Przedszkole przed 3 rokiem

Każda zmiana jest trudna ale trzeba się przemoc osobiście moja mama nauczyła tak moje młodsze rodzeństwo siedzenia z nią że oni np praktycznie nigdzie nie były bo zielona szkoła tyle dni rozłąki oni nie pojadą i teraz jest problem bo nic nie widzieli i mają pretensje 

Wydaje mi się że mimo wszystko teraz ta adaptacja powinna być łatwiejsza niż w żłobku ze względu właśnie na żłobek, dziecko już jest nauczone że zostaje z innymi dziećmi i paniami a mama zawsze po nie przyjdzie.

Dokładnie zgadzam się z Paulą

też tak uważam, że obecnie z adaptacją jest dużo lepiej 

Ja tez myśle, ze będzie łatwiejsza ;) plusem jest tez , ze już kojarzy panie z przedszkola ;) 

No też zdaje sobie sprawę ale chyba ciąża i hormony sprawiają że jestem taka bardziej wrażliwa i rozdzielona na moje dziecko :D 

oczywiście, że rodzice również przeżywają takie momenty w życiu, z reguły to chyba rodzice bardziej niż dzieci.

dziewczyny czy tylko ja tak mam, że próbuję dodąć komentarz, a nie mogę, raz się dodaje, raz nie?

Nie, u mnie często się pojawią komunikat Post cannot be Save, czy coś w tym stylu. I czasami później widzę że nadpisałam dwa bo się jednak dodał. . .

Halka18 też mam ten sam problem

Mi również tak wyskakuje to skopiuje sobie mój komentarz ,żeby w razie czego nie pisać na nowo i odświeżam stronę :) Ale zazwyczaj bez problemu komentarz jest dodany pomimo takiego komunikatu 

A o tym nie pomyślałam! Może faktycznie trzeba zacząć kopiować, bo szkoda jak się człowiek napisze, a później go nie dodaje.

Mi się wyskakuje ten komunikat , to odświeżam stronę i komentarz normalnie się dodaje ;)

Xyz rozumiem Cię doskonale, w sumie jestem tez w takiej sytuacji, ze przeżywam wszystko dodatkowo przez ciążę. Tylko na razie staram się nie myśleć o przedszkolu póki co ;)

Ja też staram się nie myślę. Ale wiem że wakacje szybko zlecą :D ani się nie obejrzę a już będę szykować wyprawkę do przedszkola  . Ani się nie obejrzę a już będę szykować wyprawkę dla dziecka. . :d

Xyz No ja już pomału szykuje się do wyprawki dla dziecka. Mam w sumie bardzo duzo rzeczy po synie starszym i nie wiem w sumie do czego zacząć ;) wczoraj kupiłam pierwsze ubranko i pieluszki ;)

Ja też dużo rzeczy mam i nie będę kupować . Tylko takie co nie pasują bo są w kolorze różowym będę musiała dokupić bo teraz synek ma być :D ale wiele akcesoriów, wiele rzeczy dla mnie juz mam . Ciuszki pojedyncze tez mam kupione :D będę musiała też w któryś dzień przejrzeć ciuchy po córce takie unisex wybrać :D 

Jeśli chodzi o ten komunikat to już kiedyś na forum się pojawiał ten problem i pisaliśmy do Mam canpolowych. I potem jakiś czas tego komunikatu nie było i teraz tez zauważyłam że jest znowu, ale ja np nie kopiuje komentarza, bo wiem że się doda tylko właśnie trzeba odświeżyć stronę. Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby się nie dodało  ;) 

A co do ubranek i wyprawek dla dzidzi i mamy to warto tego nie zostawiać na ostatnią chwilę i ja np wychodzę z założenia, że lepiej coś kupić i nie otworzyć niż potem biegać na wariata, tak jak to było u nas. Jeśli kiedyś będę w kolejnej ciąży to na pewno wszystko sobie przygotuje odpowiednio wcześniej  :) bo potem musiał mąż biegać np do apteki i kupić kapturki czy lanolinę... 

Ja wyprawkę zaczęłam kompletować całkiem wcześnie :) Musiałam kupić wszystko na nowo ,bo po córkach wszystko rozdałam. A że sporo tego wszystkiego to nie zostawiałam na ostatnią chwilę :) Co miesiąc jakieś rzeczy kupowałam ;) W jednym miesiącu wózek ,w drugim jakieś ubranka ... i tak się uzbierało :) 

Myślę, że chodzenie do przedszkola ze starszymi dziećmi może wyjść Twojej córce na dobre. Te starsze już płakać nie będą, wciągną w zabawę te młodsze, nowe. Ja bym się tak nie przejmowała, taka różnica wieku u przedszkolaków jest okej, w żłobku rok różnicy to dużo, ale nie w przedszkolu. 

Najgorsze pewnie będzie pierwszych kilka dni, a potem już będzie z górki ;)