Prezent za opinie

też mamy sporo różnych gryzaków i bywa tak, że ulubione wcześniej nie budzą żadnego zainteresowania córki. Michu, również dostaliśmy Sophie, ale odkąd naczytałam się o grzybie w środku unikamy go i pewnie go wyrzucimy. W zestawie był mniejszy twardszy gryzak, jego córa dość lubi jeszcze. Podobają jej się miękkie gryzaki plastyczne takie jak owieczka z Canpol, apple tree z Mombella. Hitem u nas jest gryzak malinka, wygląda jak smoczek, ale ma wypustki i chyba konkretnie masuje dziąsełka. Do tego ma uchwyt na który można zaczepić łańcuszek do smoczka - uwielbiam gryzaki, które mają taką możliwość.
Aisa, ośmiornica fajna pod względem praktyczności, ma sporo wypustek, różnych faktur, ale jej wygląd mnie przeraża.
Pati, zakup gryzaków zwykle przebiega w ciemno, proponuję Wam mieć po jednym z każdego rodzaju, czyli i wodne, żelowe, kauczukowe, drewniane - kupując zwróć uwagę na oznaczenia wiekowe, nie wszystkie gryzaki są np od 3-go miesiąca. Moja córa lubi schłodzone gryzaki i zaobserwowałam, że często się bawi póki jest chłodny, a gdy się zagrzeje to traci nim zainteresowanie - przy okazji: sprawdź czy dany gryzak można chłodzić albo sterylizować (to jest istotne i jak się okazuje, wiele nie ma takiej opcji).
Michu, przecieracie Sophie ściereczką tak jak jest w instrukcji?

U mnie siostra synkowi kupila tala szczoteczke w stylu bananka i jest in caly taki miekki i siostra przyczepila mu ma sznureczku od smoczka i ma go przy sobie non stop i ciagle go gryzie i jemu spasowal…i chyba kupie mojemu synkowi;) a jutro jade mu kupic gryzaczek bo mamy taki jeden ale zle mu sie trzyma.w.raczczce i jest za duzy…wole kupic bardziej plaski bo ten mamy taki grubszy …bo synek teraz gryzie wszystko co ma w raczkach a ma 4,5mc pewnie niedlugo beda zabki wchodzic…mojemu pierwszemu synkowi wyszly dop pod koniec 6mc ale sie tak nie slinil…kazdy inaczej przechodzi, oby lagodnie;-)

MichuNi ta żyrafa to mnie zawsze intryguje, ale cena…kosmos.
A moja córka gryzie wszystko:auta brata, jego piłki, jego instrumenty np. flet.
A gryzaki? Nieeee.
Ona zakochana w bracie jest i czym on sie bawi to ona tez chce i Tak mu wszystko pobiera.

Mama Gratki a po co sie ja przeciera? Ze względów higienicznych? Bo ja o niej nawet nic nie wiem. Zobaczylam cenę i odeszlam

Tak, tez slyszalam o grzybie ale to samo jest z zabawkami do kapieli… przemywalam Sophie woda uwazajac zeby woda nie dostala sie do piszczalki. Zadna filozofia :slight_smile:
A zabawki kapielowe trzeba regularnie wymieniac :slight_smile:

Zabawki kąpielowe najlepiej jest kupować te bez dziurki na dole. A jak już mają dziurkę, to trzeba je regularnie wymieniać, tak jak mówi MichuNi.
Właśnie myślałam nad sophie, tylko to akurat taki gryzak, że szkoda, jakby synkowi się nie spodobał, najtańszy to on nie jest. No ale może się skuszę. Te ośmiorniczki też widziałam i teraz myślę, który lepszy :stuck_out_tongue_winking_eye:

Można też zabawki do kąpieli jak mają dziurkę zatkac ja zanim się użyje zabawki :slight_smile:

My zabawki do kapieli co jakis czas wymieniamy.
Starszy syn to i tak przewaznie do wanny auta bierze. A corka bawi sie butelką po skończonym płynie

A mój mąż dziurki zalatal guma podgrzal i guma taka jak do zabawek skleila się z zabawką i już nie mają dziur i problemu nie ma.

Aisa ta ośmiornica jest genialna bardzo mi się podoba już sobie zapisałam stronę i przy najbliższym zakupie ze smyka kupimy . Normalnie oczopląsu można dostać tyle tego jest . Ja kiedyś miałam wodny gryzak i było ok a teraz tyle rodzai że można przebierac ile się chce . A mam takie książeczki do wody co zmieniają kolor .

Pati A gdzie książeczki takie kupiłaś?
W smyku są i są różne kolory kasku czy tam kapelusza ośmiornicy są niebieskie fioletowe pomarańczowe żółte i tam jeszcze inne ja przykładową wzięłam pierwsza z brzegu :slight_smile:

Pati ja tez prosze o namiar na takie ksiazeczki.
Dzieci byłyby zachwycone.
A te ośmiorniczki to co to?

Patrycja te osmiorniczki to gryzaki wyżej gdzieś masz link bo dodałam:)

Widziałam właśnie różne kolory także fajnie będę musiała zakupić , a i tak się zbierałam żeby zamówienie zrobić na suszarkę do butelek przenośna akurat z Canpola rewelacja bo się składa na wyjazd będzie jak znalazł .

Dziewczyny a książeczki to kupiłam u mnie w pracy już nawet nie pamiętam jaka to firma . Ale jak byście chciały to moge wam kupić i wysłać pocztą nie ma problemu

Pati A za ile kupiłaś i jeśli byś miała czasu trochę mogłabyś pokazać jak wyglądają książeczki? :slight_smile:
My.mamy jeszcze takiego gryzaka ma zdjęciu mój syn nie lubi się z nim rozstawać

Aisa fajny stworek , kiedyś to te gryzaki były wszystkie takie same tak mi się wydaje nie miały tego wow . Widziałaś może te gryzaki owoce i warzywa mega piękne arbuz skradł moje serce ale cena też niezła .
Oj jakoś 15zl z tego co pamiętam bo to było już jakiś czas temu . Zrobię zdjęcie tylko muszę poprosić mojego żeby ściągnął mi karton bo mam tam pochowane rzeczy na późniejszy okres

Aisa niestety nie mogę dodać zdjęcia bo format nie taki a nie wiem jak zmienić chyba że podasz maila to Ci wyślę zdjęcie tych książeczek

Nasza dzisiejsza przesyłka :heart:

Śliczny! :heart:

Pati A jak robisz telefonem zdjęcia to nie wchodzi ci jpeg bądź jpg?

Cudny lemur. Za miesiąc będzie do wygrania w blogosferze, może nam się poszczęści :smiley:

Faaajny lemur!W rzeczywistości prezentuje się naprawdę ciekawie.Mój syn lubi takie długie i szeleszczące elementy hmmm…przy najbliższej okazji kupię mu to cacko :slight_smile: