Stawiałabym równiez na klocki. Ewentualnie może bardziej kreatywne, puzzle 3d czy coś, żeby dziecko widziało jak coś rośnie dosłownie w jego oczach ![]()
Albo pisak 3d do tworzenia przeróżnych ciekawych rzeczy. Teraz widziałam reklamę Smart Sketcher. Ciekawe, bardzo kreatywne., nie wiem jak cenowo. Może może warto to rozważyć ![]()
My w tamtym roku poszliśmy w sensoryczne prezenty ze względu na dużą potrzebę ruchu - hamak jako huśtawka kokon, poduszka jeżyk i sensoryczne puzzle.
U nas dokładnie tak samo dorośli mają “nie dostawać” prezentów
termin na 3 stycznia ale CC 37-38 tydzień o ile coś wcześniej się nie zadzieje. Sama nie wiem jak będą wyglądały święta, na razie modlę się by być w domu a nie w szpitalu
powinnam już się rozglądać za prezentami , żeby później nie zawracać sobie tym głowy
Oj to trzymam kciuki tak jak i za każdą mamę rodzącą w okresie zimowym ![]()
![]()
Obyśmy wystrzegły się chorób i wróciły szczęśliwie na czas do domu ![]()
U nas w rodzinie 6 latek na topie Minecraft (choć chyba sam nie wie do końca co to jest
ale wystarczy plecak z napisem,koszulka czy figurka i podjarany na maxa
)
U nas Lego , hot wheels na topie i takie klocki magnetyczne minecraft ![]()
Ogólnie zapakowana była w zwykła folie zaklejaną. Ale jeżeli chodzi o matę to dla mnie bomba nie wygląda na taki chiński szajs. Chociaż czasami coś w innym Polakiem, sklepie można kupić krótszej jakości.
Mikroskop że szkiełkami albo jest taki koleś na tt Adam Mirek który wypuścil teraz glutologie może coś takiego?
Oo taki mikroskop to może byc strzał w 10!
Pamiętam jak z bratem dostaliśmy taki zestaw - super zabawa
Swoją drogą bardzo lubię oglądać jego filmiki ![]()
![]()
No tak szczerze to mata była w kartoniku, ale bardzo tandetnym i zmęczonym długa podróżą… Za to zawartość super ![]()
Mam wrażenie, że dziewczynce jest łatwiej coś kupić, bo dla chłopca to tylko klocki i autka przychodzą mi do głowy, chyba, że ma jakieś konkretne zainteresowania to wtedy książki tematyczne
Dla dziewczynek zawsze coś się znajdzie czy do ubrania czy zabawek jakoś więcej wszystkiego.
My dorosłym nie robimy prezentów, ale czasami właśnie tak to jest ,że coś słodkiego się znajdzie pod choinką.
Ja jeszxze kompletnie nie mysle o prezentach świątecznych. Teraz w sobote robiliamy urodzinki 2 synkowi. Musimy jeszxze do zlobka coś ogarnąc. Ale dzisiaj siedzi w domku bo wczoraj byl nie bardzo i zobaczymy czy pojdzie w ogole w tym tygodniu. Tym bardziej że w czwarrtek mamy bilans.
Za chwilę Wszydtkich Świętych- mam paŕę grobów do ogarniecia.
I dopiero zaczne cos myslec o Mikolaju. Bo robimy dzieciakom Mikolalja. Ale co roku coraz trudniej z prezentami
tyle tego wszystkiego dzieci maja.
W tamtm roku postawilismsy na vouchery- byly do kina i do ogrodu świateł. I dzieciaki byly zadowoolone bardzo ![]()
Ooo to możecie mieć piękny prezent pod choinkę ![]()
![]()
![]()
Oby nie tak szybko
jeszcze nie jestem przygotowana na dzidziusia ani mentalnie ani ogólnie,ciuszki w workach nie wyprane,komoda nie kupiona, żadnej wyprawki, lepiej niech tam siedzi ile trzeba ![]()
![]()
Mikroskop kupiłam już mu na urodziny ![]()
Tak już powoli rozmyślam nad prezentami. Tym bardziej że 3 dzieci na pokładzie i z dużą różnicą wieku co łączy się z różnymi zainteresowaniami ![]()
Dla najmłodszej myślę nad basenem z piłeczkami.