Prezent na Baby Shower, czyli co się przyda przyszłej mamie

Wybierasz się na baby shower? A może sama jesteś gościem głównym i szykujesz listę prezentów? Podpowiemy Ci, co przyda się przyszłej mamie i dziecku. 

Napewno fajnym pomysłem jest laktator inhalator Może jakiś porządny termometr 

Ale też nie należy zapominać o przyszłej mamie można jej sprawić na prezent na przykład jakieś Voucher na masaż albo jakiś inny zabieg kosmetyczny który będzie mogła wykorzystać na spokojnie po porodzie gdy już dojdzie troszeczkę do siebie i czytanie karmić

Tych pomysłów jest bardzo dużo i wszystko zależy tylko od budżetu gości :) Moim zdaniem właśnie dobrze jest się złożyć w parę osób i kupić jeden porządny prezent tylko trzeba wybadać czy przyszła mama nie ma już danej rzeczy :) 

fajne praktyczne prezenty;) kosmetyki butelki zawsze sie przydają przy maluchu;) czasami jest dylemat co kupić co podarować a taka paczuszka na pewno ucieszy rodziców;) 

Moim zdaniem warto przyszłą mamę zapytać o to, co jej się przyda - może nawet ma listę ? wiadomo, to czas kiedy ma ona dużo wydatków i baby shower to fajna okazja żeby pomóc w przygotowaniach :) ja miałam taką listę,  z której koleżanki byly bardzo zadowolne każda coś wybrała a ja miałam mniej zakupow na głowie :)

Fajnie właśnie mieć listę co nam potrzeba choć uważam że jest tyle rzeczy do kupienia ze i bez listy da radę coś kupić. butelki gryzaki,maty zawsze się przydają,laktator...chociaż ważne by się prezenty nie powtórzyły. 

Dla mnie jako mamy najlepszy prezent to 

• - pampersy 
  • - chusteczki
  • - gryzaki
  • - zabawki 

Moim zdaniem fantastycznym pomysłem jest prezent dla przyszlej Mamy! Oczywiście wszystkie wimienione powyżej rzeczy dla Maluszka, również są przepiękna inicjatywa! Myślę, że świetnym prezentem byłaby możliwość wyjścia np. Do kina, na masaż,do kosmetyczki - tak aby Mama miała chwilę dla siebie! Świetna są również szczotki do ciała i kosmetyki wspierające wrażliwa skórę Mamusi. 

Zdecydowanie super prezentem jest laktator czy mata edukacyjna, karuzela do łóżeczka, termometr bezdotykowy. Canpol ma bardzo bogatą ofertę dla maluszków a produkty są świetnej jakości i bardzo przemyślane. Pieluchy i chusteczki bardzo praktyczne o odciążają budżet ale jednak dziecko zdecydowanie chętniej wykorzysta zabawki :) 

Fajny prezent to laktator, jakiś zestaw butelek , ubranka dla dziecka , jeśli więcej osób to można się złożyć na np Chicco baby Hug  😁 😁

Tak naprawdę wszystko się przyda, ale smoczki, butelki , pieluchy zwykłe czy tetrowe. To są rzeczy których nigdy za wiele no i oczywiście ubranka. Laktator, przewijak itp, to są raczej rzeczy, które mamy już na końcówce ciąży posiadają , więc ja bym się skupiła raczej na takich rzeczach, których można mieć wiele . Inna sprawa jest w tedy kiedy mama poda listę czego by jej było potrzeba 

chyba najbardziej to chusteczki pampersy 

Zgadzam się że warto zapytać mamę czy jest coś czego nie ma a jeszcze by się przydało. A jeśli nie ma listy ani pomysłu co potrzebuje to tak jak piszą dziewczyny warto kupić to czego można mieć więcej jak pampersy, chusteczki, pieluchy czy ubranka. 

Fajny pomysł żeby pomyśleć też o mamie ;) chwila relaksu z pewnością jej się przyda. 

Myślę, że tort dla mamy to też będzie fajny prezent :D choć przeważnie i on się pojawia na tych imprezach 

Ja bym podpytała Mamę czego jeszcze potrzebuje, albo np jakiś voucher do smyka, czy empiku wtedy mama sama zadecyduje co potrzebuje i co można jej kupić. 

Myśle ze taka karta podarunkowa to najlepszy pomysł 

ale takie fajne prezenty to 

torba mommy bag/ family bag 

szumis 

baby gym

hustawka / bujaczek 

zapas pieluch / chusteczek 

ksiazka pamiątkowa / album 

kombinezon / spiworek 

poduszka do karmienia 

karozela do łóżeczka 

laktator 

zestaw butelek 

podgrzewacz 

może jakiś bon, voucher 

moim zdaniem voucher lub bon. Bo mozna kupic wiele rzeczy ktore nam sie będą wydawały przydatne, a przyszłej mamie nie przydadzą się do niczego, ale juz je ma po pierwszym dziecku, bądż kupiła jako wyprawkę 

Racja,jak to druga ciąża to raczej mama większość rzeczy ma. Mnie teraz też się pytano co kupić bo praktycznie wszystko miałam. Oczywiście takiej imprezy nie miałam,ale nie wiedzieli co kupić dziecku jak przychodzili

dokładnie mama wie co najlepsze, a wiadomo ze wiele rzeczy kupujemy już zanim dziecko się urodzi