@Magdallenka0897 O taką kaczuszkę mam
Mysmy wanienkę z termometrem ale jest to na tyle głupie że termometr na baterie i zawsze przez to jest włączony i działa ![]()
Super ci się to trafiło ![]()
Też mam taką wanienkę z termometrem i jak kupowałam to też słyszałam , że one potrafią złą temperaturę pokazywać i jak mierzymy zwykłym termometrem to faktycznie jest stopień czy dwa różnicy . Nie dużo ale jest .
Ja też mam wanienkę z termometrem ale nie działa
mam termometr taki którym się strzela i on oprócz temperatury ciała sprawdza też wodę ale tak nie bardzo mu ufam
Ja w sumie nie wiem na ile dobrze pokazuje ale wkurza mnie że potem jak wanienka stoi w pokoju to on też działa xd.
Dla nas informacja o temperaturze i tak jest dość orientacyjna bo nasza Królewna to kąpiele po mamusi, prawie jak we wrzątku
musi być z 40-41 stopni woda i wtedy myjemy ją z 10 minut aż będzie ZIMNA woda tj. 37° ![]()
Jednak najlepsze są te termometry co się wrzuca do wody wtedy jest najbardziej wiarygodna temperatura.
Ile :ooo ja nie cierpię gorących kąpieli
Ooo też go miałam. Ale ja jednak sprawdzałam nic tylko przez pierwsze dni. Później to już na łokieć ![]()
Ja kocham i mała też widać że lubi
w takiej gorącej ją myję a potem jak jeszcze ma chęć to trochę ma czasu na pomajtanie nogami czy rękami i wychodzimy ![]()
A jak często kapiecie maluszki ?
Na początku 3 razy w tygodniu ale teraz w lato myślę że będziemy codziennie
Też tak sobie zaplanowałam , ale jak beda takie upały to wyjdzie w praktyce
My po powrocie ze szpitala kąpaliśmy co 3dni, potem uznaliśmy że pora już co dwa a teraz jak jest gorąco i mała się zgrzeje to decydujemy na bieżąco ![]()
No i dodatkowo jak jest kupa po pachy ![]()
![]()
My też na początku co 3 dni , później zrobiło się cieplej to co dwa dni , a teraz takie upały to codziennie bo ulewa troszkę podczas karmienia z butelki bo dokarmiam mm i zbiera jej się pod szyjką mleczko i to jest ciężko domyć z fałdek jak leży na przewijaku . I najlepiej podczas kąpieli bo uda się odgiąć główkę do tyłu , a to mleko jak się tam zbierze to aż śmierdzi .
Domyślam się że to nie jest przyjemny zapach i maluszkowi też napewno nie jest komfortowo
boję się tych upałów po porodzie ![]()
Łatwo nie jest bo można przegrzać i u nas wyszły potówki ale jednak wolę teraz upały niż zimą. Na spacery wychodzimy po największym słońcu i staram się chodzić w cieniu . Ubieram tylko takiego luźnego rampersa żeby było jak najbardziej przewiewnie . I w domu też tylko body na krótki rękawek.
A ile maluszek ma ? ![]()
![]()
6 tygodni wczoraj skończyła.
I kiedy wyszłaś na pierwszy spacer ?