Przegląd pieluch

Włąsnie ta Dada super bo sama nie stosowałam tylko na próbę a jak na zlosc non stop na nie promki widziałam:)

Kupilam wkoncu te pieluszki lupilu ;) i przyznam ze faktycznie nieco cieńsze niż dada ale delikatniejsze za dada zielone jednak ;) a tak to material z jakiego są zrobione złote dada j lupilu jak by taki sam ;)

Anisss mi się Lupilu w porównaniu do złotych Dada wydają bardziej miękkie ale ogólnie jak piszesz bardzo zbliżone wyglądem i rozmiarem.

W zielonych Dada nie ma paska wilgoci, potwierdzam. I nie wiem czy jednak nie uczulają starszego syna. Zakładamy tylko na noc ale wraca ma suchość pupy i takie zaczerwienienia na pośladkach i udach. Już to ma dłużej ale niedawno było łagodniejsze, a teraz znów rośnie... Chyba, że to po jakimś jedzeniu jednak.

Czasami najlepiej na allegro chyba zamówić. Wydaje mi się że wychodzi najtaniej. 

Mazia z tego co zauważyłam to jak jest promka na pampersy w bidulce to za chwilę podobna promocja jest na pampersy w Lidlu. Ostatnio widziałam 2+1 gratis na lupilu. Akurat Lidla mam pod nosem więc często tam zaglądam. 

ZołzaMała moim zdaniem tak jak piszesz lipilu miekksze od dady są. 

Czy nie zdarza się Wam, że z pieluszki dada coś wycieka? 

MałaZołza musisz spróbować zmienić pieluszki, a jak nie pomoże to może faktycznie od zjedzenia;p

A dziewczyny kupujecie takie 3,4 złote dady na promce to ile wychodzi per pieluszka?

Właśnie ja się ostatnio pomyliłam i kupilam te zielone w tym wielkim opakowaniu, nie mają wskaźnika wilgotności, pieluszka wyszła 0.36 zł. I powiem szczerze że nie są złe. Na promocji złote dady chyba wyszły 0.39 zł. Ostatnio.

Rozanett u mnie jak wyciekało to z reguły był czas na większy rozmiar. Po zmianie kończył się problem. 

AgataAR mi te zielone dady też odpowiadają. Tak naprawdę to jest mi wszystko jedno jakie mam. Biorę te które mam na stanie bo sporo ich dostaliśmy na święta i jeszcze przed. 

Teraz dada pants poszerzyło pieluszki,jak jeszcze uzywalam to było dosc wąskie i zjezdzały córce z pupci...teraz juz nie wytestuje ale jestem ciekawa czy duza róznica..... 

U nas też nie ma różnicy, czy zielone czy złote, bierzemy to co akurat wychodzi taniej. Ostatnio więcej kupujemy zielonych.

dobrze ze co chwila sa jakies promocje;) i tak wychodzą one taniej niż pampersy a te sa równeiż dobre co oryginalne;) nawet powiem ze jestem z nich bardziej zadowolona niż z pampersów;)

potwierdzam, jestem mile zaskoczona dadą.

Ja tak też zawsze mówiłam i u nas dada królowała ale teraz sama nie wiem jak to z tym starszym. Muszę spróbować mu na noc inne dawać. Ale już też kilka razy w nocy się budził i mówił, że chce siku do kibelka, a pampers suchy. Chyba dobry czas na nocne odpieluchowanie. 

Na razie maz duzy zapas ale potem zobacze przy córce bardzo malo nam schodziło pamprsów. Ale jak czasem słysze jak dzieci kupki czesto walą i co chwila nadsikują to moze zmienic postac rzeczy

MamaRóży moja co chwilę miała zmieniany pampers po urodzeniu;p

Po urodzeniu to ja w szoku byłam że dziecku trzeba tak często pampersy zmieniać. Kupka za kupką potrafił mi w 1 dzień i po 10 robić. Teraz mamy tak średnio po 5 pampersów na dzień w tym 1 na noc. 

U mnie te dady się nie sprawdzają bo 2 są za małe a 3 za duże. A pampers 2 idealne póki co 

ja teraz miałam około 100 sztuk lupilu i w sumie musieliśmy wrócić na dada. Mały po pewnym czasie miał odparzenia, oczywiście wszystko co zawsze pomagało nie dawało rady. Dopiero jak zmieniłam na dadę problem znikł, więc jednak przy dłuższym stosowaniu mu nie służą

Czyli trzeba po prostu trafić na takie pieluszki, które pasują dziecku i nam i się tego trzymać