Wiesz co mi to sprawiało przyjemność
bo to było spotoanie z kolegami i za dziecka zimno mi wcale nie przeszkadzało ani morke rękawiczki ![]()
![]()
![]()
Dla mnie to zawsze bylo jak za kare
dodatkowo zawsze stres
kiedys pamietam jak babcia mnie zabrala do swojej siostry na wyjazd , ja tam doslownie plakalam , ze musze isc do kosciola . Poszlismy , ale tam nie mieli naklejek ,kotee zbieralismy w indeksie , wrocilam wiex z podpisem . Ksiadz mnie pytal , ponziej co bylo na kazaniu (ja nie pamietam co jadlam na sniadanie , a co dopiero o czym ksiadz na mszy opowiadal
powidzial , ze “ostatni raz mi to uzna” no serio ? Trzeba chodzić tylko do 1 kosciola , bo on ma naklejki
takich nieprzyjemnyxh historii z batmanami nam niestety cala kieszen
Ooo ale mam tez taka kiedy moja mama zostala bohaterem w swoim domu
jak przyszedl ksiadz po koledzie i rozsiadl sie u nas , gatka szmatka i mówi, ze on mnie teraz przepyta z ostatnich lekcji religii i modlitw . A moja mama nagle mowi " halo halo , a ksiadz przyszedl do nas w gosci czy mi dziecko stresowac "
i ze pytac to on moze mnie na lekcjach a nie w domu i wybila mu ten pomysl z glowy
moja mama super hero
Hihi mówisz na księdza batman a mój mówi nietoperz i do domu po kolędzie to on nie będzie przyjmował nietoperza
w sumie to jedno i to samo ![]()
![]()
Ostatnio sasiadka mowi ze jej mama mowila do brata ze trzeba posypac wejscie sola bo bylo slisko bo bida bedzie dzisiaj chodzic ![]()
![]()
pozniej brat krzyczy przez okno mama otwieraj drzwi bo bida idzie ![]()
![]()
![]()
![]()
Bez problemu w necie można wszystko załatwić
mu kursy przedmałżeńskie tak robiliśmy ![]()
My powiedzieliśmy księdzu że nie zrobiliśmy, to nam po prostu zrobił 15minutowa pogadankę ![]()
Tak, też o tym slyszlam i tez z mężem sie nad tym zastanawialiśmy, żeby takie zaświadczenie kupić na olx ale okazało się, ze w naszej parafii ksiądz nie przyjmuje takiego zaświadczenia i musieliśmy szukać stacjonarnie ![]()
![]()
Nietoperz tez niezle ![]()
Ostatnio smiechlam, bo jak chrzcilismy to.ksiadz mowil , ze jak ktos chce przyjac ksiedza po koledzie to moze wziac specjalna karteczke i wrzucic do skrzynki albo zeskanowac kod qr albo odezwac sie do nich na facebooku ![]()
![]()
O ja to jest boskie !!!
Super pomysł
myślę, że wykorzystam ![]()
Ja też słyszałam o tym zabobonie będąc w ciąży, ale poszłam mimo wszystko na 2 pogrzeby. Nie wyobrażam sobie, jakby miało mnie tam jednak nie być, bo były to dość bliskie osoby.
Rowniez bylam na pogrzebie , ale za to z chrztem moj brat poczekał az urodze , i tak dlugo czekal , ze ja ochrzcilam pierwsza ![]()
A czemu powinno się czekać z chrztem? Bo tego zabobonu chyba już nie słyszałam ![]()
Chrzesna podobno nie moze byc w ciazy bo dzieci sobie zdrowie zabieraja , niby nikt w to nie wierzy , ale jednak to teoche tak jak z czarnym kotem . Jak.sie nic nie stanie to sie zapomina , a jak cos sie stanie to "wina kota " ![]()
Ja też niby nie wierzę w zabobony, ale jak czarny kot mi przebiegnie drogę to zawsze trzy razy za lewe ramię splunę ![]()
a tak wiecie, zapobiegawczo ![]()
Haha przezorny zawsze ubezpieczony
ja ogólnie nie wierzę w te przesądy , ale zawsze mam nadzieję , że kot miał jakąś białą plamkę ![]()
Ja raz pamiętam jak jedna dziewczyna już wysoko w ciąży była chrzestną wyobraźcie sobie dziewczynę ze sporym brzuchem stojąca przed ołtarzem jako chrzestna
wyobraźcie sobie co tam się działo w kościele ? No każda wierząca kosciolkowa babcia miała coś do powiedzenia ale później wszystkie do komuni poszły ![]()
![]()
ale się uśmiałam z tego.
Hahha o.moj boze taaak ! Ja tez zawsze sobie wmawiam , ze pewnie mial czubel ogona bialy ![]()
albo skarpeki czy krawacik ![]()
@Karcia ja sie smialam , bo chrzcilismy mała i caly kosciol poszedl do komuni , tylko nie my , ani rodzice ani chrzesni
nabijalismy sie , ze ktos przeciez spiewac musi jak wszyscy maja buzie zajete jedzeniem ![]()
Pewnie babki was tam nieźle obgadaly ![]()