Ja na studiach też miałam koleżankę, która miała wtedy córkę 2 latke a dziewczyna w moim wieku była. Gdyby rodzice jej nie pomogli to na pewno by studiów nie dokończyła więc widać jak wiele daje pomoc
właśnie za młodego samej tez byłoby jej ciężko wszystko pogodzić
Często niektórzy nie widzą jak mają dobrze dzięki takiej pomocy a i tak narzekają
Znajoma ma dwójkę dzieci, swoją działalności (fotografia + termomix) i jest przed 30. Dzieci teraz poszły do przedszkola i zerówki i mówi że nie wie co zrobić z wolnym czasem :p
Mieszkają sami z mężem, bez wsparcia rodziców z jednej i czy drugiej strony
Przedszkole w miarę blachy czas zaraz szkoła dzieci kończą o różnych rodzinach plus nauka zajęcia myślę że nie będzie się nudzila
Pewnie tak :)
Fotografia ogólnie ciekawa praca. Duzo można zarobić na różnych uroczystościach. Berenika to podziwiam że tak wszystko ogarniasz.
Tak fotografia może sprawiać wiele radości :) Sama się nią zajmuje. Bardziej traktuje to jako pasję i skupiam się na fotografowaniu własnych dzieci niż jako biznes :)
Ja też lubię fotografować i będę niedługo rozkręcać biznes :)
Znajoma zaczęła właśnie od zdjęć dla rodziny, bo to była jej pasja, a z czasem przerodziła się w sposób na zarabianie :)
Odnośnie zarobków to też zależy od miejsca zamieszkania. Podobno za takie sesje noworodkowe u nas fotograf woła ok 300 zł, a za taką samą usługę w większym miescie zaplaci się ok 550 zł. Nie wiem czy to prawda, bo to czytałam w jakiejś grupie z mamami, które właśnie pytały o ceny sesji i różnice w stawkach przeogromne :)
ja mam aparat ale do własnego użytku
Oj tak, u nas nie ma sesji za 300zl ceny zaczynają się od 500zl w górę
U nas taka sesja gdzieś 350 za 15 ujęć więc jeszcze bez tragedii
Ta rozbieżność cen jest straszna. Tak samo z wypłatami. Robi się to samo w małym i dużym mieście i różnica nawet w setkach złotych. Tak samo koszty życia czy wynajmu mieszkań...
wszystko coraz droższe
Oj tak. Nawet te marki własne w sklepach już tak poszalały cenami, że oooo....
Dziewczyny te ceny szybują z dnia na dzień i bardzo mnie to przeraża;/
Wczoraj w radiu mówili, że przed samymi świętami będą kolejne podwyżki. Ja lubię robić zdjęcia ale na własny użytek. Może zdecydujemy się na sesję rodzinna ale kiedy syn będzie miał ok roku
Ja z dwójką byłam na takiej sesji ,ale teraz będę robić sama. Zainwestowałam trochę w drugi obiektyw ,plansze ,rekwizyty :) Od dłuższego czasu fotografuje swoje dzieci sama :) Zależy mi jednak zrobić sobie zdjęcia rodzinne ,bo wiszą mi jeszcze obrazy ze zdjęciami gdzie byliśmy w 4 ,a już niedługo będzie nas 5 :) Przeglądałam ceny o faktycznie dość mocno poszły w górę.
ja chciałabym zrobić sesję ale taką rodzinną, ja mąż i dzieciaki