Problematyczne Rozszerzanie diety

U mnie wybawieniem jest fotelik do karmienia... chociaż w nim siedzi. Bo tak to to myślę że by mi uciekał z tym jedzeniem 

Mazia jak synek się pojawi to może się zmieni na lepsze on będzie cycka a ona zwykle jedzenie ☺

Nati oj nie wiem obawiam się, że może być gorzej aj 

Nati jak dziecko się urodzi to zazwyczaj jest tak że jak jedni chce cyca to drugie albo się przytulić albo coś innego domaga się uwagi a nie samodzielnego ładnego jedzenia

No okaże się wszystko niedługo dziewczyny trzeba myśleć pozytywnie ☺

Jasne nie zawsze jest pod górkę z jedzeniem :D może trafi Ci się maluszek co będzie jadł wszystko 

Nati moja je nie mamy z tym problemu 

Mazia dobrze by było 😂☺

Na początku tak było jak wracam że szpitala, mala wisiała na piersi. A syn coś chciał to był problem jak męża nie było..  Ale jakoś trzeba było sobie poradzić 

martyna04022019@gmail.com

Dlatego warto mieć pomoc od razu po porodzie choc przez parę dni 

Martyna najgorsze są początki ale jak się wpadnie w ten rytm to chyba już nie jestes tak źle ☺

No pomoc po porodzie zawsze jest przydatna 

Normalne u nas synek też mocno plul na początku po jakimś miesiącu się zaczął przyzwyczajać do łyżeczki i było lepiej.  

Ja się boję że może nie zaakceptować takiego jedzenia i odrzucić mleczko 

Mama 2021 no to jest problematyczne, ale no dziecko ma za zadanie sie nauczyć jeść normalnie i w sumie tego mleka będzie coraz mniej. Jak zrobisz to z głową nie w pośpiechu to nie powinno odrzucić mleka 

Mama 2021 musisz spróbowac i zobaczysz jak będzie. Myśl pozytywnie 

nastawienie jest tu bardzo ważne 

Myślę że to całkowicie normalne jedno dziecko załapie od razu a inne będzie potrzebowało naprawdę wielu prób Aby nauczyć się ładnie jeść i nie wypluwać podstawą jest tutaj cierpliwość systematyczność przede wszystkim nic na siłę nie wywierać presji na dziecku i samemu się nie denerwować nawet jeżeli zje jedną łyżeczkę to już jest sukces nie oczekujmy od razu od dziecka że zje całą przygotowaną dla niego porcję dajmy się czasem temu zmarnować albo po prostu dojedzmy za dziecko my a w końcu pewnie dojdziemy do sukcesu No i przede wszystkim Właśnie nie denerwować się przy tym rozszerzaniu diety przy podawaniu dziecku posiłku bo maluch to czuję i czasami przez to że właśnie wyczuwa nasze nerwy może nie chcieć jeść

Każde dziecko jest inne jednemu podejdzie taka konsystencja drugiemu znowu inna to samo jeśli chodzi o grudki czy smaki :) warto brać to pod uwagę i dać dziecku po prostu czas :) 

Nie ma znam dziecka żeby zaraz od ręki odrzuciło mleko więc ja bym się chyba na zapas tym nie martwila;)