To ja polecam kinder bueno , snickersa i malinową chmurkę bez pieczenia. A malinowa chmurka też nie jest taka słodka
Malinową chmurkę znam i uwielbiam, ale znam tą wersję z pieczeniem, zrobiłam kilka razy - pyszna, tylko jak myślę o całym procesie jest robienia i czasie jaki trzeba na to poświęcić to mi się nie chce
zerkne na tą opcję bez pieczenia!
Na spód kładę małe biszkopciki. Galaretkę przygotowuję z trzech malinowych, które rozpuszczam w czterech kubkach wody. Dodaję do nich dwie paczki mrożonych malin i wylewam ją na ciastka.
Krem robię z śmietany 36% 500g , którą ubijam na sztywno z czterema łyżkami cukru pudru. Kiedy śmietana jest ubita, dodaję 250 g mascarpone i miksuję, aż wszystko się połączy, i wkładam na galaretkę. Na wierzch układam gotowe mini bezy bo lepiej się kroją niż jedna duża beza. Całość posypuję migdałami i wstawiam do lodówki.
@Wesola95 na prawdę robi się szybko
Oo tak, uwielbiam malinową chmurkę ale jak mam ją robić to mam wrażenie że to 2 dni roboty z jednym ciastem
kiedyś robiłam na biszkoptach ale już tyle razy jadłam na standardowym kruchym spodzie że już nie mogłam się przekonać ![]()
Na biszkoptach robi się serio szybko, wysłałam wyżej przepis i polecam… bo jak widziałam przepis z pieczeniem to mi się jakoś nie chciało a ten przepis robię często i każdemu smakuje ![]()
A maliny mają być rozmrożone wcześniej ? ![]()
Ja jestem ogromną fanką cake popsów . Szybko sie robi i można kombinowac ze smakami , polewami , posypkami no tak naprawdę ze wszystkim. I na jednej podstawie mozna zrobic kilka smakow , ostatnio robilam z nutellla i z kremem karmelowym no petarda po prostu. A najlepsze jest to , ze podstawa moze byc z lazdego innego ciasta ktore nam zostalo i szkoda zeby sie zmarnowalo .
Ja poerwszu przepis bralam od AniaGotuje.
Cake pops | AniaGotuje.pl Cake pops | AniaGotuje.pl
Czekoladowe maczalam w mlecznej czekoladzie
Karmelowe w bialej czekoladzie i robilam paseczki mleczną
Ale narobilyście smaka odnawiajac ten post
ja ogolnie piec nie lubìe… ale skuszę sie w weekend na ktroreś ciasto bez pieczenia polecane wyzej ![]()
Ja wkładam mrożone od razu do galaretki i uwaga bo szybko tężeje
@asiam1 dziekuje, ostatnio właśnie kupiłam takie patyczki ale leżały i jakoś nie mogłam się za nie zabrać ![]()
O matko i córko, przez te zdjecia chyba tez zrobię, a mialam schudnąć ![]()
![]()
Przy maluszkach czas na przygorowanie ciasta gra pierwsze skrzypce , wyobrazcie sobie ze ubzduralam sobie ze upieke marcinka … robilam go 2 dni
uwielbiam to ciasto ale następny raz kiedy sie za nie zabiore ro chyba młodej 18 urodziny
Hahaha no właśnie dlatego ja wybieram tylko szybkie ciasta
Jak widzę jakiś dłuższy czas trwania, to już wcale się za to nie zabieram ![]()
Miałam chudnąć po ciąży, a właśnie śmietanę i mascarpone kupiłam żeby się chłodziło
Za kilka dni po tym wątku chyba będzie trzeba utworzyć coś w stylu „jakie ubrania nosicie żeby ukryć odstający brzuszek?” ![]()
Haha, mi by się już przydało poczytać o czymś takim bo ten odstający brzuszek wciąż daje o sobie znać ![]()
Ja jestem na diecie po urodzeniu chyba bedze musiała opuścić ten post nie da się na to patrzeć ograniczając słodkie
![]()
![]()
![]()
![]()
To może lepiej dietetyczne Dania niech ktoś wstawia ![]()
![]()
Mi też bo ostatnio jak próbowałam kupić spodnie to tylko wkurzona wróciłam do domu ![]()
Dlatego lepiej nie kupować i chodzić w dresach ![]()
@Magdallenka0897 mam bardzo podobny przepis na malinową chmurkę i potwierdzam,.że bardzo szybko się robi ![]()