Z wkładek lepiej zrezygnować, a już na pewno wystrzegać się tych perfumowanych, bo mogą działać drażniąco na miejsca intymne.
Oj tak wkładki to najlepiej okazjonalnie. Kiedyś używałam,a jak przestałam to upławy się skończyły. Perfumowane mnie zawsze podrażniają, ja nawet papieru nie mogę mieć zapachowego bo infekcja intymna gwarantowana
Mazia dokładnie, czasem człowiek się zastanawia skąd te infekcje nawracają a tu winny jest barwiony lub perfumowany papier toaletowy.
Figa ja sobie z tego nigdy nie zdawałam sprawy. Non stop jakieś infekcje ,aż w końcu zaczęłam kombinować i doszłam do wniosku,że co mam papier zapachowy to jest tragedia potem
To dobrze, że udało Ci się do tego dojść. Mi kiedyś ginekolog zasugerowała to wydawało mi się to śmieszne na początku ale potem faktycznie odstawiłam papier barwiony i ustało.
Takie małe rzeczy,a mogą tyle problemów przysporzyć.
O matko ale mi teraz dalyscie do myślenia a ja wczoraj kupiłam rumiankowy ....
Nati jak wcześniej było okej to teraz też będzie :) u mnie po prostu tu tkwił problem pewnie od lat
Ja nigdy nie kupowałam zapachowego papieru ale tak jak mówicie pewnie mają jakąś chemię w sobie i działają drażniąco na nasze intymne miejsce, przecież to takie delikatne miejsce.
Wkładki to tylko okazjonalnie i w ciąży zakładałam częściej bo jak nigdy miałam większe uprawy śluzu
No ja zauważyłam,że jak w pracy miałyśmy papier zapachowy to była tragedia. Potem jak się skaplam to już zawsze zwykły kupowalysmy , w domu też kwisya mąż kupić jakiś rumiankowy i byka infekcja zaraz,więc od tego pory bezzapachowe
Używałam i zapachowego i bezzapachowego i nic się nie dzialo
Mazia juz mąż mi kupił zwykły i tak w razie w 😂
Nati dokładnie jeśli nie miałaś problemów cały czas to raczej nie masz uczulenia :)
Nati hahah mąż zapobiegawczy ,ale jak zawsze było okej to będzie dalej okej :-) ja po prostu wiecznie miałam jakieś ingfejcie nie wiadomo skąd i w końcu udało się dowiedzieć dlaczego
Te zapachowe to nie dość że droższe to jeszcze powodują infekcje hehe
Lauraq mogą ale nie muszą ;)
To ja Aneczka napewno z wkładkami miałam jak dziewczyny że od kad tak nie stosuje często to też mi się poprawiło z infekcjami.
A żele do higieny intymnej wam nie pomagają ?
Nati jak już jest infekcja to mi tylko antybiotyk pomaga. Żel też muszę mieć taki bezzapachowy najlepiej
Nati jak już infekcja się pojawi to to lekarz często globulkami leczy