Prezent dla Starszaka

No to trochę większy wydatek i w sumie nie wiem czy nie lepszy dla maluchów jednak. Ja się zastanawiałam nad głośnikiem Disneya, ale właśnie odkryłam że to jest prenumerata :see_no_evil: no i też nie wiem na ile córka byłaby zainteresowana słuchaniem baśni i czy jednak nie byłyby dla niej jeszcze za straszne

A to pewnie, jak każda zabawka - dużo zależy od dziecka :wink: moja córka uwielbia wlasnie takie kosmetyki i biżuterię ale nie chciałabym, zeby na codzien nosiła np pamiątkową bransoletkę

1 polubienie

Też właśnie myślę o książce! Czy możesz pochwalić się swoim zakupem? :wink:

Muszę mamie powiedzieć żeby wysłała mi zdjęcie bo chyba wywiózł ją do dziadków . My mamy wersję anglojęzyczną i są ze zdjęciami syna starszego . Chyba na etsy mąż zamawiał . Ale jest tych książeczek mnóstwo :wink:

Widziałam też fajny pomysł jak jakaś mama robiła kolorowankę ze zdjęć dzieci generowała je przez czat gpt i wydruki zaniosła do profesjonalnego złożenia w książeczkę

1 polubienie

Tak to prenumerata. Mąż sie zapisal i wykupil 3 numery (bo to vofajze minimum). Ale mówił, że w regulaminie jest że mozna zrezygnować. Także mam nadzieije ze dobrze go czytal bo ogolnie to raczej nie jest tania sprawa.
Ale… chrześniak ma glośnik i sporo tych figurek i bardzo lubi sluchac. Daltego maż sie skusil

Nie wiem czy mojej by się nie znudził ten głośnik
Widziałam jak 4latka się fajnie bawiła tym króliczkiem ale sama nie wiem,.ktoś z was go posiada?

Ah, ni to faktycznie na na za dużego pola manewru tutaj :sweat_smile:

Hm… czyli jest to do rozważenia. Córka bardzo lubi książki ale nie wiem jak byłoby z audiobookami. Na razie puszczaliśmy czasami coś w samochodzie i zdarzało się, że córka przysnęła :slight_smile:

1 polubienie

Świetny pomysł taka podusia z napisem np najlepsza starsza siostra :heart_eyes: moja znajoma kupowała bransoletkę właśnie jak wyżej dziewczyny pisały też z grawerem a do tego takie fajne zrobiła,bony na czas z mamą, z różnymi napisami np jak siostra/brat będzie spać poukładamy puzzle, idziemy razem na spacer itp

Taka książka,bajka personalizowana dla dziecka jest super, z imieniem i postacią podobną do obdarowanego. W internecie jest tego mnóstwo,ja właśnie nad tym się zastanawiam, tylko temat przewodni szukam na tyle fajny aby był związany właśnie z rodzeństwem :wink:

1 polubienie

Oo też super pomysł z tą kolorowanką!

A co do książki to właśnie tak jak @Pulinka szukam odpowiedniego tematu, zależało mi żeby to była książeczka o rodzeństwie.

2 polubienia

A może właśnie sama ją ułóż , krótkie testy nawiązujące do twoich dzieci :upside_down_face: teraz wsuztsko można zrobić przez telefon . Ja chyba coś takiego zrobię dzieciom może na mikołaja . Może książeczka o Mikołajku a moi synowie będą elfami

2 polubienia

Jeżeli chodzi o coś na dużej , to może bransoletkę. A jeżeli coś zabawek to można kupić lalkę przypominającą bobasa i akcesoria u nas był to strzał w dziesiątkę . Starsza córka opiekowała się nią tak samo jak ja bobasem , zrobiliśmy sobie wspólny poradnik jak się opiekaowac , jak nawzajem pomagać .

Ja potrzebuje porady odnośnie odwrotnej sytuacji :slight_smile: w domu chłopiec , a będzie dziewczynka… myśleliśmy o garażu hot wheels

A znalazłaś może taką książeczkę z tematem pojawienia się rodzeństwa?
Szukam i rzeczywiście personalizowanych książeczek jest dużo, ale temat rodzeństwa nie jest jakoś bardzo popularny :see_no_evil:

My mamy taki malutki garaż z hot wheels to jest w użyciu codziennie

Pewnie, dobra opcja do przemyślenia :slightly_smiling_face: jeśli nie jako prezent od siostry to kto wie, moze na inna okazje wykorzystam ten pomysł

Też mam w planach takich prezent dla syna. Obawiam się tego pierwszego spotkania, nie chciałabym by synek poczuł się w jakiś sposób pominięty. U nas sprawa jest prosta bo to fan wszelkich pojazdów więc myślę, że pójdziemy w tym kierunku.

No właśnie szukam i szukam i znaleźć nie mogę,chyba będę musiała coś sama zaprojektować i zlecić wydrukowanie,bo jedyne co znalazłam to na stronie etsy, ale będą po angielsku.

https://www.etsy.com/pl/listing/4305796971/ksika-dla-starszego-brata-lub-starszej?dd_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

1 polubienie

O matko jaka fajna, szkoda że po angielsku, ja też chcę taką !

1 polubienie