Przepisy na dania, przekąski dla rocznego dziecka

Ja planuje sama robić córci papki, ale słoiczki też planuję zakupić w sytuacjach awaryjnych żeby mieć. 

Ja gotowałam sama zupy i każde jedno danie moja córka gardziła tymi słoiczkami zresztą nie dziwię się bo nie są wcale dobre 

Ja myślę że to kwestia przyzwyczajenia i kwestia smaku dziecka. Każde lubi co innego i dobrze

zgadzam się z tobą olaleksandra, to kwestia smaku, predyspozycji indywidualnych, przyzwyczajenia

U mnie dzieci raz jadły domowe posiłki a raz słoiczki. Zawsze miałam jakieś w zapasie. I oczywiście miały swoje ulubione smaki. Pamiętam że nawet jak już starsze były to jeszcze nie raz zupę pomidorowa jadły że sloiczka. A z tych pierwszych smaczna była np. Zupka jarzynowa po 4 miesiącu. Najmniej smaczne są te słoiczki z jednym składnikiem i też dużo zależy od firmy.

u nas słoiczków córka nie jadła, zobaczymy jak teraz będzie z synkiem, trochę inna pora roku była gdzie wszystko było pod ręką, a z synkiem będzie trochę trudniej

Moja lubiła słoiczki, ale teraz dostaje już normalne jedzenie, chyba, że jesteśmy na wyjeździe, albo nie miałam czasu ugotować, to dostaje słoik, 

to prawda zupa dyniowa to jej faworyt teraz. ja zamroziłam dynię w kawałkach i popakowałam w torebki i wyciągam jak gotujemy zupę. super się to sprawdza. 

Ja tez lubię i tez sobie po mroziłam właśnie dużo warzyw i owoców zamroziła i nie mam miejsca w zamrażarce 

A macie jakiś dobry i sprawdzony przepis na zupę dyniowa? Bo ja w sumie nie gotuje takiej zupy się może trzeba spróbować

Dyniową zupę robię tak:

gotuję ziemniaki, marchewkę, dynię. Jak się ostudzą blenduję.

Osobno gotuję pierś z kurczaka i później też blenduję.

Cebulę trę na tarce i podsmażam i potem też blenduję.

Wszystko razem mieszam i gotuję, dolewam mleka i trochę wody, żeby konsystencja była bardziej płynna.

Ja dodaje jeszcze serek topiony 

Powiem wam że parę razy robiłam dyniowy krem i wyszedł rewelacja a raz robiłam i wyszedł mi taki niedobry nie wiem w przepisie było mascarpone i chyba się ścięło po prostu 

a jak robisz ten dyniowy krem ?

Ja normalnie robię ze śmietanka 30stka albi mleczkiem kokosowym 2 orsepisy mam i zawsze wychodzi 

Ja też robiłam. 30 Śmietanka ale coś poszło nie tak miło że wszystko niby było jak w przepisie 

ja to nie robię zupy dyniowej chociaz zawsze mam na nią ochotę jak widze dynie w sklepie 

Dynie można niektóre też zrobić pysznie z oliwą i przyprawami w piekarniku:) 

Córka starsza właśnie uwielbia zupy kremy z kulkami ptysiowymi . Jedzą takie w przedszkolu. Właśnie muszę też spróbować i zrobić zupę krem.

moja corka tez lubi zupę krem z kuleczkami 

Moja córka kocha lane ciasto a w sumie nigdy jej nie dawałam kulek ptysiowych ciekawe czy by jej smakowały