Chyba warto próbować
Post związany był ze starszą córeczką ale powiem wam że teraz mam identyczny problem. Pierwszy raz teraz udało mi się nakarmić córeczkę gruszką z własnego ogrodu a poza tym wszystko wypluwa to chyba rodzinne
Mój tez z poczatku wypluwał , teraz pluje jak mu coś nie smakuje poprostu
Mój pluje kiedy nie chce.juz jeść..
Moja córka pluła jak miała za dużo w buzi :D tak naprawdę jakoś sami musimy powoli do tego wszystkiego dochodzić bo jak widać każde dziecko muszę mieć inaczej
Mój pluł wszystko do 8msc… pozniej jadł co mu smakowało
Mój syn wypluwał pierwsze kilka dni, potem zaczął ładnie wcinać. Teraz to w sumie je wszystko, co mu podam. Nie ma chyba produktu, którego by nie lubił, oczywiście z tych, które już próbował. Nie każde dziecko tak ładnie je, ale to nie znaczy, że coś nie tak. Niektóre potrzebują więcej czasu. Ważne żeby zacząć rozszerzanie diety dopiero wtedy, gdy są widoczne u dziecka wszystkie oznaki gotowości, a nie zawsze to jest 6 miesiąc, czasami dopiero 7 na przykład.
Na szczęście syn pluł do 7 miesiąca;) teraz je ładnie;)
U nas nie było czegoś takiego jak plucie na szczęście raczej wybrzydzanie że ble i nie jadła po prostu
Mój ma 3 lata , a moge policzyć na palcach rzeczy które zje normalnie.. :/ reszta fuj, bee. Licze na to , ze to się zmieni.
zmieni sie napewno. rob mu rozne wariacje jak nie chce jesc calego dania rozkladam wszystko osobno i zawsze cos zje
Kombinuj wycinaj wzory , baw się jedzeniem niestety czasami trzeba zachęcić dziecko do jedzenia ja np robię osmiornice z parówek usmieszki na kanapkach
Dzieci chętnie jedzą takie urozmaicone dania ;)
Moja to pluła wszystkim do 9 miesiąca, teraz ma 11 to je chętnie tylko kaszki, musy i czasem serki waniliowe. A no i najbardziej to uwielbia suchą bułkę, ewentualnie chleb. Zupki czy warzywa to naprawdę mega sporadycznie zje i jak już to tylko kilka łyżek. Ani jajek nie chce ani mięska. Naprawdę brak mi pomysłów ci robić żeby zaczęła coś więcej jeść. A no i najlepsze to jest u niej cały czas mleko z cyca. Ale piersią planuje ją karmić do roku, później odstawiamy. Wiem że będzie mega ciężko szczególnie w nocy ale nieprzespane noce dają w kość a cięcia potrafi budzić się 15 razy w nocy na cyca.
Paula jakbym czytała o swoim dziecku..
Oj uwierzcie , ze kombinuje jAK się tylko da. Zachęcam nawet poprzez bajki , książki, razem robimy. Mówi w zje, a jak już jest gotowe to nawet nie spróbuje…
U nas tez czasami powie ze zje a później kombinuje
Oj u nas rd też nie było łatwe..
Oj u mnie córka nie lubi urozmaiconej diety ;D Ona nic nie chce próbować ...a już tyle pomysłów aby zachęcić ;D Ona jakby mogła to by jadła wiecznie jedno i to samo ;o Ogólnie ciężko z nią z jedzeniem. Dobrze ,że chociaż druga córka lubi próbować nowe rzeczy i ogólnie dużo jej smakuje ;)
Patrycja ja ostatnio pytałam neurologopedy żeby iść do psychologa, który zajmuje się zaburzeniem odżywiania, bo to wybiórczość pokarmowa.. ale nie znalazlam nikogo kto się tym zajmuje..
może też taki okres ma dziecko? może będzie lepiej z tym próbowaniem?