Przegląd pieluch

Faktycznie te początki są ciężkie praktycznie co chwilę tylko pampersa trzeba zmieniać nam to chyba paczka na dobę szła na początku Tym bardziej że te paczki nie są takie duże i później tak jakoś ja dziecko skończyło miesiąc to powoli te kupki zaczęły robić się gęstsze i coraz rzadziej

Mazia u mnie też sie pojawia zaczerwienienie ;( ale myślałam że to od chusteczek a faktycznie kilka razy już miała lupilu ale u nas 3 i sa przeogromne;( a 2 znowu co chwila do zmiany bo sie bombka robi od siku;/

A ja Wam powiem, że my nie zmienialiśmy aż tak często na początku. Fakt, co karmienie ta mała kupka była ale jednak co 3h albo i rzadziej zmienialiśmy no a w nocy to już nie pamiętam dokładnie czy takiemu miesięcznemu jeszcze zmienialiśmy czy już jeden miał. Jakoś szybko poszło. Wydaje mi się, że przy pierwszym dziecku dużo częściej zmieniałam.

Pierwszy syn w szpitalu pierwszego dnia zużył 13 pieluszek i tak zostało na długo. Ponieważ robienie kupki to był proces. Jak już myślałam, że akcja zakończona, zmieniałam a on za jakieś 10 minut znowu itd.

Do porodu drugiego synka się przygotowałam. Pełna paczka pieluch do szpitala. A drugi synek zupełnie inny. Jak zrobił kupkę to zrobił i po akcji. Od początku zaledwie 3-4 pieluszki dziennie. 

Przy obu synach głównie zaopatrywałam się w dady. Czasami robiłam odstępstwa, ale i tak do nich wracałam. Dzieciom podpasowały, a cenowo kupowane zawsze na promocji mi odpowiadały, więc nie szukałam innych.

Chociaż na jakimś spotkaniu typu świadoma mama lub podobnym, położna robiła test pieluch. Lała jak w reklamie niebieski płyn na pieluszki i zdecydowanie pampers bił na głowę, ani lidlowe, biedronkowe czy jakie tam jeszcze miała nie były tak dobre.

Oliwia, moja właśnie tylko pampers bo takto miała zaczerwienienie i ten mocz wcale nie wsiąkał w dade... może dlatego , że od początku miałam pampersy rosmanowe, a potem miałam dady, bo dostałam od siostry ( zostały jej po synku) to płakała i darła się w niebogłosy a ja nie wiedziałam od czego;/ dupka się przyzwyczaiła do dobrego;p

Ja też zmieniam co 3h, chyba, że pojawi się kupka ale u nas mała zaczęła robić kupkę co 3 dni 

Pampersy niby rekomendowane nawet do 12h ale nie wiem czy któraś mama się tak odwazy. Chociaż jaj córka miała ponad rok i pierwsze siku z nocy bylo dopiero 5 rano to na 1 pieluszce w nocy dawała radę

Mi się zdarzyło raz przebrać po nocy po 7h i nic nie przeciekało a pielucha była mocno napompowana właśnie ta z pampersa 

Ja córki nie przebieram przez całą noc i nic nie przecieka 

MiskaPyska a jakich pieluch używasz? 

kurcze to ja o północy przebieram zawsze, ale mój najwięcej mleka pije w nocy. On wypija pół litra praktycznie w nocy to ja nie wiem czy by wytrzymał do rana. Ogólnie co 3 h zmieniamy, ale on sporo kup robi bo nawet 4-5 więc dużo nam pieluch idzie 

Mazia ja swojej nie zmieniam w nocy i wytrzymuje spokojnie pampers. 

Ja też czasem nie chce w nocy zmieniać żeby się nie rozbudziła i nigdy przecieków nie było 

My używamy Dada 

U nas pierwszy miesiąc też było 5-6 kup ale na szczęście w nocy spokój więc ta nocną redukcję szybko wprowadziliśmy

potwierdzam, że w 3 pampersach nie ma już tego wkaźnika i bardzo go brakuje;/

ale to chyba firmy pampers bo na dada i lupilu pasek jest ;) 

W zielonych dada w 3 też nie ma 

Jakoś tak grzebię w pamięci i przypominam sobie bym w nocy zmieniała synom. No chyba że na początku albo parę razy, sporadycznie, zależnie od potrzeby. Wiadomo i nocna kupka się zdarzała. A na noc zakładałam te co używałam czyli dady albo jak miałam jakieś lepsze akurat to na dzień gorsze, na noc lepsze. 

Tylko od razu zaznaczę że moi synowie obaj to pili z cyca max 4-6 minut, więc może dlatego mniej siusiali w nocy.

Ja na początku zmieniałam co 3h teraz też raz w ciągu nocy zmienię a czasem dopiero koło 7 rano