Dietetyczne ciasta
nie moze byc dobre jak nie ma cukru a jak ktos mi proboje wmowic ze skyr i wiorki kokosowe smakuje jak rafaello to sie za glowe lapie
z moim podejściem chyba nigdy nie zgubie mojego brzuszka ![]()
Ja tak robiłam rogale swietomarcinskie. Masy gotowej z białego maku nigdzie nie mogłam kupić to kupiłam suchy. A potem część zamrozilam bo już mi się nie chciało zwijać…ale rzeczywiście były przepyszne.
@asiam1 Haha uwielbiam te przepisy! Kiedys nawet trochę się w to bawiłam i je robiłam, przykład mojego dzieła poniżej :
Próbowałam się oszukać, że jest pyszne i zdrowe i smakuje jak te słynne desery/batoniki kinder ale jedyne co w tym było słodkie to te krokodylke, a reszta mdła i bez smaku ![]()
To mdłe i bez smaku mogłaś zagryzać słodkim by się wymieszało nie było by tak źle ![]()
![]()
Ale wygląda pysznie
aż zjadłabym to ![]()
To tylko wygląda
po pierwszym spróbowaniu byś stwierdziła, że to nie ma sensu i lepiej iść po batonika do żabki ![]()
![]()
A dasz przepis na to ? Może chociaż spróbuję ![]()
O Paniii to było robione i wrzucone na Instagram w 2021 r. a mój opis do tego wyglądał tak ;
Jak jesteś w stanie z tego skleić dokładne proporcje i wykonanie to śmiało bo ja za cholerkę sobie nie przypomnę
ale serdecznie nie polecam
W razie co poszukam coś na Google, ale jak tak mówisz to nie wiem czy warto robić i tracić czas , już wolę zrobic malinową chmurkę ![]()
Ooo widzę, że koleżanka wie co dobre, też je wczoraj dorwaliśmy w lidlu i dziś już wleciał jeden do śniadania
te batoniki to dobra alternatywa dla sklepowych batonów pełnych cukru
a i z dobrej kalorii z tymi mini batonikami można też w rossmanie dorwać kalendarz adwentowy ![]()
![]()
Ooo, nie jadłam ich jeszcze nigdy. Będę w lidlu to muszę je kupić i ich spróbować ![]()
Haha!
ale wygląda smacznie!
A propos pieczenia ciast to polecam wam zajrzeć na Ig na profil Pysznieczyprzepysznie i tam Monika wrzuca przepis na piernik długodojrzewający- akurat teraz jest czas, żeby go wyrobić i do świąt on leżakuje. Bardzo Wam polecam, bo rok temu go robiłam i nigdy nie jadłam tak pysznego piernika!
wszyscy się nim zachwycają, więc w tym roku zrobiłam 1,5 porcji, żeby było ciut więcej ![]()
Ale jeszcze trzeba mieć na niego miejsce w lodówce do świąt ![]()
ale dzięki za polecenie stronki do nowych przepisów ![]()
Wiesz co, on się mieści w zwykłej szklanej albo kamionkowej misce, bo teraz robisz ciasto i dopiero przed świętami je pieczesz ![]()
Haha co do piernikow dlugodojrzewajacych to rok temu kupilam gotowa mieszankę do zrobienia piernikow i wiecie co ? Dalej dojrzewa u mnie w szafce
wiec chyba czas sprawdzic date zdatnosci do spozycia , bo cos czuje ze ta mieszkanka juz jest przedojrzala
ja sama dojrzeje do tego jak corka bedzie miala frajde z robienia i ozdabiania pierniczkow , wiec mam jeszvze dobrych kilka lat na dorosniecie do tego ![]()
Heheh ale się uśmiałam mam dokładnie tak samo u mnie często też niektóre rzeczy dojrzewają w szafkach aby ich użyć a potem muszę patrzeć na datę ważności czy nie dojrzały zbyt mocno ![]()
![]()
Pyszne są te rogaliki ![]()
@Magdallenka0897 ja w poniedziałek będę robić bo teściowie przyjeżdżają a syn lubi kucharzyc
Też robicie malinową chmurkę taką na szybko? ![]()