Prezent na Baby Shower, czyli co się przyda przyszłej mamie

Ja w ciąży miałam cukrzycę ciążową więc niestety rygorystyczna dieta. Teraz po porodzie cukry się unormowały, ale sporo nawyków mi zostało, mam nadzieję, że je utrzymam:). 

Główne to zmiana pieczywa i makaronów na ciemne, polubiłam je już. Ograniczenie słodyczy, ewentualnie jedzenie ich od razu po posiłku białkowym. Jedzenie mniejszych porcji a częściej. Okno żywieniowe, czyli nie jedzenie niczego po 20. I dokładanie dużej ilości warzyw i owoców do posiłków. Póki co 3 tygodnie po porodzie, waga powoli spada, ja się czuję ok:).

Najlepiej porozmawiać z dietetykiem czasami odstawienie słodyczy dnia na dzień i przejście na warzywa da odwrotny skutek bo organizm zwariuje i zacznie odkładać tłuszczyk a czasami zrezygnowanie z batoników danjuz efekt. Organizmy są różne 

Spadek wagi zawsze będzie zależał.od wielu czynników. Coś co super się sprawdzi u jednej osoby niekoniecznie tak samo super zadziała i drugiej.

Ja prawie cały luty starałam się wychodzić z Małym.  4 razy tylko się nie udało. Robię od 2-6km. Zależy od pogody. Raz szybkim krokiem a raz po prostu powoli. I widzę różnicę na spodniach - jeszcze w grudniu ledwo się mieściłam. Teraz zapinam na spokojnie.  A diety nie trzymam. Ale jednak jest jakiś regularny ruch.

Ja polecam jeść dużo warzyw . Do śniadania czy do kolacji staram się właśnie mniej na przykład pieczywa ale za to pokroić sobie bardzo dużo warzyw i tym się napychać zamiast chlebem

O tak dużo warzyw to podstawa

Tak to prawda. Warzywa do każdego posiłku,

Ja też uwielbiam warzywa nawet bardziej niż owoce chyba. Mąż mi dziś np na śniadanie przed pracą przygotował rzodkiewki kwiatuszki :P haha bo miałam ciezka noc z małą. Lubię też frytki z warzyw i chipsy z warzyw. 

U mnie od zawsze śniadania na słodko. Wczoraj taka rozpusta 

Też uwielbiam gofry z owocami:).. Mniam.. Od czasu cukrzycy ciążowej robię je z mąki orkiszowej, (zarówno gofry jak i naleśniki), w smaku identyczne, a nie podnoszą cukru i są zdrowsze. Polecam:).

Uwielbiam takie gofry ;) często robię ale najbardziej lubię gorące świeżo wyjęte z gofrownicy;)

Gofry są super.

Ooo gofry tylko na świeżo później już nie są takie dobre 

Cieplutkie najlepsze !

za kilka dni mam baby shower dziewczyny z rodziny :) podpowiedzcie co kupić takiej mamie która będzie miała 4 dziecko ?