Przepisy na ciasta

Ja na szybko robię ciążowe tiramisu z biszkoptów maczanych w kawie i przełożone waniliowym bieluchem :cherry_blossom::it::heart:

1 polubienie

Kurcze, ja własnie odkąd maluch się pojawił, straciłam energię do pichcenia :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth::sweat_smile: w ciąży non stop coś piekłam, gotowałam, a teraz ani sił ani czasu :sweat_smile:

Łączę się z Tobą! Przed maluchem lidlomix chodził codziennie, ciasta, cynamonki itp były na porządku dziennym, ale teraz to chyba po prostu brakuje mi na to czasu, nie bardzo widzę miejsce na wygospodarowanie czasu na pichcenie :face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye::grinning:

1 polubienie

To samo :frowning: teraz przy garach stoje za kare…. Zazwyczaj z bombelkiem w drugiej rece :frowning:

Noo ja robię ciągle tylko coś na szybko, albo większe porcje żeby tylko odgrzać, bo codzienne gotowanie nie wchodzi w grę, wieczorem już nie mam sił, a żeby coś upiec to też nie pamiętam kiedy mi się ostatnio udało…:face_holding_back_tears:

Dobrze ze nie ttlko ja tak.mam.
Na jutro zachciało mi się vhlebjka.bananowego. i właśnie uświadomiłam sobie ze na 11 z Malą na szczepienie jedziemy. Takze nie ma opcji znowu…

My bylismy z małą na szczepieniu 2 dni temu i mam wrazenie, że caly czas jeszcze dochodzimy do siebie po tym :frowning: ostatnie w czerwcu i pozniej dluuugo spokoj

1 polubienie

Po pierwszym bylo ok. Takze jutro deugie dawki i mam nadzieje że tez będzie dobrze.

Ja teraz na weekend robię deserki tiramisu klasyczne i cytrynowe :heart: a jak wystarczy czasu to i Lotus :heart: mam taką ochotę na tiramisu takie typowe włoskie ale bez amaretto

2 polubienia

A jak robisz deserki cytrynowe ?

Ale robicie tylko ochotę :face_with_hand_over_mouth:

Biszkopty namoczone w nasączu woda, cytryna i teoche cukru na to lemon curd i potem mascarpone ze śmietanką :heart: i tak warstawami jak tiramisu

2 polubienia

@Efektdomi fajnie, że jesteście już na tym etapie … my dopiero po pierwszym :see_no_evil: za dwa tygodnie mamy drugie a kolejne nawet nie sprawdzałam kiedy mniej więcej wypadnie

Chlebek watykański :slight_smile: wygląda nieźle :stuck_out_tongue:

4 polubienia

Ale siekę ci wyszedł. Też muszę w końcu spróbować zrobić jakieś chlebek

1 polubienie

Kurde… az mi sie skojarzylo na pierwszy rzut oka z moim ulubionym slodyczem…. NUGATEM :hot_face::hot_face::hot_face:

2 polubienia

@ironiczniepateyczna wygląda przepysznie :yum: aż sobie wygooglowalam co to za rodzaj chlebka, bo o Watykańskim nigdy nie słyszałam :melting_face:

1 polubienie

Właśnie niby chlebek, a bardziej jak ciasto, ale nawet dobre :stuck_out_tongue: zależy też co się da i co kto lubi :stuck_out_tongue:

Smacznie wygląda :grin: ja na weekend zrobilam tiramisu klasycze i tiramisu cytrynowe ale nawet zdjecia nie zdazyłam zrobić :face_with_hand_over_mouth:

1 polubienie

Ja chciałabym się pochwalić jakie mi ciasta zrobiła siostra i koleżanka w weekend :slight_smile:
Ciasto miało krem kawowy, mega pyszny :wink:
Przepis na nie ze strony chocololo jakby ktoś był zainteresowany

3 polubienia