ja mam swój aparat ale czasu na zdjęcia nie mamy wcale
Ja lubię robić zdjęcia ;) robione z nienacka są ładniejsze od takich pozowanych ale ja zawsze muszę i tak zrobić kilka zdjęć żeby wybrać jedno ładne;)
Ja mam aparat ale to zazwyczaj telefon jest zawsze pod ręką a pamięć raz dwa pełna :)
Ja tez robie telefonem a dzis bedac na spacerze z corka udalo mi sie fajnie uchycic zdjecia wlasnie w klimacie jesiennym mimo iz zimno;/ nosek czerwony ale swiecace slonce nadawalo tego blasku;) zadko kiedy udaje sie zrobic tak fajne zdjecia z taka barwa kolorow;)
mam podobnie. Czasami muszę ustawienia fabryczne przywrócić bo te zdjęcia są bez życia
U mnie pamięć w telefonie też.szybko się zapełnia
Ja uważam, że super prezentem jest bon/voucher na catering ,,dietetyczny”. Sama będę chciała skorzystać z tej opcji przez pierwsze tygodnie po wyjściu ze szpitala z maluszkiem, żeby nie martwić się jedzeniem przez cały dzień.
Jeśli chcecie pomimo to coś materialnego, to może warto jest zastanowić się nad zegarkiem?
https://westwatches.pl/pl/
Zerknij sobie na zegarki na stronie - znajdziesz tam zegarki od wielu dobrych marek. A skoro jest to prezent skladkowy to moze uda się kupić coś naprawdę fajnego.
Widzę, że Mirela wróciła do głównego tematu. Myślę, że jeśli kogoś stać to jak najbardziej taki catering to super pomysł, choćby na pierwsze parę dni, gdy musimy się ogarnąć w nowej rzeczywistości, a np nie mamy nikogo bliskiego wkolo, kto mógłby się zatroszczyć o nas :)
Brzmi fajnie, jednak chyba mało kto wpadłby na taki pomysł.
Taki catering jest dosyć drogi. Ale dobrym pomysłem jest przygotowanie dań, które przyszła mama by sobie mogła poporcjować i zamrozić. Ktoś może przygotować zrazy, ktoś inny gulasz czy zapiekankę itp. Z doświadczenia wiem, że tak jest dużo łatwiej - na gotowanie pożywnych posiłków często w pierwszych tygodniach nie ma czasu i sił, a tak - wystarczy tylko coś odmrozić, odgrzać i już coś na ciepło gotowe.
no właśnie takie prezenty fajne, ale drogie niestety, ale może kilka dni takiej diety to jednak nie taki wielki wydatek? Szczerze to się nie interesowałam nigdy, bo stwierdziłam, że za dużo to kosztuje.
Mamaem takie całodniowe menu na miesiąc to minimum tysiąc złotych
Jak dla mnie spory wydatek i szczerze nie wiem czy np..mozna tylko obiady wykupić no jednak z reguły to są całe dnie do wykupienia.
Ja mrozilam sobie posiłki przed porodem do tego zawsze pod ręką warzywa na patelnię i kurczak i szybko obiad gotowy, albo naleśniki hahah
No takie diety sporo kosztują.
Z tym mrożeniem- fajnie.jak się ma duża zamrażarkę. Ja mam tylko 3 szuflady w lodówce. Zamrożone jakieś owoce sezonowe, trochę mięsa i wiele miejsca na gotowe dania nie zostaje. 2-3 pojemniki góra. Ale zawsze jakoes danie zamrożone staram sie mieć na czarna godzinę.
no u nas zawsze zamrażarka full, ale nie mam problemu dołożyć czegoś bo miejsce zawsze się jakieś znajdzie
Ja oduczyłam się trzymać pełna zamrażarkę bo potem zapominam co mam i często potem przebieram i muszę się czegoś pozbywać więc mam minimum. Diety pudełkowe są drogie ale jednak czasem warto zainwestować zwłaszcza jak chce się zmienić nawyki żywieniowe
no to jest pójście na łatwiznę bo nawyki się zmienią , ale na jak długo ? na czas pudełek ? jak mówimy o zmianie nawyków to w tym przypadku lepiej zacząć je wdrażać samemu by to wypracować i potrafić samemu zdrowo komponować posiłki
Dieta pudełkową to jest jakieś pójście na łatwiznę. Ale też można spróbować nowy h smaków pewnie itp.
No ja osobiście nie byłabym w stanie przeznaczyć tak sporej kwoty na posilki. I to tylko dla siebie. Dla mamy i męża i tam muszę ugotować.
Jeśli ktoś faktycznie chce zacząć się zdrowo odżywiać to warto trochę poczytać i samemu podziałać bo to zaowocuje w przyszłości na pewno.
Oj u mnie te pudełka nie przeszłyby bo nie umiałabym dostosować się do takiej diety i jeść tylko to co dostałabym.. poza tym ile oglądałam filmików w których są oceniane takie dania pudełkowe i niektóre niesmacznie wyglądały.. w smaku też niby nie były za dobre..
Chociaż jeżeli ktoś nie spróbuję to nie przekona się;)
U mnie by też nie wchodziła w grę . Ogólnie wolałabym już zrezygnować z słodyczy i dietę mieć ale nie pudełkową. Mądrze dobrane kalorie i da się tak schudnąć
W gruncie rzeczy tak naprawdę wystarczy trochę samozaparcia. Czasem tylko brak czasu sprawia że jednak te nawyki zdrowe idą w odstawkę.