Prezent na roczek

@Magdallenka0897 O taką kaczuszkę mam :innocent::innocent:

4 polubienia

Mysmy wanienkę z termometrem ale jest to na tyle głupie że termometr na baterie i zawsze przez to jest włączony i działa :see_no_evil:

Super ci się to trafiło :slight_smile:

Też mam taką wanienkę z termometrem i jak kupowałam to też słyszałam , że one potrafią złą temperaturę pokazywać i jak mierzymy zwykłym termometrem to faktycznie jest stopień czy dwa różnicy . Nie dużo ale jest .

Ja też mam wanienkę z termometrem ale nie działa :face_with_peeking_eye: mam termometr taki którym się strzela i on oprócz temperatury ciała sprawdza też wodę ale tak nie bardzo mu ufam

Ja w sumie nie wiem na ile dobrze pokazuje ale wkurza mnie że potem jak wanienka stoi w pokoju to on też działa xd.
Dla nas informacja o temperaturze i tak jest dość orientacyjna bo nasza Królewna to kąpiele po mamusi, prawie jak we wrzątku :sweat_smile: musi być z 40-41 stopni woda i wtedy myjemy ją z 10 minut aż będzie ZIMNA woda tj. 37° :see_no_evil:

Jednak najlepsze są te termometry co się wrzuca do wody wtedy jest najbardziej wiarygodna temperatura.

1 polubienie

Ile :ooo ja nie cierpię gorących kąpieli

Ooo też go miałam. Ale ja jednak sprawdzałam nic tylko przez pierwsze dni. Później to już na łokieć :rofl:

Ja kocham i mała też widać że lubi :face_with_hand_over_mouth: w takiej gorącej ją myję a potem jak jeszcze ma chęć to trochę ma czasu na pomajtanie nogami czy rękami i wychodzimy :smiling_face:

1 polubienie

A jak często kapiecie maluszki ?

Na początku 3 razy w tygodniu ale teraz w lato myślę że będziemy codziennie

1 polubienie

Też tak sobie zaplanowałam , ale jak beda takie upały to wyjdzie w praktyce

My po powrocie ze szpitala kąpaliśmy co 3dni, potem uznaliśmy że pora już co dwa a teraz jak jest gorąco i mała się zgrzeje to decydujemy na bieżąco :smiling_face:
No i dodatkowo jak jest kupa po pachy :joy::joy:

2 polubienia

My też na początku co 3 dni , później zrobiło się cieplej to co dwa dni , a teraz takie upały to codziennie bo ulewa troszkę podczas karmienia z butelki bo dokarmiam mm i zbiera jej się pod szyjką mleczko i to jest ciężko domyć z fałdek jak leży na przewijaku . I najlepiej podczas kąpieli bo uda się odgiąć główkę do tyłu , a to mleko jak się tam zbierze to aż śmierdzi .

Domyślam się że to nie jest przyjemny zapach i maluszkowi też napewno nie jest komfortowo :persevere: boję się tych upałów po porodzie :smiling_face_with_tear:

Łatwo nie jest bo można przegrzać i u nas wyszły potówki ale jednak wolę teraz upały niż zimą. Na spacery wychodzimy po największym słońcu i staram się chodzić w cieniu . Ubieram tylko takiego luźnego rampersa żeby było jak najbardziej przewiewnie . I w domu też tylko body na krótki rękawek.

A ile maluszek ma ? :innocent::innocent:

6 tygodni wczoraj skończyła.

I kiedy wyszłaś na pierwszy spacer ?