Ja na szybko robię ciążowe tiramisu z biszkoptów maczanych w kawie i przełożone waniliowym bieluchem ![]()
![]()
![]()
Kurcze, ja własnie odkąd maluch się pojawił, straciłam energię do pichcenia ![]()
w ciąży non stop coś piekłam, gotowałam, a teraz ani sił ani czasu ![]()
Łączę się z Tobą! Przed maluchem lidlomix chodził codziennie, ciasta, cynamonki itp były na porządku dziennym, ale teraz to chyba po prostu brakuje mi na to czasu, nie bardzo widzę miejsce na wygospodarowanie czasu na pichcenie ![]()
![]()
![]()
To samo
teraz przy garach stoje za kare…. Zazwyczaj z bombelkiem w drugiej rece ![]()
Noo ja robię ciągle tylko coś na szybko, albo większe porcje żeby tylko odgrzać, bo codzienne gotowanie nie wchodzi w grę, wieczorem już nie mam sił, a żeby coś upiec to też nie pamiętam kiedy mi się ostatnio udało…![]()
Dobrze ze nie ttlko ja tak.mam.
Na jutro zachciało mi się vhlebjka.bananowego. i właśnie uświadomiłam sobie ze na 11 z Malą na szczepienie jedziemy. Takze nie ma opcji znowu…
My bylismy z małą na szczepieniu 2 dni temu i mam wrazenie, że caly czas jeszcze dochodzimy do siebie po tym
ostatnie w czerwcu i pozniej dluuugo spokoj
Po pierwszym bylo ok. Takze jutro deugie dawki i mam nadzieje że tez będzie dobrze.
Ja teraz na weekend robię deserki tiramisu klasyczne i cytrynowe
a jak wystarczy czasu to i Lotus
mam taką ochotę na tiramisu takie typowe włoskie ale bez amaretto
A jak robisz deserki cytrynowe ?
Ale robicie tylko ochotę ![]()
Biszkopty namoczone w nasączu woda, cytryna i teoche cukru na to lemon curd i potem mascarpone ze śmietanką
i tak warstawami jak tiramisu
@Efektdomi fajnie, że jesteście już na tym etapie … my dopiero po pierwszym
za dwa tygodnie mamy drugie a kolejne nawet nie sprawdzałam kiedy mniej więcej wypadnie
Ale siekę ci wyszedł. Też muszę w końcu spróbować zrobić jakieś chlebek
Kurde… az mi sie skojarzylo na pierwszy rzut oka z moim ulubionym slodyczem…. NUGATEM ![]()
![]()
![]()
@ironiczniepateyczna wygląda przepysznie
aż sobie wygooglowalam co to za rodzaj chlebka, bo o Watykańskim nigdy nie słyszałam ![]()
Właśnie niby chlebek, a bardziej jak ciasto, ale nawet dobre
zależy też co się da i co kto lubi ![]()
Smacznie wygląda
ja na weekend zrobilam tiramisu klasycze i tiramisu cytrynowe ale nawet zdjecia nie zdazyłam zrobić ![]()