Prezent na Baby Shower, czyli co się przyda przyszłej mamie

Paulina oj to prawda u mnie to samo, ciężko się zgrać, by się umówić;/ 

tak ja chyba tez oduczylam się wczesniej pelno wyjsc potrzebowalam tego jak tlenu

Teraz ludzie bardziej się izolują 

teraz każdy nie ma czasu a to dzieci chore a to paca itd..

O tak, ciągle coś i czasu na wszystko brakuje 

Ja w czasie pandemii byłam w pierwszej ciąży I faktycznie choroby dziecka i obowiązki odsunęły życie towarzyskie na bok.. Może nie tak ciaza I dziecko jak żałoba... tylko , że jest dla mnie dobrze jak jest i skupiam się na dzieciach ;)

Z tymi prezentami to jak dobrze zna sie ta obdarowujaca osobe to wiadomo co sprawi jej radosc

Jedne przyszle mamy zadowoli bon inne cos dla maluszka a inne zwykly kubek ;) bo osoba osobie nie rowna a i haraktery rozne ;) dlatego duze pole do popisu ale wybor trzeba dostosowac pod dana osobe;)

Ja sama nie organizuje takiego wydarzenia, a najbliższe mi osoby po prostu pytają co potrzebuje. Chwilowo dużo dostałam po dzieciach z rodziny, więc mówię szczerze, że na razie mam wszystko  a jak będę coś potrzebować to dam znać  :)) I w sumie nikt się nie obrazil, bo np kilka koleżanek chciało kupić szumisia, a myśmy go dostali, więc dzięki temu że zapytały nie powielił nam się prezent  :))) 

właśnie lepiej wcześniej zapytać i jest pewność ze prezent się nie powielił 

Czasem dobrze zapytać co by się przydało żeby nie kupić czegoś niepotrzebnego.

No pewno, a zwłaszcza że teraz jest jednak trochę moda na odkupowanie używanych ubranek, wózków czy zabawek. Bo wiadomo, co trzeba nowe to trzeba, ale jak można kupić używane to po pierwsze jest to oszczędność dla portfela i dla planety :) 

A jak się idzie w gości to warto zapytać, czasem ktoś poprosi o coś z kosmetyków a czasem o ubranka czy inne faktycznie potrzebne produkty  :) 

Mi ostatnio znajoma mówi, nie kupuj ubranek  pampersów i chusteczek ale kup mi te słoiczki do rozszerzania diety i podaka mi firmę  smaki i wszyscy zadowoleni  :)

Ja uważam, że warto zapytać co jest potrzebne :)

Jak już nie ma takie możliwości to korzystam czasem z kart podarunkowych.

Karty podarunkowe są super :)

Tak 🙂 

Ja bardzo lubię.

voucher na sesje zdjęciowa , przyszła mama wykorzysta w ciąży albo jako sesje noworodkowa :) . Pamiątka na całe życie 

Fajny pomysł z tą sesją🩷

Bon podarunkowy super ale osobiście sesja rewelacja! Mega by mnie ucieszył taki prezent. 

Ja się wybierałam na brzuszkową to nie zdążyłam hihi, noworodkową też przegapiliśmy i dopiero na chrzciny się udało:) nie mam takich pięknych zdjęć od fotografa, ale chociaż w domu kilka zrobiliśmy, więc pamiątka jest :) a co myślicie o tych sesjach takich mocno przebieranych? Tzn jakieś takie zdobne suknie, kwiaty we włosach itd? Ja chciałam zrobić taką zwykłą, normalną. Może kiedyś będzie mi dane :)

Ja jeśli miałabym iść na sesje to taką bardziej zwykłą, bez ciągłego przebierania się i bez sukni z tiulami itp. Ale ja po prostu tego nie czuję :) Ale takie zdjęcia u innych bardzo mi się podobają :) 

Ja nigdy nie byłam na takiej sesji . Ogólnego jakoś tak nie mam parcia żeby iść do fotografa i robić zdjęcia profesjonalne. Jak np córka w żłobku miała sesje to fajnie te zdjęcia ma, kupiłam jej ale tak żeby iść i samemu ogarniać takie tematy to nie mój klimat . Lubię zdjęcia . W senie robię zdjęcia córce i później je wywołuje żeby miała album i pamiątkę ale takich zdjęć pięknych chyba nie potrzebuje z każdej okazji jak ciąża, świeta, dzieńatki bla bla.