Przepisy na ciasta

To ja polecam kinder bueno , snickersa i malinową chmurkę bez pieczenia. A malinowa chmurka też nie jest taka słodka

Malinową chmurkę znam i uwielbiam, ale znam tą wersję z pieczeniem, zrobiłam kilka razy - pyszna, tylko jak myślę o całym procesie jest robienia i czasie jaki trzeba na to poświęcić to mi się nie chce :laughing: zerkne na tą opcję bez pieczenia!

Na spód kładę małe biszkopciki. Galaretkę przygotowuję z trzech malinowych, które rozpuszczam w czterech kubkach wody. Dodaję do nich dwie paczki mrożonych malin i wylewam ją na ciastka.
Krem robię z śmietany 36% 500g , którą ubijam na sztywno z czterema łyżkami cukru pudru. Kiedy śmietana jest ubita, dodaję 250 g mascarpone i miksuję, aż wszystko się połączy, i wkładam na galaretkę. Na wierzch układam gotowe mini bezy bo lepiej się kroją niż jedna duża beza. Całość posypuję migdałami i wstawiam do lodówki. :see_no_evil: @Wesola95 na prawdę robi się szybko

1 polubienie

Oo tak, uwielbiam malinową chmurkę ale jak mam ją robić to mam wrażenie że to 2 dni roboty z jednym ciastem :laughing: kiedyś robiłam na biszkoptach ale już tyle razy jadłam na standardowym kruchym spodzie że już nie mogłam się przekonać :grinning:

Na biszkoptach robi się serio szybko, wysłałam wyżej przepis i polecam… bo jak widziałam przepis z pieczeniem to mi się jakoś nie chciało a ten przepis robię często i każdemu smakuje :speak_no_evil:

A maliny mają być rozmrożone wcześniej ? :crazy_face:

Ja jestem ogromną fanką cake popsów . Szybko sie robi i można kombinowac ze smakami , polewami , posypkami no tak naprawdę ze wszystkim. I na jednej podstawie mozna zrobic kilka smakow , ostatnio robilam z nutellla i z kremem karmelowym no petarda po prostu. A najlepsze jest to , ze podstawa moze byc z lazdego innego ciasta ktore nam zostalo i szkoda zeby sie zmarnowalo .
Ja poerwszu przepis bralam od AniaGotuje.
Cake pops | AniaGotuje.pl Cake pops | AniaGotuje.pl

Czekoladowe maczalam w mlecznej czekoladzie
Karmelowe w bialej czekoladzie i robilam paseczki mleczną

1 polubienie

Tutaj podrzucam na 3 bit bez pieczenia
Wychodzi pycha , jest bardzo slodkie

Ale narobilyście smaka odnawiajac ten post :slight_smile: ja ogolnie piec nie lubìe… ale skuszę sie w weekend na ktroreś ciasto bez pieczenia polecane wyzej :slight_smile:

Ja wkładam mrożone od razu do galaretki i uwaga bo szybko tężeje :see_no_evil: @asiam1 dziekuje, ostatnio właśnie kupiłam takie patyczki ale leżały i jakoś nie mogłam się za nie zabrać :see_no_evil:

1 polubienie

To polecam ci też kinder bueno

Ten przepis też jest szybki :speak_no_evil: lubię właśnie takie ciasta na zimno :heart_eyes:

3 polubienia

O matko i córko, przez te zdjecia chyba tez zrobię, a mialam schudnąć :see_no_evil::rofl:
Przy maluszkach czas na przygorowanie ciasta gra pierwsze skrzypce , wyobrazcie sobie ze ubzduralam sobie ze upieke marcinka … robilam go 2 dni :melting_face: uwielbiam to ciasto ale następny raz kiedy sie za nie zabiore ro chyba młodej 18 urodziny

Hahaha no właśnie dlatego ja wybieram tylko szybkie ciasta :sweat_smile: Jak widzę jakiś dłuższy czas trwania, to już wcale się za to nie zabieram :see_no_evil:

Miałam chudnąć po ciąży, a właśnie śmietanę i mascarpone kupiłam żeby się chłodziło :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:Za kilka dni po tym wątku chyba będzie trzeba utworzyć coś w stylu „jakie ubrania nosicie żeby ukryć odstający brzuszek?” :joy:

Haha, mi by się już przydało poczytać o czymś takim bo ten odstający brzuszek wciąż daje o sobie znać :sweat_smile:

Ja jestem na diecie po urodzeniu chyba bedze musiała opuścić ten post nie da się na to patrzeć ograniczając słodkie :face_holding_back_tears: :rofl::yum::yum::yum:

1 polubienie

To może lepiej dietetyczne Dania niech ktoś wstawia :see_no_evil::speak_no_evil:

Mi też bo ostatnio jak próbowałam kupić spodnie to tylko wkurzona wróciłam do domu :laughing:

Dlatego lepiej nie kupować i chodzić w dresach :laughing:

1 polubienie

@Magdallenka0897 mam bardzo podobny przepis na malinową chmurkę i potwierdzam,.że bardzo szybko się robi :blush: