myślałam o tym króliczku ailio ale on dużo kosztuje i nie wiem na ile faktycznie się sprawdzi.
O książeczka jest super pomysłem! Możesz polecić jakąś konkretną firmę? ![]()
No właśnie córka jest strojnisią, weszła w ten tryb chyba za koleżankami z przedszkola, więc ma swoją szkatułkę i kosmetyki do make upu ![]()
Znowu chciałabym zainwestować w biżuterię lepszej jakości więc strach dawać 4latce, ale myślę nad taką bransoletką na lata i do tego drobiazg który ucieszy teraz ![]()