Przepisy na ciasta

Dietetyczne ciasta :see_no_evil: nie moze byc dobre jak nie ma cukru a jak ktos mi proboje wmowic ze skyr i wiorki kokosowe smakuje jak rafaello to sie za glowe lapie :rofl: :see_no_evil: z moim podejściem chyba nigdy nie zgubie mojego brzuszka :rofl:

Ja tak robiłam rogale swietomarcinskie. Masy gotowej z białego maku nigdzie nie mogłam kupić to kupiłam suchy. A potem część zamrozilam bo już mi się nie chciało zwijać…ale rzeczywiście były przepyszne.

@asiam1 Haha uwielbiam te przepisy! Kiedys nawet trochę się w to bawiłam i je robiłam, przykład mojego dzieła poniżej :

Próbowałam się oszukać, że jest pyszne i zdrowe i smakuje jak te słynne desery/batoniki kinder ale jedyne co w tym było słodkie to te krokodylke, a reszta mdła i bez smaku :rofl:

To mdłe i bez smaku mogłaś zagryzać słodkim by się wymieszało nie było by tak źle :rofl::yum:

1 polubienie

Ale wygląda pysznie :see_no_evil: aż zjadłabym to :speak_no_evil:

To tylko wygląda :sweat_smile: po pierwszym spróbowaniu byś stwierdziła, że to nie ma sensu i lepiej iść po batonika do żabki :laughing::sweat_smile:

A dasz przepis na to ? Może chociaż spróbuję :see_no_evil:

O Paniii to było robione i wrzucone na Instagram w 2021 r. a mój opis do tego wyglądał tak ;

Jak jesteś w stanie z tego skleić dokładne proporcje i wykonanie to śmiało bo ja za cholerkę sobie nie przypomnę :sweat_smile: ale serdecznie nie polecam

W razie co poszukam coś na Google, ale jak tak mówisz to nie wiem czy warto robić i tracić czas , już wolę zrobic malinową chmurkę :sweat_smile:

W temacie rogali, słodkość dla córeczki :grin: Kupione w Lidlu

2 polubienia

Ooo widzę, że koleżanka wie co dobre, też je wczoraj dorwaliśmy w lidlu i dziś już wleciał jeden do śniadania :grinning: te batoniki to dobra alternatywa dla sklepowych batonów pełnych cukru :grinning: a i z dobrej kalorii z tymi mini batonikami można też w rossmanie dorwać kalendarz adwentowy :heart_eyes::grinning:

1 polubienie

Ooo, nie jadłam ich jeszcze nigdy. Będę w lidlu to muszę je kupić i ich spróbować :star_struck:

Haha! :sweat_smile: ale wygląda smacznie!

A propos pieczenia ciast to polecam wam zajrzeć na Ig na profil Pysznieczyprzepysznie i tam Monika wrzuca przepis na piernik długodojrzewający- akurat teraz jest czas, żeby go wyrobić i do świąt on leżakuje. Bardzo Wam polecam, bo rok temu go robiłam i nigdy nie jadłam tak pysznego piernika! :heart_eyes: wszyscy się nim zachwycają, więc w tym roku zrobiłam 1,5 porcji, żeby było ciut więcej :blush:

1 polubienie

Ale jeszcze trzeba mieć na niego miejsce w lodówce do świąt :blush::sweat_smile: ale dzięki za polecenie stronki do nowych przepisów :star_struck:

Wiesz co, on się mieści w zwykłej szklanej albo kamionkowej misce, bo teraz robisz ciasto i dopiero przed świętami je pieczesz :smiley:

Haha co do piernikow dlugodojrzewajacych to rok temu kupilam gotowa mieszankę do zrobienia piernikow i wiecie co ? Dalej dojrzewa u mnie w szafce :rofl: wiec chyba czas sprawdzic date zdatnosci do spozycia , bo cos czuje ze ta mieszkanka juz jest przedojrzala :rofl: ja sama dojrzeje do tego jak corka bedzie miala frajde z robienia i ozdabiania pierniczkow , wiec mam jeszvze dobrych kilka lat na dorosniecie do tego :rofl:

1 polubienie

Heheh ale się uśmiałam mam dokładnie tak samo u mnie często też niektóre rzeczy dojrzewają w szafkach aby ich użyć a potem muszę patrzeć na datę ważności czy nie dojrzały zbyt mocno :rofl::face_with_hand_over_mouth:

1 polubienie

Malinową chmurka :smiling_face:

2 polubienia

Pyszne są te rogaliki :smiley:
@Magdallenka0897 ja w poniedziałek będę robić bo teściowie przyjeżdżają a syn lubi kucharzyc

1 polubienie

Też robicie malinową chmurkę taką na szybko? :smiling_face: