jak moja mala miala ciemieniuche to po czesaniu nicym ja nie smarowalam a juz nie oliwka ,po oliwce zawsze bylo tej ciemieniuchy wiecej
mój maluszek po urodzeniu miał prosaki na nosku, ale zniknęły same po 2 tygodniach:)
mój synek od początku był kąpany w mydełku i po jakimś czasie zrobiła się ciemieniucha oliwka nie pomagała …Nam pomógł krem bambino pielęgnujący nakładałam grupszą warstwę i po 3 razach znikła i juz nie powróciła od czasu jak zaszełam kąpać synka w szamponie:)
a co do mydełka. My na początku kąpaliśmy w mydełku bambino, ale małej zrobiła się taka sucha skóra, mimo stosowania oliwki. Jak zmieniliśmy na płyn do kąpieli allerco wszystko ustąpiło
tez uzywalam allerco na poczatku potem kapalam synka juz w nivea baby i tez bylo dobrze
ja właśnie też chcę kupić nivea, bo allerco mi się już kończy, a jakoś mam zaufanie do nivea i myślę, że będzie ok. Są fajne płyny, żele i szmpony
my kąpiemy na zmianę raz w oilatum raz w nivea i mała ma “REWELACYJNĄ” skórę
nivea baby bardzo ladnie pachna i nawizaja skore ja jeszcze uzywam serie johnson’s baby lawenda “na dobranoc” tez ladnie pachnie
słyszałam już od kilku mam, że często dzieciaczki mają uczulenie na produkty jonsona
ja uzywam do mojej malej nivea ,super produk ,a ak ogolnie to wszystkie kosmetyki dla dzieci co jakis czas zmieniam malej
mi kiedyś położna mówiła że produkty johnsona nie uczulają, tylko że niektóre mamy aplikują za dużo kosmetyku… jest tak ponieważ one sie bardzo ładnie wchłaniają i później może sie komuś wydawać że jak skóra nie jest tłusta to za mało i smarują jeszcze raz…
claudia możliwe, nie wiem, bo nie używam. Wczoraj wypróbowaliśmy oliwkę pielęgnacyjną z Hippa, jest rewelacyjna
johons bardzo uczula nan połozna doradziła kompania maluchow w szarym mydle albo nive sa bardzo dobre moge poleci
ja myslę, że każdy kosmetyk może uczulić a wszystko jest zależne od tego co szkodzi maluszkowi i co zawiera kosmetyk, niby woda tez nie powinna uczulać a są dzieci, którym jedna woda szkodzi a druga nie, więc chyba nie ma reguły i recepty na doskonały kosmetyk
my uzywamy kosmetykow firmy Mustela. a wszystko przez to, ze nasza Ala ma problemy ze skorka. czesto wyskakuja jej czerwone, suche plamy. bylismy u alergologa i dermatologa i nic nie zrobili. dalej mowia, ze to jej zaniknie, a ja strasznie swedzialo:( w koncu gdzies wyczytalam o firmie Mustela i powiem, ze jestesmy z niej mega zadowoleni!!! jest droga, ale po pierwszej kapieli, skora mojego dziecka zrobila sie baaaardzo miekka i i suche plamy sa nawilzone:) polecam:)
mustella tez jest droga…ja musialam kupowac Emolium i Allerco z apteki bo synek mial atopowe zapalenie skory…tez sa drogie te kosmetyki bo pamietamze za maly szampon placilam 32zl…
my wlasciwie nie mielismy potowek a jak juz sie zdarzyla jedna czy dwie to poprostu smarowalam to sudocremem i szybko przygasalo
a ja zgadzam się z w3105, bo niektóre dzieci mają suchą skórę od tego, że woda jest twarda, a my zaraz popadamy w panikę, że ma problemy skórne… Czasem wystarczy kąpać w przegotowanej, albo przefiltrowanej, chociaż to uciążliwe…
u nas potówki raz się pojawiły, zrobiliśmy kąpiel z krochmalem i wszystko przeszło
Potówki chyba tylko raz były u nas.A kąpiemy w oilatum zazwyczaj i nie ma jak dotąd problemów z suchą skórą.