Przegląd pieluch

Ja w nocy nie przebieram wcale, Dada wytrzymuje do rana, Lupilu też dawało radę, Jedynie Moltex były wilgotne to raz zmieniłam. W dzień to jeśli jest tylko siku to przebieram tak może ze 3 razy, czasem tylko 2. No jak kupa to od razu, wiadomo. Jak był noworodkiem to owszem raz w nocy szłam zmienić ale nie wiem czy nie tylko w 1 miesiącu, jak już czułam, że pielucha nabita albo, że kupka po karmieniu.

Mój miał niedawno taki cykl kupa co 5 dni. I tak się to powtarzało 3 razy idealnie jak w zegarku, 5 dni, kupa, 5 dni, kupa. Teraz ma tak co 2-3 różnie.

Ewcia ale nie było to jak zatwardzenie?

U naszej malutkiej to po 3-4 dniach to byl problem z kupa w tym 3 dniu to już mało zaczynała nawet zjadać dlatego musieliśmy wdrożyć przepajanie z soczkiem bo samej wody nie chciała pić;/

Ale to z zalecenia pani dr. Bo kupa zbita tak się wchłania mleko 

U nas też już tak regularnie co 3 dni kupkę robi a czasem zdarza się, że niby co 3 dni ale jednego dnia wtedy potrafi zrobić dwie :P

zaczniecie rozszerzanie diety to kupki będą codziennie :)

U mnie codziennie kupka jest na szczęście;P

U mnie na piersi tez była codzienni

U nas od samego początku 3-4 kupki dziennie, czy było rozszerzanie diety, czy nie. 

A na jakich mlekach jestescie ?

U nas po puramino to takie kupy z zaparciem, dlatego wprowadzić mielismy wode z soczkiem

My jesteśmy na zwykłym Bebiko. Na początku był Bebilon Advance, ale czasem się zdarzały problemy z plastelinowatą kupką, więc zmieniliśmy.

U mnie na piersi jest. Mała nie ma żadnych dolegliwości jeśli chodzi o to że co 3 dni kupkę robi. Ale domyślam się, że przy rozszerzaniu diety to dopiero się zacznie :P

U mnie córka na piersi kupię potrafiła robić raz na 6 dni później coraz częściej aż była kupa codziennie 

Córka na piersi i kupkę robiła czasami nawet 2 razy dziennie. Teraz mamy stałe posilki w dzień i pierś jeszcze na noc dostaje ale chce przestać dawać tylko nie wiem jak się do tego zabrać.. I jak ma stałe posilki to w dzień wgl piersi nie dostaje to kupka raz dziennie 

Aniss my jesteśmy na bebilon profutura 

my byliśmy na litlle steps to tych kup od groma 5-6 i na dniach przeszłam na hipp combiotik i już są 3 , więc problem z odparzoną pupą zażegnany bo to jednak nie pieluchy były problem (bo miał nowe lupilu) tylko pewnie spora ilość kup 

U mnie problemy z brzuszkiem były po bebilonie ale ogólnie podejrzenie alergii wiec dostalismy mleko na recepte i po nim znowu kupa co 3-4 dni ale  dziś po tym soku widze ze poszlo gladko;) też po 3 dniach ale bez takiego wysiłku jak wcześniej;)

Starszak kiedy prawie wszystkie mleka odrzucił bo nie chciał pić jako ostatnią próbę dostał najzwyklejsze rossmannowe babydream i te zaakceptował. Śmieję się że był tani w utrzymaniu. 

Młodszy dostał za pierwszym razem bebiko,  posmakowało mu i tak zostaliśmy. A wybrałam je dlatego, bo jest wersja R czyli z kleikiem ryżowym i ją kupowałam, chciałam by było bardziej sycące.

Oliwia ale to mleko r nie powodowało bólów brzuszka?

Bebiko to wiem że slodkie strasznie chociaz starsza tez byl czas ze chwilowo na nim bylismy ale to już na samym końcu karmienia mm;)

Ostatnio jak byliśmy u babci w gościach to musiałam podać mleko modyfikowane bo tam nie ma gdzie nakarmić (jeden pokój a była cała rodzina) i potem tego dnia właśnie były dwie kupki, to już się zaniepokoiłam, że coś nie tak a to pewnie przez to mm tak jak piszecie 

Tak mogło to być spowodowane właśnie podaniem mleka modyfikowanego 

rozanett no tak przez mleko bo Twoje jest lekko strawne i w sumie można powiedzieć, że praktycznie co karmienie na piersi na początku są kupki, a na mm już rzadziej